Close

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 131

Wątek: Leica SL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    Ten kto ma wystarczającą ilość pieniędzy i jednocześnie chęć posiadania takich zabawek.
    Tyczy się to dosłownie wszystkich sprzętów , nie tylko ze znaczkiem Leica.
    Patrząc na wielkość ( a pewnie i ciężar ) planowanej 50-ki z pewnością powinni to być silni ludzie

Wiem, że możliwościami fotograficznymi mogą wyznaczyć nowy standard w bezlusterkowcach ale ten system dopiero raczkuje. Na boga, chyba nie wierzycie, że za rok wyścigi F-1 zawodowcy będą fotografować leikami SL
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Na boga, chyba nie wierzycie, że za rok wyścigi F-1 zawodowcy będą fotografować leikami SL
    Szczerze? Why not? Długa lufa jest, autofocus mówią, że cud, miód, malina, szybki procesor... Czemu niby nie? Jak weźmiesz pod uwagę stosunek cen do zarobków na Zachodzie, to ta różnica pomiędzy D4 i jakimś turbo zoomem a SL i tym długim szkłem przestaje być zabójcza, a staje się rozważalna do poniesienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    I już obiektyw na dzień dobry pokazany, czyli reporterski zoom 24-90 pokazuje, w kogo Leica celuje. W kotleciarzy. Aparat do roboty, tylko że drogi.
    I za ciemny. Patrzę sobie w specyfikację i z tego, co rozumiem, już przy 50 mm maksymalny otwór zjeżdża z 2.8 do 3.6... Po co reporter/kotleciarz miałby za 10 tys. euro przesiadać się na ten zestaw, mając dajmy na to Nikona FF + 24-70 2.8?
    N -> L -> S

Domyślnie

Szczerze? Why not? Długa lufa jest, autofocus mówią, że cud, miód, malina, szybki procesor... Czemu niby nie? Jak weźmiesz pod uwagę stosunek cen do zarobków na Zachodzie, to ta różnica pomiędzy D4 i jakimś turbo zoomem a SL i tym długim szkłem przestaje być zabójcza, a staje się rozważalna do poniesienia.
    Rozumiem, wszystko jasne ale... Obecni fotografowie profesjonalni nie będą nagle wyprzedawać wypasionych puszek z całą gamą szkieł ( również tych naprawdę długich typu 400mm i dłuższe ) dla tego potworka z dotykowym ekranem i dwoma ( żeby nie powiedzieć jednym ) dostępnymi szkłami. Może za kilka lat...?

Domyślnie

Obecni fotografowie profesjonalni nie będą nagle wyprzedawać wypasionych puszek z całą gamą szkieł
    Zapewne jest to prawda. Jakoś sukcesu sprzedażowego serii SL nie wróżę. Co innego seria M i seria Q.

Domyślnie

jakby ten aparat mieli kupić tylko szejkowie i oligarchowie, to po tej cenie leica i tak wyjdzie na swoje

A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Zapewne jest to prawda. Jakoś sukcesu sprzedażowego serii SL nie wróżę. Co innego seria M i seria Q.
    Serii M wróżę wszystkiego najlepszego i to nie tylko ze względów sentymentalnych
    Miałem co miałem, mam co mam ale ciągle wzdycham do Bessy i M-ki.

Co by nie mówić o systemie SL może on być kilerem systemów lustrzanych. Trochę czasu to jeszcze jednak potrwa.

Domyślnie

Co by nie mówić o systemie SL może on być kilerem systemów lustrzanych. Trochę czasu to jeszcze jednak potrwa.
    Kilerem SLR co prawda historycznie już jest Sony A7/7R , bo wypuszczenie tego typu aparatu i o takiej specyfikacji nadało nowy kierunek.
    Oczywiście wspomniane siódemki są jeszcze niedoskonałe w swojej kilerowatości ale...
    Kolejne wersje rozwijają sie w dobrym kierunku choć trochę mało dynamicznie.
    Ostatecznym kilerem slr będą nowe mutacje Sony A7 oraz poważne bezlusterkowce od Canona i byc może Nikona (o ile zdąży).
    Leica SL jedynie co ,to może troche zdefiniować specyfikację sprzętu i nic więcej.
    Leica od kilku dziesiecioleci jest firma "modową" a nie aparatową.

Domyślnie

Kilerem SLR co prawda historycznie już jest Sony A7/7R , bo wypuszczenie tego typu aparatu i o takiej specyfikacji nadało nowy kierunek.
    +1

Leica od kilku dziesiecioleci jest firma "modową" a nie aparatową.
    -1
    Leica jest firmą aparatową, robiąc to, co od dziesiątek lat robią dobrze - dalmierze i szkła. A wypuszczając małe kompakty, jakieś X Vario, jakieś T, jakieś edycje limitowane robią sprzedaż, której wielkość z samego systemu M i jego wątpliwej 'globalnej' popularności mogłaby być zbyt mała. Oddzielałbym więc te dwie rzeczy i nie wrzucał wszystkiego do jednego wora, powtarzając przy każdej, że za drogo. To nie jest grupa oszołomów, dla której nowe malowanie aparatu jest równoznaczne z wypuszczeniem nowego obiektywu. Oszołomstwem jest natomiast przypisywanie produktom (czy Leiki czy jakimkolwiek innym) jakichś magicznych cech i fetyszyzowanie wynalazków typu Noctilux czy CCD z m9 - w tym zakresie myślę, że taki Cartier-Bresson z innym Winograndem to się w grobach przewracają, jak czytają okultystyczne wazeliniarstwo takiego Steve'a Huffa na ten przykład.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 22-10-2015 o 17:18

Domyślnie

... To nie jest grupa oszołomów, dla której nowe malowanie aparatu jest równoznaczne z wypuszczeniem nowego obiektywu. Oszołomstwem jest natomiast przypisywanie produktom (czy Leiki czy jakimkolwiek innym) jakichś magicznych cech i fetyszyzowanie wynalazków typu Noctilux czy CCD z m9 - w tym zakresie myślę, że taki Cartier-Bresson z innym Winograndem to się w grobach przewracają, jak czytają okultystyczne wazeliniarstwo takiego Steve'a Huffa na ten przykład.
    Zgadzam się. Już lepsza - zdrowsza jest nasza prześmiewcza krytyka

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów