Close

Strona 55 z 73 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 725

Domyślnie

Jak widać nikt jak na razie nie umie ci pomóc wiec zwrócenie się do producenta jest jak najbardziej sensowne.

Zresztą nie rozumiem tej rezerwy. Support C1 jest bardzo responsywny. Czy będą umieli pomóc to inna kwestia.
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Witam !

W Windows napewno można to ustawić , bo ustawiałem . Tylko ze robiłem to bardzo dawno temu, na starszej wersji, a przy komputerze będę dopiero w poniedziałek, wtorek. Zerknij do preferencji ogolnych albo opcji w library Jest jeszcze opcja RTFM,

Domyślnie

Już sobie przypomniałem. Po starcie pojawiało się okienko z opcjami -otworzyć stare, stworzyć nowe itd. z opcja zapamiętaj. Może spróbuj odblokować komunikaty ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kri-kri Zobacz posta
    Już sobie przypomniałem. Po starcie pojawiało się okienko z opcjami -otworzyć stare, stworzyć nowe itd. z opcja zapamiętaj. Może spróbuj odblokować komunikaty ?
    Pojawia się okienko Recents, w którym są opcje: nowy katalog, nowa sesja, przeglądaj... Nigdzie nie ma opcji zapamiętaj. Co dziwne, w okienku tym powinna pokazywać się lista moich sesji (specjalnie stworzyłem 2 nowe do testów), jednak za każdym razem pokazuje tylko "No recent catalogs or sessions"...

Jakie komunikaty masz na myśli?

Domyślnie

Myślałem właśnie o tym okienku, bo u mnie po zaznaczeniu już się niepojawia. Ale jak mówię była to wersja 6 lub 7 i wspomnienia mam mgliste. Sprawdź na forum user to user, C1, albo jak było napisane napisz do pomocy technicznej bo to może być różnica Win/Mac, bug, itd. Jeżeli zepsuło sie po update to w archiwum masz starsze wersje i możesz się wrócić. Tak na marginesie to klucz z 8 będzie działał w 7,6,5 itd. Całkiem legalnie. A przed instalacja update warto zaczekać i zerkac na ich forum. Ja niektóre opuszczam, co zaoszczędza mi dużo czasu i nerwów.

Domyślnie

Myślałem właśnie o tym okienku, bo u mnie po zaznaczeniu już się niepojawia. Ale jak mówię była to wersja 6 lub 7 i wspomnienia mam mgliste. Sprawdź na forum user to user, C1, albo jak było napisane napisz do pomocy technicznej bo to może być różnica Win/Mac, bug, itd. Jeżeli zepsuło sie po update to w archiwum masz starsze wersje i możesz się wrócić. Tak na marginesie to klucz z 8 będzie działał w 7,6,5 itd. Całkiem legalnie. A przed instalacja update warto zaczekać i zerkac na ich forum. Ja niektóre opuszczam, co zaoszczędza mi dużo czasu i nerwów.
    Mam 7ke. Ok, chyba rzeczywiście zwrócę się do supportu.

Domyślnie

Często polecają tez nowa czysta instalacje. Zdaje się, ze nawet gdzieś jest u nich opis jak to zrobić w macu. Jak pisza oficjalnie -jest to zawsze dobry pomysl przy problemach. Niestety używam Windows i śledzę problemy z wersja Mac z daleka.

Masz tu oficjalny artykuł jak odinstalowac kompletnie żeby niezachowac ustawień
    https://www.phaseone.com/en/Search/Article.aspx?articleid=1167&languageid=1

Powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez kri-kri ; 04-09-2015 o 14:50

Domyślnie

Tylko że tak naprawdę dopiero świeżo zainstalowałem na macu.. tzn jest tak od przesiadki z win na mac.

Domyślnie

Jeżeli to jedyny "problem" to można z nim żyć.

Domyślnie

Jeżeli to jedyny "problem" to można z nim żyć.
    Jasne że można, tylko że w moim przypadku - przy codziennym intensywnym użytkowaniu, wygrzebywanie pliku sesji przy każdym otwarciu programu jest denerwujące i zabiera cenny dla mnie czas.

Strona 55 z 73 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów