Porównaj regulamin home.pl i google a pogadamy. "Prawie" robi różnicę![]()
Szukaj
Porównaj regulamin home.pl i google a pogadamy. "Prawie" robi różnicę![]()
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Warunki korzystania z usług Google:
"Przesyłając, wgrywając, dostarczając, zapisując, przechowując, wysyłając lub odbierając materiały do lub za pośrednictwem Usług, użytkownik udziela firmie Google (i jej współpracownikom) ważnej na całym świecie licencji na wykorzystywanie, udostępnianie, przechowywanie, reprodukowanie, modyfikowanie, przesyłanie, publikowanie, publiczne prezentowanie i wyświetlanie oraz rozpowszechnianie tych materiałów, a także na tworzenie na ich podstawie opracowań (dzieł pochodnych, na przykład przez wykonanie tłumaczenia, adaptacji lub innych zmian w celu zapewnienia lepszego działania z Usługami)."
czytając dalej:
"Nasze automatyczne systemy analizują treść (w tym wiadomości e-mail) w celu oferowania spersonalizowanych funkcji usług, takich jak wyniki wyszukiwania, reklamy indywidualne..."
Mam dalej cytować?
"Big Brother is watching you" i to na własne życzenie![]()
Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 28-12-2015 o 00:03 Powód: używaj opcji "edytuj" zamiast pisać post pod postem
I co z tego, że spersonalizuje reklamę, której wyświetlanie już dawno zablokowałem?
I sam fakt, że masz aktywną kartę sim wystarczy do tego oby dowidzieć się gdzie mieszkasz, pracujesz, gdzie podróżujesz, ile czasu oprzędzasz poza domem, jakimi trasami się na co dzień poruszasz etc. Dzisiaj te dane ma operator komórkowy jutro ktoś inny może nawet google.
W takim razie z jakich telefonów i systemów korzystasz bo pozostaje tylko Microsoft, który robi dokładnie to samo a w najnowszej odsłonie sytemu jest jeszcze groszy od google.
Jak najbardziej błędny wniosek. Nie pomyślałeś, że mogę mieć telefon a nie smartfona? Poza tym jest jeszcze parę innych systemów w smartfonach niż te przytoczone.
Ależ Google zrobilo ludziom wodę z mózgów, że tylu ich broni i atakuje każdego, kto napisze, że nie zgadza się z ich regulaminem.
Skontaktuj się z nami