Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
To przykre ale forum nie jest już miejscem przyjaznym i wspierającym. Kolega kupił D700 - Jego wybór, należy to uszanować i pogratulować. To nie jest żaden święty graal ani żaden kultowy korpus - po prostu udana konstrukcja z kilkoma wadami znanymi od lat, teraz w porównaniu z nowymi korpusami i ich matrycami dochodzą kolejne - niemniej to ciągle świetny wybór pozwalający na uzyskanie świetnych efektów. Jak dla mnie wybór pomiędzy D700 a D750 jest oczywisty - nowa konstrukcja kładzie na łopatki staruszka, pomiędzy D600 a D700 nie byłbym już taki pewien . Do rozważań należy włączyć aspekt ekonomiczny, który w wielu wypadkach ma decydujące znaczenie. Z drugiej strony jeżeli taki autorytet jak Radek Radziszewski pogonił D750 i dalej fotografuje D700 to jednak daje do myślenia... Większość z nas mając w rękach D4 nie zbliży się jakością do Jego zdjęć....
Niestety masz rację, forum nie zawsze sprzyja, a jak się coś wybierze to po fakcie jest krytyka, nawet nie wiem za co? Za to, że nie mam kasy na lepszy sprzęt? Więcej konkretów dowiedziałem się pisząc PW do kilku osób tutaj i jestem im bardzo wdzięczny za pomoc i poświęcony czas, długie i konkretne odpowiedzi. Rozmowa na forum przypomina mi czasem debatę polityków: ogólniki, brak konkretów oraz prostej odpowiedzi na konkretne pytanie, przemilczenie pewnych kwestii. Nikt nie odniósł się np. do tego:

Cytat Zamieszczone przez Jarecky83 Zobacz posta
Jeszcze raz powtórzę, zdecydowałem się na D700 z racji ograniczenia budżetu oraz dlatego, że przeglądając foty na necie robione w warunkach, w jakich ja w większości pracuję, nie widzę tej super-hiper przewagi D600/D610/D750 w jakości obrazka.

Przykład w tym wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=264932 - autor pisze, że zrobione D750 oraz D700, ale sorry, ja nie widzę powalającej jakości, a już tym bardziej nie rozpoznam, która czym robiona (bez urazy dla autora, bo foty i cały reportaż bardzo dobry).