Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: BK - rolki

Domyślnie

Nie będę usprawiedliwiał tych zdjęć, Znam ich wartość :P
    Ważne że Znany Polski fotograf Rolkowy Kuba Urbańczyk Pochwalił te zdjęcia, nie mówiąc już o samym Bartku który pracował nie z jednym fotografem rolkowym (sam też robi filmy rolkowe).
    A jest bardzo krytyczny co do wyglądu zdjęć.
    Zdjęcie ukazało się także na portalu Hedonskate (kto wie to wie)
    Oni się znają na temacie nie To co tu
    Ostatnio edytowane przez sowart ; 16-09-2015 o 09:11

Domyślnie

Okej. Kwestia gustu a o tym się ponoc nie dyskutuje. Dla mnie te zdjęcia odstają od wysokiego poziomu jaki prezentują Twoje fotki motoryzacyjne.

Domyślnie

Aż mi się przypomina ten kawał co to krąży w podpisie jednego z userów:

Idzie fotograf z dzieckiem i spotyka drugiego fotografa:
    - Kto to?
    - To mój syn.
    - No fajny, fajny. Ale wiesz... ja bym go lepiej zrobił.

Btw uważam, że wymienianie uwag jest ok, ale przerabianie cudzych zdjęć w myśl "lepiej by to wyglądało tak" - to jest po prostu słabe.

Mnie na przykład kompozycyjnie podoba się 1.
    amatorką jest i na dodatek bezczelnie sobie bloguje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    ... Twoje fotki motoryzacyjne.
    Zapraszam wkrótce do działu motoryzacja set z bardziej dynamicznego sportu będzie

Cytat Zamieszczone przez rybuuu Zobacz posta

Btw uważam, że wymienianie uwag jest ok, ale przerabianie cudzych zdjęć w myśl "lepiej by to wyglądało tak" - to jest po prostu słabe.
    Świadczy to tylko o umiejętnościach komentującego rawkik30 Popisał się umiejętnościami
    Ostatnio edytowane przez sowart ; 16-09-2015 o 09:38

Domyślnie

Najpierw byłeś niezadowolony z braku komentarzy, a gdy się ukazały, to z ich treści

Cytat Zamieszczone przez sowart Zobacz posta
    Nie będę usprawiedliwiał tych zdjęć, Znam ich wartość :P
    Ważne że Znany Polski fotograf Rolkowy Kuba Urbańczyk Pochwalił te zdjęcia, nie mówiąc już o samym Bartku który pracował nie z jednym fotografem rolkowym (sam też robi filmy rolkowe).
    A jest bardzo krytyczny co do wyglądu zdjęć.
    Zdjęcie ukazało się także na portalu Hedonskate (kto wie to wie)
    Oni się znają na temacie nie To co tu
    No to gratuluję

Ale jest to przecież potwierdzeniem tego, co pisałem na początku chyba mej każdej dłuższej wypowiedzi w tym temacie. Pozwolę sobie niniejszym przypomnieć mój wstęp do dwóch wcześniejszych postów:
    Cytat Zamieszczone przez rawkik30 Zobacz posta
    Może osoby ze środowiska związanego z osobą na zdjęciu inaczej te zdjęcia odbierają, ale ja jestem spoza...
    Cytat Zamieszczone przez rawkik30 Zobacz posta
    Na forum "rolkarzy" byłoby pewnie inaczej, gdyż na co innego zwracano by uwagę, ale zdjęcia umieściłeś na forum, jakby nie patrzeć, fotograficznym.
    No i jakby nie patrzeć, jest właśnie tak, jak powyżej siebie zacytowałem. Wystarczy spojrzeć na dotychczasowe komentarze od różnych osób. Oględnie mówiąc, u nikogo tutaj (chyba nie przegapiłem?) żadnych ochów i achów jakoś te zdjęcia (jako całość) nie wywołują...

Domyślnie BK - rolki

Na mnie tez jakiegoś wrażenia nie zrobiły. Jedynka tylko jest ładna. Kiedyś koledze pstrykałem fotki w skate parku i tez zatrzymana w powietrzu nuda wyszła. Potem mi jeszcze powiedział że zdjęcie bylo przed albo po tricku ale się nie znałem i nie znam. Myśle że temat rolek ogólnie jest trudny do fajnego zdjecia wiec poszukałem zdjęć wspomnianego Kuby Urbańczyka no i tylko pare kadrów było fajnych. Dobre na pamiątke dla tego w powietrzu, a tak zwykła reporterka :/

Nawet znalazlem w fotosmietniku te zdjecia co robilem w 2008. Chyba w ogole to były jakieś moje początki. Tak jak wczesniej mówiłem. Nuda xD albo poprostu temat rolek dla mnie jest nie efektowny.
    http://s186.photobucket.com/user/pin...?sort=4&page=1
    Ostatnio edytowane przez pingwinGTS ; 17-09-2015 o 05:24
    COŚ TAM PSTRYKAM: FB , 500px ,

Domyślnie

Na rolkach nie śmigam, ale dużo czasu spędziłem na bmx min. też właśnie na plaży w rzeszowie. Jak dla mnie zdjęcia dobre, a 1 i 2 podobają mi się najbardziej. Moim zdaniem normalnym jest, że w większości tego typu zdjęć staram się jednak zamrozić ruch, i nie mam problemu z odgadnięciem gdzie trik się zaczął i gdzie skończył. Brakuje mi tylko kilka kadrów z fisha i może jakiegoś seryjnego.
    D7100 | Samyang 8 | S17-50 | S50-150 | S150-600C | N35

Domyślnie

Bardzo się cieszę, że temat poświęcony rolkom wywołał tu tak obszerną dyskusję Dawno tu tego nie grali ...
    Sowart wielkie propsy za cierpliwość i próbę uświadomienia, o co w ogóle w fotografi rolkowej chodzi

Moim zdaniem Sowart odwalił kawał dobrej roboty tymi zdjęciami.
    Tak, wpisał się w kanon tego typu fotografii. Nie, nie odkrył ameryki ni kadrowaniem, ni obróbką, ni timmingiem.
    Ale zrobił zdjęcia, które zdecydowanie mówią nam: fotograf, który jest wykonał wiedział co robi i jaki ma być finał tych jego działań.
    Fotograf ten wie również, co jest kiczem i czego robić NIE należy - nie chcę tu robić prywatnych wycieczek,
    ale część komentujących wykazało się ABSOLUTNYM brakiem pojęcia o temacie, który komentują.

A że to forum "fotograficzne", a nie rolkowe ? Większej bzdury dawno nie czytałem
    Czyli że na tym forum liczy się co ?
    Ostrość ?
    Ilość megapixeli ?
    ZePSucie tła ?
    A triki mogą być takie, jak w jednym z linków wklejonych przez przedmówców (czytaj: może ich w ogole nie być ? ale za to podobno gdzieś tam przyczaiła się dynamika ...) ?

Domyślnie

Przeczytałem całość, mam swoje zdanie, ale się nie wypowiadałem aż dotąd, ale teraz poczułem, że trzeba.

Cytat Zamieszczone przez theQ Zobacz posta
    A że to forum "fotograficzne", a nie rolkowe ? Większej bzdury dawno nie czytałem
    Czyli że na tym forum liczy się co ?
    Ostrość ?
    Ilość megapixeli ?
    ZePSucie tła ?
    Tylko takie masz pojęcie o fotografii? Że na forum o fotografii mówią tylko o megapixelach i ostrości? A o kompozycji coś słyszałeś? O kadrowaniu też nic? Obróbka kojarzy Ci się tylko z PSuciem?

Wiesz, nie lubię, jak się mówi, że komentować zdjęćia mogą tylko ci, którzy się znają na danej tematyce... To tak, jakby komentować kryminały mogli tylko kryminolodzy, a albumy ze zdjęciami miast wyłącznie dyplomowani urbaniści. Nie podoba mi się takie podejście...

Ale wchodzić na forum o tematyce fotografii i zadawać takie 'pytania' jak Ty wyżej, to obciach. Naprawdę do takiego komentowania wypadałoby mieć jakiś lepsze pojęcie...
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 30-09-2015 o 13:56
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

zobaczyłem ostatnie dwa wpisy i postanowiłem poczytac sobie całośc - w sam raz do popołudniowej herbaty. Znakomita lektura z pełna paleta barwnych postaci. Bo i sa komentatorzy forum fotograficznego którzy podobno się nie znają i nie widzą. Jest i sam twórca który uważa, ze poczynił cuda kalibru światowego i biada każdemu kto się nie zgodzi. Sa tez osoby przekonane ze fotografia to autofokus i pare pixeli Znakomita obsada.
    A moje zdanie na temat zdjęć jest takie że w pamięć nie zapadają. Bo tu ani kadru, ani światła, ani klimatu - a to tworzy fotografię. A że ktoś coś o nich powiedział albo ze ukazały się w jakimś magazynie czy na forum tematycznym - to co z tego ? tutaj zostały podane ocenie fotograficznej i ta jest taka jaka jest. Podano nam salceson a nie włoską szynkę - wiec oceniajmy jak salceson
    Autorowi tez przydałoby się ciut więcej luzu bo kiedyś jego własne ego wylezie i go kopnie w tyłek.
    ja rozumiem, że można się podniecac szczytowym momentem triku i mam tez świadomość że nie każdy musi się na trikach znac. Ale na boga nie jarajmy się jakims trikiem jak zapodaliśmy go w kiepawym kadrze i z kiepskim światłem. Parówka w papierku z Almy jest wciąz parówką

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów