Panowie i panewki...
To moze ktos zrobi test zaślepek, dekielków etc ?
Bedzie sie działo.
![]()
Szukaj
Panowie i panewki...
To moze ktos zrobi test zaślepek, dekielków etc ?
Bedzie sie działo.
![]()
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
To wrzucę coś apropo zdjęć ze spacerów z wątku nexowego...
Jeździłem niedaleko wielokrotnie na działkę i nigdy nie zwróciłem uwagi na to miejsce. Dopiero jak drzewa pokryły się kwiatami i przyświeciło ładne światło to pierwszy raz zauważyłem taki prosty kadr (o co obecnie wbrew pozorom dość ciężko bo wszędzie domki, słupy, samochody, krzaki). Na taką kombinację miałem szansę pewnie parę dni w roku, a zakładając że na działkę jeżdżę co 2-3 tygodnie w jeden dzień weekendu to mogłem nawet nigdy nie 'widzieć' tego miejsca...
Od teraz będę zwracać większą uwagę na ten szpaler, liczę że dorwę kiedyś jakieś fajniejsze niebo z ciekawymi chmurami
(pierwsze chyba rollei 50/1.8 a drugie CZJ135/3.5)
Wiosna, panie sierżancie!
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Dla zainteresowanych 4k
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Fulsajzy z batisów: <<klik>>
Trochę dziwne niektóre zdjęcia. Widoczek na morze z rozmytymi ciut dłuższym czasem falami w niezłym świetle więc albo wysoka przysłona albo filtr szary, obie opcje mają wpływ na jakość, ryzykowne na sampel. A z 85tki portret dwóch osób z ostrością tylko na jednej. Miło że dali zdjęcia ale po nich spodziewam się jednak trochę więcej.
Natomiast przy okazji tak popatrzyłem na zdjęcia tych batisów i mimo że mi się wcześniej nie podobały to zwróciłem uwagę że z założoną osłoną przeciwsłoneczną która płynnie przechodzi w obiektyw i jest ładnie 'powycinana' wyglądają przednio
No i coś dalej nie widzę w Polsce 28/2:/ Jest jakiś jeden w grubej cenie na allegro i tyle...
Panowie jak zajzycie w exif jednego portretu to wychodzi na to ze fotka ma rozdzielczość 56 Mpix czyżby nowy model może a9?
Skontaktuj się z nami