Szukaj
Co po sprzęcie jak talentu brak.
D70S T 17-75N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800
, SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki
Witam,
zwłaszcza kombinacja 5 kl/s i możliwość użycia słoików po sarepskiej podniecająca,
uważaj tylko, żeby Ci naskórek nie zszedł z dłoni.
A poważnie: nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie - każdy musi sobie sam odpowiedzieć - co mu bardziej odpowiada. Ja swojego D80 zamienię już tylko na... D300 ewentualnie. Art
Ostatnio edytowane przez art44 ; 06-07-2007 o 09:34
D300 / D810 / F70 + Nikkory
warto także oba podtykać - wrażenie jest jednak w D200 dużo lepsze - tylko ta cena ....
Ostatnio edytowane przez wojteh ; 05-07-2007 o 09:25
Dobra, dobra - żarty, żartami, ale 5kl/s się czasami w akcji przydaje. A do popołudniowych zabaw w portretowanie czy inne, spokojne rzeczy, zestaw m42 jest jak znalazł. Mi osobiście trudno byłoby jechać bez pomiaru światła na manualu, dodatkowo ostrząc i kręcąc przysłoną - za dużo zmiennych![]()
Miewają, ale od tego są zakrętki aby samemu podregulowaćZupełnie jak w nowym Marku
![]()
a ja mam D50 ze sporym przebiegiem (25.000 Rok) któremu już wszystkie gumki się odklejająktóry ma brudną matrycę jak fix i powiem szczerze że nie wiem na co go wymienić - najchętniej bym go wymienił na D200 z matrycą z 5D buehehehe.
Pozdr
Hmm czytam i czytam i wyciągam tylko jeden wniosek
Sam tydzień temu kupiłem swojego D80 i generalnie jestem bardzo zadowolony
Bo fotografuję amatorsko nie zawodowo
Chciałem kupić D40 wszyscy mówili że bardzo okrojony i lepiej już D70s - no ale ten z kolei nie ma matrycy 10
a jeśli iść do przodu to już w D80 teraz czytam że D80 to okrojony D200 ciekaw jestem gdzie bym doszedł
gdybym tak szukał ideału.... na pewno D200 jest też okrojoną wersją czegoś tam
Myślę że warto przeanalizować swoje możliwości finansowe i umiejętności fotografowania.
Wiadomo poprzeczkę w umiejętnościach można sobie lekko podnieść
Inna sprawa to coś co się nazywa SZPANem - i tutaj liczy się to co naklejone na BODY, nie to jak to coś fotografuje.
Ten tym "fotomaniaków" zazwyczaj ma na BODY D2 a fotografuje na AUTO
Nie umiem doradzić
Ja z D80 jestem zadowolony na MAXa i nie marzę o D200
przynajmniej przez najbliższe kilka lat mam nadzieję
Skontaktuj się z nami