Close

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 131

Wątek: Leica SL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Ja tez bez zlosliwosci pisze. Chodzi o uzytkownikow traktujacych ten aparat jako... Nie wiem - snobizm? Jakas nobilitacje do czegos?
    Lajka to tylko sprzet fotograficzny. W niektorych zastosowaniach gorszy, w niektorych lepszy, ktory powinien byc dobierany wedle potrzeb.
    Jest dokladnie tak jak napisałeś - Leica to tylko sprzęt fotograficzny.
    Traktowanie tego jako nobilitację czy poczucie wyższości "bo mam Leice" to pomyłka i świadczy o niskim poczuciu wartości osobnika.
    Ja mam Leice bo z pewnych względów najbardziej mi pasuje ten system. Czy jestem lepszy od użytkowników Canona, Nikona itp? NIE!
    Zupełnie nie rozumiem dlaczego w Polsce Leica budzi takie emocje...
    Komentarze w polskim internecie zawsze pełne jadu i złośliwości pod adresem posiadaczy Leica.
    Że Leica dla snobów, bogatych dentystów, idiotów itp. A 99% palantów którzy piszą te komentarze to nigdy nie miała w ręku Leici
    Co do "salonu" w Polsce - masz 100% rację że za granicą jest milej, taniej i bardziej fachowo niż w tym nadętym sklepie.
    Pozdrawiam. Piotrek
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Domyślnie

Każdy sprzęt można traktować w kategorii młotka jak i biżuterii. Co do "salonu", dziwne podejście do klienta to chyba ogólna zasada w PL, kompleksy i malizna umysłowa jest wszechogarniająca, nie jest domeną tej jednej firmy.

Domyślnie

Ja na Mysiej nigdy nie miałem powodów, żeby się skarżyć na traktowanie klienta. Nie odniosłem wrażenia, żeby traktowano mnie jakoś z góry, czy coś w tym stylu. Problemem tego salonu sprzedaży jest raczej to, że nie mają zbyt wiele do zaoferowania oprócz klimatyzowanego powietrza. Chciałem kupić Leikę Q - nie ma. Kiedy będzie? Nie wiadomo. Nie miałem ochoty zapisywać się na żadne listy oczekujących, tym bardziej, że nie było wiadomo, kiedy można spodziewać się dostawy. Sony A7II + FE28 było od ręki. Wiem, że to nie to samo, ale wolę Sony w ręku, niż Leikę w nieokreślonej perspektywie czasowej...
    Ostatnio edytowane przez Cooder ; 22-10-2015 o 12:22
    N -> L -> S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioterkow Zobacz posta
    Jest dokladnie tak jak napisałeś - Leica to tylko sprzęt fotograficzny.
    Traktowanie tego jako nobilitację czy poczucie wyższości "bo mam Leice" to pomyłka i świadczy o niskim poczuciu wartości osobnika.
    Ja mam Leice bo z pewnych względów najbardziej mi pasuje ten system. Czy jestem lepszy od użytkowników Canona, Nikona itp? NIE!
    Zupełnie nie rozumiem dlaczego w Polsce Leica budzi takie emocje...
    Komentarze w polskim internecie zawsze pełne jadu i złośliwości pod adresem posiadaczy Leica.
    Że Leica dla snobów, bogatych dentystów, idiotów itp. A 99% palantów którzy piszą te komentarze to nigdy nie miała w ręku Leici
    Co do "salonu" w Polsce - masz 100% rację że za granicą jest milej, taniej i bardziej fachowo niż w tym nadętym sklepie.
    Pozdrawiam. Piotrek
    Leica budzi takie emocje tylko dlatego , że jest bardzo droga. Mimo niewątpliwych pewnych zalet , większość jej cech to tylko mitomania fanboyów.
    p.s miałem kiedyś analogową m6 a potem R5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    Leica budzi takie emocje tylko dlatego , że jest bardzo droga. Mimo niewątpliwych pewnych zalet , większość jej cech to tylko mitomania fanboyów.
    Leica ma w zasadzie jedną niewątpliwą zaletę i to tylko w jednej z linii swoich aparatów, tj. najlepszy system do manualnego ostrzenia. I tyle. Te wszystkie kompakty to przecież Panasonic czy tam Olympus, seria Q to to samo co Sony RX1, seria T to to samo co Fuji X tylko w innym opakowaniu.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 22-10-2015 o 12:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    Jesteś zatem rozgrzeszony
    Dla mnie leika to system M i nic więcej. Pomijając oczywiście wersje limitowane (gablotkowe), których liczba przewyższa już chyba te do codziennego użytku

P.S. Też kiedyś miałem i fotografowałem M9.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

zgłaszam formalny wniosek

w tym wątku mogą pisać tylko Ci co mieli Leice - inni się nie znają

(ja miałem analogową i znam jednego co fotografuje m9)

Domyślnie

Dodałbym jeszcze jedno wymaganie, minimum diament w AmWay.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

mieszkałem w afryce w hotelu Amwaj - to chyba wystarczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    ...w tym wątku mogą pisać tylko Ci co mieli Leice...
    Po co taki skomplikowany wniosek? Niech piszą Ci co mają Leicę SL.

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów