Szukaj
Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 11-09-2015 o 19:44
Tak umarł?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Tak umarał Pan color.
ostało się ino Pan Tacon.
Gdyby ktoś był zainteresowany strobingiem, informuję, że A7 świetnie współpracuje z sterownikiem radiowym Yongnuo YN560-TX i lampami YN-560IV.
Ja mam wersję dla Canona.
męczył mnie ten ciężko chodzący pentacon, więc od rana znów się zabrałem za niego.
wywaliłem przesłonę, na cholerę mi, jeszcze raz przeczyściłem, poustawiałem i jest dużo, dużo lepiej.
niemniej okazało się, iż przy składaniu przesunąłem sobie MFD
wszystko działa idealnie tyle, że teraz ostrzy od jakichś 10-12 cm a nieskończoność kończy mu się na 4-5m
i teraz test OKD
fota z takumara robiona gdy świeciło piękne słońce a dziś pada i pochmurno.
starałem się dopasować jako tako wersje kolorytycznie.
do tego inaczej WB działa z takumarem inaczej z pentaconem i pentacon tylko z pojedyńczą powłoką.
już idzie wersja wielopowłokowa do mnie, więc zabawy będzie ciąg dalszy.
1.takumar 50mm s-m-c podobno najostrzejsza wersja.
2.pentacon, starałem się dopasować MFD do takumara.
3.oraz nowa MFD czyli prawie macro, cieżko się ostrzy
Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 12-09-2015 o 12:23
Ja to bym bardziej potrzebował jakąś kieszonkową lampkę tylko do błysku wypełniającego. Coś w gabarytach tego, co dają do fuji X-1T. Ma ktoś jakieś sugestie?
N -> L -> S
No jest ten nissin i40, całkiem fajna lampka, odginana w każdą stronę, sporo nastawów choć nie jest całkiem miniaturowa.
Nie pamiętam czy w sonym nie było jakiejś mniejszej hvl20 na tę stopkę.
Źle skręcony obiektyw to najczęściej wina wkręcenia gwintu pierścienia ostrości na zły tor, trzeba metodą prób i błędów go przekręcać na kolejne aż się trafi ostrzenie na nieskończoność
Ten 70-300g całkiem przyjemnie babrzeNatomiast wychodzi w postaci wyższego ISO i szumów potrzeba użycia krótszych czasów aby utrzymać obiektyw na dłuższej ogniskowej i większej przysłonie
![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 12-09-2015 o 13:51
Dla mnie podstawowym akcesorium przy makro jest lampa więc problem krótkich czasów i iso jest załatwiony. Przy robieniu tych fotek lampy nie miałem więc i iso i czasy gorsze ale to był tylko teścik. Jednakże dobrze wiedzieć że można użyć go jako makro a jak podepnę dwa pierścienie pośrednie które posiadam to robi się coś koło 1:3 a że matryca ma sporo Mpix to bez problemu można scropować do 1:2 a więc jest całkiem ok. Co do samego obiektywu to na razie bawię się nim w manualu bo czekam na la-ea4 i odczucia z użytkowania są bardzo pozytywna więc jak przejściówka przyjedzie to będzie tylko lepiej.
Skontaktuj się z nami