Szukaj
Nikt NIC?![]()
To ja krótko coś: nie widać ruchu i dynamiki na zdjęciach... Na żadnym...
a to mi humor poprawiłeś![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wczoraj późno już było i więcej mi się nie chciało... Ale skoro taki zadowolony jesteś z tego co napisałem, postanowiłem trochę dziś kontynuować![]()
Może osoby ze środowiska związanego z osobą na zdjęciu inaczej te zdjęcia odbierają, ale ja jestem spoza i do mnie te zdjęcia wcale nie przemawiają, a pokazanie ruchu przez jego zamrożenie też mi tu nie leży...
No dobra. Trochę przesadziłem, że na żadnym ruchu i dynamiki nie widać ... Na 1 i 5 ruch pewnie jest, bo na linach nikt Bartka pewnie nie podczepił
Ale skoro pokazałeś ruch, to... w którym kierunku porusza się Bartek na 1? Wzdłuż przeszkody czy może prostopadle do niej? Nie wiem, bo nie widzę...
Na Bartek podskoczył w górę i podkurczył nogi? Czy może skacze przed siebie? A może jednak wykonuje jakiś obrót? Nie wiem, bo nie widzę...
2. - czy Bartek czasem nie stoi i nie sprawdza czy rolka mu się dobrze kręci?
3. - Bartek przykucnął na występie w murze, oparł się tyłem i przysunął do ściany...
4. - czy Bartek na pewno jest w ruchu? Może zablokował rolki (lewa noga) i stara się w tej pozycji utrzymać równowagę?
6. - dlaczego miałbym sądzić, że Bartek się porusza? Jeśli byłby w pozycji nieruchomej w takiej właśnie pozie, zdjęcie tez wyglądało by zupełnie tak samo - ściślej mogłoby wyglądać tak samo. Po czym miałbym poznać, które zdjęcie przedstawia Bartka w ruchu, a które Bartka, który zwyczajnie stoi sobie w takiej pozie?
Tyle nieco bardziej szczegółowo odnośnie "pokazania ruchu", którego ja nie widzę...
Ale nie tylko to mnie nie przekonuje... Ogólnie kadrowanie i obróbka również jest dla mnie na nie. Generalnie duża GO też mi nie pasuje w tych kadrach... Mniejsza GO jest na piątce, ale i tak nie pomogło - biała tablica i tak się niepotrzebnie w niej łapie i odciąga uwagę...
Czwórka częściowo może być wyjątkiem na plus - Bartek zajmuje sporą część kadru, nie ma za dużo przeszkadzajek w tle, kolorystyka dość zdecydowana i taką właśnie bym widział...
Jedynka jeszcze też (na tle pozostałych) do przyjęcia... Reszta IMHO zdecydowanie odbiega na minus...
No i na koniec tak zapytam: dajesz swój sprzęt komuś przypadkowemu z ulicy, ustawiasz tryb seryjny i pokazujesz mu gdzie "nacisnąć". Nie sądzę, aby te zdjęcia były (jeszcze) gorsze niż te pokazane przez Ciebie...
Zabrakło IMHO wszystkiego: od pomysłu (kadrowania - np. przerysowania żabią perspektywą na szerokim kącie w celi uwypuklenia Bartka czy choćby rolek) aż po końcową obróbkę - bo tematyka IMHO aż się prosi o kreatywność i nawet kolorystyczne przekłamania.
A takiego podejścia u Ciebie wcale nie dostrzegam...
To nie puszka (nawet najlepsza) robi dobre zdjęcia... Co pokazują Twoje zdjęcia w tym temacie... Dosadniej jeszcze, bo jestem za pisaniem prawdy: to co nam tu wystawiłeś do "oceny", może zrobić byle kto (nie obrażając przypadkowych przechodniów) i byle czym (nie obrażając posiadaczy smartfonów z kiepskim aparatem foto). Niektóre zdjęcia trochę się bronią, ale seria jako całość zupełnie nie...
Ale oczywiście zawsze możesz się ze mną nie zgadzać i poprawić sobie humor, podziwiając mistrzostwo swoich zdjęć... W końcu jak widać ja tu nowy jestem i jak już się przyznawałem w innych tematach, nie znam się. Przepraszam, że się odezwałem... Jeśli nie poczuję się czymś sprowokowany, to w tym temacie pewnie po raz ostatni...
No i...? Po takiej krytyce czy nawet krytykanctwie (przyznaję uczciwie, że trochę celowo) zero odzewu? Czyżbym miał rację? Chyba nie do końca. Jeśli ja bym swoje zdjęcia wstawił do oceny, starałabym się ich bronić lub choćby polemizować. Nie wstawiam, gdyż wiem, że nie mam się czym pochwalić, a błędów u siebie widzę aż za wiele...
Napisałem i odpowiedziałem nie po to, aby tylko krytykować (przecież wcale mój gust nie musi innym odpowiadać), ale głównie po to, aby obejrzeć "lepsze" (przynajmniej jak dla mnie) zdjęcia przez Ciebie wykonane i tu pokazane. Ale przecież wcale nie musiałem mieć racji... Z drugiej strony, nawet jeżeli wypisywałem głupoty, również i to chciałbym usłyszeć, gdyż i mnie czegoś by to nauczyło...
Nie masz pojęcia co komentujesz. To do czego mam się odzywać. Do twojego braku znajomości tematu![]()
Ja też myślę, że te zdjęcia nie oddają tego, co się tam naprawdę działo... Np zakładam, że na 6 facet jedzie wzdłuż murku. Ja natomiast widzę rolkarza, który stoi i próbuje złapać równowagę, ale za chwilę spadnie na prawą stronę...
Od razu przyznaję, że nie mam pojęcia co komentuję.
Pozdrawiam
Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu
Strasznie mnie ciekawi według was jak te zdjęcia powinny być wykonane?
Ostatnio edytowane przez sowart ; 15-09-2015 o 09:31
jak dla mnie to np tak
https://www.pinterest.com/pin/439452876112162048/
pozdrawiam
Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu
Skontaktuj się z nami