No z tym się akurat nie zgodzę, bo dla kogoś zielonego może to być nieco skomplikowane, a linuxpl.com ma autoinstalatora WP (Installatron), więc ręczne zakładanie bazy nie jest potrzebne. Dostać się do niej w razie potrzeby i tak można przez MySQL management w panleu DirectAdmin (i zrobić jej kopię), czy phpMyAdmin, żeby w niej ręcznie pogrzebać, jeśli się wysypie, a hasło oraz nazwa użytkownika będą takie same, jak login do konta hostingowego (mniej haseł i loginów do zapamiętania).
Dodatkowo brakuje mi tutaj wersji dla kogoś, kto domenę kupił gdzie indziej i będzie ją musiał podpiąć pod hosting zmieniając nazwy serwerów ns w panelu zarządzania domeną.
Idąc dalej niestety ręczna instalacja WP na innych hostingach/serwerach już taka prosta może nie być, bo najczęściej można napotkać problem z prawami dostępu do plików/katalogów i ręcznie trzeba zmieniać atrybuty (wiem, o czym piszę, bo stawiam tego naprawdę bardzo dużo na przeróżnych serwerach, łacznie z vps'ami i dedykami przeróżnych klientów), więc moja rada jest taka żeby jednak używać autoinstalatorów jeśli tylko się da, bo one same są w stanie zarządzać prawami dostępu i prawidłowo je ustawić (np. choćby Installatron, który jest dostępny na linuxpl).
Ale tak poza tym, to oczywiście brawa się należą za tego tutka![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami