Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukasio Zobacz posta
    Tak naprawdę to chciałem tylki aby mnie ktoś zacytował. Lepiej się przez to poczułem
    A co do zdjęć to wiem, że wielkich formatów nie rozważasz. Ale czy Twoi klienci też nie rozważają? Co wtedy powiesz? "Sorry, ale na razie mam D700 bo nie mogłem dodać nieco kaski na lepsze body"? Ale z drugiej strony kupiłeś i tyle. Koniec wątku i fotografuj.
    póki co maksymalne wydruki jakie robiłem to z D5100 wydruk na płótnie 100 cm x 70 cm, większych się nie spodziewam i nie póki co oferować nie będę czekam na body, sprzedawca się spóźnia z wysyłką, a tak już dawno bym szczęśliwie fotografował i podzielił się wrażeniami

ps. wiem co oferować klientom, na śluby póki co też się nie porywałem (wyjątek to 1 cywilny dla znajomych) i kilkukrotnie grzecznie odmówiłem, mimo iż klienci rozważali, więc co to za argument?
    Ostatnio edytowane przez Jarecky83 ; 09-09-2015 o 14:00

Domyślnie

Teraz wiem więcej o Twojej działalności i widzę, że świadomie podchodzisz do zagadnienia (zaleciło mentorstwem, czyż nie ? ). Jak odbierzesz body podziel się wrażeniami. Ważne jest nastawienie że nowy sprzęt da Ci więcej możliwości. Tak jak ja się nastawilem do kupna d750 w ubieglym roku i nawet pitolenie, że to "pseudo d700 bez ergonomii z flarą i czyms tam jeszcze" mnie nie przekonało. Robię zdjęcia, agencja kupuje, pare artykułów zilustrowalem tym body i tyle. Udanych kadrów Ci życzę.

Domyślnie

Dzięki czekam niecierpliwie i mam nadzieję, że będę zadowolony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    To przykre ale forum nie jest już miejscem przyjaznym i wspierającym. Kolega kupił D700 - Jego wybór, należy to uszanować i pogratulować. To nie jest żaden święty graal ani żaden kultowy korpus - po prostu udana konstrukcja z kilkoma wadami znanymi od lat, teraz w porównaniu z nowymi korpusami i ich matrycami dochodzą kolejne - niemniej to ciągle świetny wybór pozwalający na uzyskanie świetnych efektów. Jak dla mnie wybór pomiędzy D700 a D750 jest oczywisty - nowa konstrukcja kładzie na łopatki staruszka, pomiędzy D600 a D700 nie byłbym już taki pewien . Do rozważań należy włączyć aspekt ekonomiczny, który w wielu wypadkach ma decydujące znaczenie. Z drugiej strony jeżeli taki autorytet jak Radek Radziszewski pogonił D750 i dalej fotografuje D700 to jednak daje do myślenia... Większość z nas mając w rękach D4 nie zbliży się jakością do Jego zdjęć....

no i wszystko w temacie

Domyślnie

Z doświadczenia podsumuję to tak:

- D700 bez dwóch zdań rewelacyjna pucha! Matryca odstaje przy nowych konstrukcjach, ale nadal jest to sprzęt do pracy.
    - D600 lipa, lipa, lipa... matryca kurzy jak ruska młockarnia, trzyma się to kiepsko, af niepewny - nie bijcie, może taki tylko egzemplarz mi się trafił.
    - D750 świetny aparat. Mógłby być jeszcze lepszy mając guzikologię D700.

50/1.8G jest super na FX. Tanie to więc nawet sprzedawać się nie opłaca choćby miało leżeć w torbie. Proponuję do tego 85/1.8G. Sigma 35/1.4A daje piękny obrazek, ale trzeba trafić na dobry egzemplarz.

Domyślnie

A więc od 2 dni mam D700, pierwsze wrażenia: WOW! 35tka i 50tka jakby dostały drugiego życia, ostrość, szybkość znacznie lepsze niż na D5100, do tego ten bokeh o ergonomi na razie moge powiedzieć tylko tyle, że muszę się tego nauczyć przyzwyczajony do D5100 na razie jestem przytłoczony ilością przycisków, funkcji, tak więc studiuję instrukcję i uczę się obsługi póki co jestem mega zadowolony, ale wiadomo coś więcej będę mógł powiedzieć jak wrażenia opadną

Domyślnie

mam D700 i nie sprzedam go, bo lubię. Będzie Pan zadowolony. Mam też D750 i też jestem zadowolony, ale i tak kiedyś przesiądę się na D810....wolę ergonomię D700. Niech światło będzie z Tobą

Domyślnie

d700 i obrazek sory ale slepiec chyba dostrzeze roznice w ilosci szczegolu w d600/750 w relacji do d700, no i nieszczesne sanki lampy....uwierzcie niema nic gorszego dostac fleszem po oczach w kosciele potrafi ladnie przycmic wzrok
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Odświeżając wątek, po ok. 2 miesiącach użytkowania D700 (przesiadka z D5100) mogę śmiało powiedzieć, że był to dobry wybór! Sprzęt spełnia moje wszystkie oczekiwania odnośnie szybkości, celności oraz jakości obrazu cały czas poznaję możliwości sprzętu i wszystkie funkcje, jest tego więcej niż w D5100 i początek był ciężki jak to wszystko ogarnąć, ale z kolejnymi sesjami zdobywam doświadczenie i poznaję na co sprzęt pozwala i jakie ma ograniczenia. Tutaj przychylę się, do opinii kolegów odnośnie matrycy, owszem już ma swoje lata i z wysokim ISO nie można już tak hulać jak np. z D750, ale póki co bardzo rzadko potrzebowałem więcej niż ISO3200 (a i tak wg mnie do ISO5000 jest dobrze).
    Reasumując, D700 jest bardzo dobrą propozycją dla osób przechodzących z DX na FX z ograniczonym budżetem. Obrazek wciąż daje świetny, co prawda trzeba nauczyć się odpowiednio obrobić RAW, ale jak się to ogarnie to myślę, że efekty są ciekawe
    Poniżej linki do kilku moich sesji wykonanych D700, w porządku chronologicznym od najstarszej:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=266011
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=266617
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=266809
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=267481
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarecky83 Zobacz posta
    Odświeżając wątek, po ok. 2 miesiącach użytkowania D700 (przesiadka z D5100) mogę śmiało powiedzieć, że był to dobry wybór! (...)
    Dzięki za tego posta Napaliłem się na D750, ale kalkulując swój budżet jego zakup byłby chyba trochę przegięciem w tym momencie. Zacząłem obserwować rynek wtórny modelu D700 i coraz bardziej mnie kusi jako druga puszka do D610.
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów