Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Ola na dachu

Domyślnie Ola na dachu

Witam,
    na prośbę Aleksandry Rudzińskiej - jednej z najbardziej utytułowanych zawodniczek we wspinaniu sportowym w Lublinie i w Polsce (min. rekord Europy Seniorów we wspinaniu na czas w kat. Standard, Mistrzostwo Świata Juniorów na czas, I miejsce w Pucharze Świata Seniorów na czas, szereg miejsc na podium w zawodach o randze ogólnopolskiej, europejskiej i światowej) - wykonałem zdjęcia do jej zawodniczego portfolio. Sesja odbyła się na dachu lubelskiego Hotelu Victoria. Zapraszam:

Domyślnie

Dużo Oli, mało dachu. Szersza perspektywa byłaby efektowna.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Kto widząc Olę chciałby oglądać dach? XD

1. Nie zadbałeś o korelację z tłem.
    1-3 Jest spięta, brak naturalności.
    4 Rewelacja. Naturalnie i najkorzystniej.
    Pewnie jedno z ostatnich. Warto było czekać i próbować różnych wariantów, żeby właśnie to zdjęcie zrobić.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

kl
    Gość

Domyślnie

Bardzo fajna kolorystyka ze strojem na czele.
    Muszę się przyczepić światła. Tylko na ostatnim jest akceptowalne. Na pozostałych twarz wygląda "umiarkowanie" korzystnie.
    Jeśli chodzi o wymowę zdjęcia to tak bym to ujął: za dużo szpeju za mało sensu. Zamiast wysportowanej dziewczyny na dachu jest lans.

Domyślnie

Kadry podyktowane wymogami modelki. Mieliśmy mało czasu, chciałem złapać zachodzące słońce, dlatego nie było już jak poeksperymentować z szerszymi kadrami.

FelTom - zgadza się, Olka jest sportowcem a nie modelką, trochę jej zajęło "oswojenie się" z nową rolą Możesz sprecyzować, co masz na myśli jeśli chodzi o korelację z tłem?

klasyk - jesli chodzi o szpej, to zdecydowaliśmy się wykorzystać sprzęt wspinaczkowy, aby nie wyszło, że mamy do czynienia z np. instruktorką fitness... Jakoś to wspinanie trzeba było zaakcentować, a chcieliśmy uniknąć sztampowych zdjęć na ścianie wspinaczkowej i ogranego do bólu motywu z magnezją

Dzięki wszystkim za odzew i komentarze, to jedna z pierwszych tego typu sesji, jakie robiłem, każda uwaga i wskazówka są dla mnie cenne Chociaż sam widzę też parę rzeczy, które chciałbym poprawić

Domyślnie

Ale super. Szczególnie trójka przypadła mi do gustu. Faktycznie, zgadzam się z PiciuD300, że szrsza perspektywa mogłaby wnieść nieco emocji ale i tak jest fajnie.

Domyślnie

Są tylko zdjęcia przed i po, brakuje w trakcie wspinania. Sesja odbyła się na dachu hotelu ale tego ze zdjęc nie widać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Orłowski Zobacz posta
    Są tylko zdjęcia przed i po, brakuje w trakcie wspinania. Sesja odbyła się na dachu hotelu ale tego ze zdjęc nie widać.
    Bo celem tych zdjęć nie było pokazanie wspinania, tylko zrobienie portretu zawodniczce... Także moim celem nie było fotografowanie dachu, tylko dziewczyny. Zdjęcia ze wspinania masz np. w tym wątku (kategoria Sport) http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=264841

Domyślnie

I to zdjęcie z kategorii sport rozwala system.
    W tych portretowych brakuje wspinaczkowego pazura, jakieś to wszystko takie za grzeczne.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sruba Zobacz posta
    Bo celem tych zdjęć nie było pokazanie wspinania, tylko zrobienie portretu zawodniczce... Także moim celem nie było fotografowanie dachu, tylko dziewczyny. Zdjęcia ze wspinania masz np. w tym wątku (kategoria Sport) http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=264841
    Dobrze skomentował to galaza "jakieś to wszystko takie za grzeczne".Zdjęcia dziewczyny są dobre, sesja udana ale niepełna, ubrane szelki to za mało. Brakuje tego coś. Każdy z nas zanim obejrzał zdjęcie przeczytał wprowadzenie. Gdybym nie przeczytał to ze zdjęcia niewiele wynika.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów