Close

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 111

Wątek: D200 czy D80

wojteh
    Gość

Domyślnie

ja jestem amatorem - i dopiero D200 jest tym co mi nie przeszkadza .... miałem d50, d80 ale d200 jest .... no cóż ale każdemu według potrzeb .. co mnie w d80 męczyło ??? - wolny był na meczach czy jak biegałem za synkami , miał wszystko jak małpka wiec i kolorował tez tak jak i one - jak dla mnie zbyt dużo samo body dyktowało a ja wolę wszystko sam ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    ja jestem amatorem - jak dla mnie zbyt dużo samo body dyktowało a ja wolę wszystko sam ....
    No nie mów że D80 nie ma trybu manualnego bo brechne
    możesz wyłączyć wszystko łącznie z AF
    przynajmniej w moim D80, to chyba wymuszony argument
    Ostatnio edytowane przez KARLOS_vu ; 24-07-2007 o 12:39

Domyślnie

a czy ISO AUTO w D80 działa w ten sposób że jak sobie ręcznie ustawie np. na 1600
    i aparat "stwierdzi" ze nie da rady to sobie zmniejszy sam iso ?

moje zastrzeżenia do D80 to jedynie prześwietlone zdjęcia, troche się męczę z tym,
    próbuje centralnie punktowo mierzyć światło, blokować przyciskiem AE-L, potem najeżdzam na obiekt,
    łapie ostrość (również centralnie punktowo), potem dopiero kadruje... i jeszcze mi nie wychodzi za
    każdym razem, bawie sie potem -/+ daje na -1.0 lub -0.5... wasze D80 tez tak mają ? czy radzicie
    sobie z tym jakoś inaczej ? czytałem cały długi wątek o przepalonych fotkach z D80, ale nie widze
    zeby jakos problem sie rozwiązal.
    przem

Domyślnie

O kolego Ten problem jest nierozwiązywalny, chyba że koledzy za wschodnią granicą napiszą firmware do D80 Pozostaje CW i spot lub ... wymiana na D70s/D200.

Domyślnie

zmiana na D200 odpada (brak kasy), pozatym juz sie przywiązałem emocjonalnie do mojego D80

firmware.... jakoś nie wierze w to że załatwi ten problem

pozostaje spot i CW... tak jak napisałes i jakoś sobie radze
    przem

Domyślnie

A moze rozwazyc 30D? Obecnie nowe body chodzi juz za 797 euro, cena porownywalna z D80, a mozliwosci wieksze.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez specjal Zobacz posta
    a czy ISO AUTO w D80 działa w ten sposób że jak sobie ręcznie ustawie np. na 1600
    i aparat "stwierdzi" ze nie da rady to sobie zmniejszy sam iso ?
    Jak "nie da rady" na ISO 1600 to chyba tym bardziej na niższym. Nie sądzisz? Nie za bardzo widze sens zmniejszania ISO, jak przy wyższym jest za mało światła.

wojteh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KARLOS_vu Zobacz posta
    No nie mów że D80 nie ma trybu manualnego bo brechne
    możesz wyłączyć wszystko łącznie z AF
    przynajmniej w moim D80, to chyba wymuszony argument

nie napisałem iż nie ma - ma jak najbardziej i co z tego ??? czy widziałeś kiedykolwiek menu w D200?? czy dobrałeś wszystkie parametry?? - jeśli tak - to powinieneś zrozumieć - jeśli nie ... sorry nie zabieraj głosu ..

nigdy nie mówiłem iż D80 jest zły a tym bardziej D50 ale .. D200 jest po prostu bardziej zaawansowany i chyba dla innej półki odbiorców i tyle ...

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów