Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Konto pocztowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Bo chyba uciekło w ogniu dyskusji o synologach.
    Więc co w tym regulaminie Ci przeszkadza?
    Warunki korzystania z usług Google:

"Przesyłając, wgrywając, dostarczając, zapisując, przechowując, wysyłając lub odbierając materiały do lub za pośrednictwem Usług, użytkownik udziela firmie Google (i jej współpracownikom) ważnej na całym świecie licencji na wykorzystywanie, udostępnianie, przechowywanie, reprodukowanie, modyfikowanie, przesyłanie, publikowanie, publiczne prezentowanie i wyświetlanie oraz rozpowszechnianie tych materiałów, a także na tworzenie na ich podstawie opracowań (dzieł pochodnych, na przykład przez wykonanie tłumaczenia, adaptacji lub innych zmian w celu zapewnienia lepszego działania z Usługami)."

czytając dalej:

"Nasze automatyczne systemy analizują treść (w tym wiadomości e-mail) w celu oferowania spersonalizowanych funkcji usług, takich jak wyniki wyszukiwania, reklamy indywidualne..."

Mam dalej cytować?

"Big Brother is watching you" i to na własne życzenie
    Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 28-12-2015 o 00:03 Powód: używaj opcji "edytuj" zamiast pisać post pod postem

Domyślnie

Najsensowniejsza opcja to własny hosting a do tego jakaś domena... Nikt tam nie ma czasu grzebać w tym co jest przesyłane a dostępność usługi jest dosyć wysoka procentowo (o ile wybierzemy sensowny hosting).

Niedrogo i solidnie - linuxpl.com...

Domyślnie

Na linuxpl hosting 50 zł i do tego domena jakieś 60 zł. Na home.pl konto personal za 50 zł. W sumie na linuxpl wychodzi drożej gdyby traktować to tylko jako jedno konto pocztowe.

Domyślnie

niestety w ogóle nie rozumiesz co cytujesz...

cytat pierwszy dotyczy zdjęć z picassy, owszem średnio szczęśliwy zapis jednak jeszcze nigdy nie wykorzystany, to plus minus martwy zapis 'zabezpieczenie'.

Drugi cytat dotyczy poczty i słucham w czym masz problem? Że jak napiszesz maila, że masz ochotę zmienić telewizor, to wyświetli Ci się reklama Panasonica?

Myślisz, że pozostali nie używają hostowanych przez siebie maili do profilowania? O święta naiwności...
    Zapisanie tego w regulaminie a nie ukrywanie jest imo raczej przejawem dobrych a nie złych praktyk googla...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Robert, czy ja czytać ze zrozumieniem nie potrafię? Pokaż mi, gdzie jest tam słowo Picasa? Ten regulamin dotyczy wszystkich usług Googla (Google Drive, Picasa, Mail, itd.), a ja nie muszę z nim zgadzać się. Dlatego też nie mam telefonu od nich, ani czego na Androidzie (na iOS też nie).
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 28-12-2015 o 00:11

Domyślnie

dlatego też nie używasz wyszukiwarki...
    poza tym nie korzystasz, ze stron, które obsługują googlowe reklamy a jeśli to nie zapisujesz ciasteczek i masz zablokowane wszystko od skryptów po javę i flasha.

W domu nie masz windowsów tylko linuksy i to w trybie tekstowym wyłącznie a do tego cały ruch kierujesz na zewnątrz przez minimum 6 serwerów proxy i VPNa

no można i tak

ale...

uwierz mi, jeśli ktoś będzie Cię miał wychuchać to zrobi to ziomek z sieci osiedlowej, albo seba ze spooferem GSM a nie google, bo dla nich im bardziej jesteś zadowolony z usług tym więcej kasy im przynosisz...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)

Domyślnie

Z wyszukiwarki ich korzystam od czasów kiedy powstała, ale nigdy, nie zrobiłbym tego mając konto u nich i wyszukiwał fraz będąc zalogowanym do ich usług. Nie mam fejsa, naszej-szkapy czy innych badziewi społecznościowych. Ale to nie miejsce na taka dyskusję.

Odbiegamy od tematu. Google nie jest jedynym i jedynie słusznym providerem poczty. Są inni i lepsi. Czy to tak wiele 50-60zł rocznie za konto mailowe u kogoś, kto żyje z dostarczania usług internetowych, a nie handlu z danymi osobowymi i z reklam jak Google czy Fejs?
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 28-12-2015 o 00:25

Domyślnie

Tak jakby to miało znaczenie czy jesteś czy nie jesteś zalogowany do usługi...

sorry ale zatrzymałeś się na poziomie, który może i zapewniał względną anonimowość 10 no może jeszcze 5 lat temu, ale to stara historia i już dawno niestety jesteś skazany na wymarcie, usługi już od dawna potrafią Cię zidentyfikować na podstawie tony innych rzeczy niż tylko zalogowanie.

50-60 to dużo? nie wiem, hosting mam i stronę i pocztę zresztą też, ale i tak lata miną, zanim jakakolwiek poczta będzie tak wygodna jak ta od googla a ceną za nią są właśnie reklamy, to dużo?

Domyślnie

Pracujesz dla nich czy jak? Udowadniasz mi, że oni są genialni, ale nie muszę i nie chcę ich używać. Nie lubię, ich interfejsu usług, natrętnej integracji wszystkiego ze wszystkim. Tak, używam poczty przede wszystkim, czasem w trybie termiala. A telefon nadal używam do dzwonienia i wysyłania SMS. Jestem skazany na wymarcie i dobrze mi z tym.

Wiem co w trawie piszczy w sprawie bezpieczeństwa w sieci i nie uważam, ze jestem anonimowy, choćby przez klepanie na tym forum. Anonimowość straciliśmy, jak tylko pierwszy raz podłaczyliśmy się do netu

Domyślnie

No i właśnie o to chodzi.
    Nie próbuję Cię absolutnie do googla zmusić, nie pracuję dla nich i nic z tego nie mam, jednak integracja to potęga i jedyna słuszna droga (i z tego już pieniądze mam, bo właśnie integracjami się zajmuję).
    Wszystko co nie jest zintegrowane zginie i jest ślepą gałęzią ewolucji...

Można używać usług osobno, można nawet używać telefonu do dzwonienia i smsowania ale...
    to tak jakby używać komputera jak maszyny do pisania, można bo czemu nie, jest wygodny i można używać cyfrowego korektora ale...

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów