Close

Strona 54 z 70 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 725

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Chciałbym zrobić to samo co robi preset (Color Balance -> Bright Gold) ale tylko do części zdjęcia (do maski). Da się?

Zauważyłem, że ten preset zmienia ustawienia w toolu Color Balance. Próbowałem ręcznie zmienić ustawienia tego toola, ale zdają się wpływać na cały obrazek, mimo, że mam warstwy.

Da się?

- - - - kolejny post - - - - - -

Hmm w sumie, akurat w moim przypadku chcę żeby niebo nie było zmienione, więc przypuszczam, że wystarczy zresetować tego toola dla highlightów.

Ale w ogólności - da się?
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Capture One 8 nie chodzi na OS X 10.11 El Capitan
    Chłopcy z Kopenhagi pracują już nad tym. Trochę wstyd , że nie zdążyli na czas.

Domyślnie Capture One 7 i 8

jak nie chodzi jak chodzi , bez najmniejszego problemu.
    ps
    chodzil nawet na wczesnej becie
    Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 08-10-2015 o 23:32 Powód: literowka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    jak nie chodzi jak chodzi , bez najmniejszego problemu.
    ps
    chodzil nawet na wczesnej becie
    Mi też nie chodzi pod Kapitanem, i nie jestem w tym osamotniony problem powszechnie znany na anglojęzycznych forach.
    Napisałem już do support-u.
    Rób najlepiej jak tylko potrafisz , jakieś tam body i kilka szkiełek..
    Nikon Z6ii / Z24-70f4S/ Z 35 1.8S /Z 85 1.8S/ Z 70-200f2.8 VR S/Jupiter 135 3.5 / Viiltrox 24 1.8 / Helios 58mm /

Domyślnie

Może po prostu masz starą wersję która się zaktualizowała do nowego numerka tylko w okienku About, a cała reszta została stara i dlatego działa...

pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Może po prostu masz starą wersję która się zaktualizowała do nowego numerka tylko w okienku About, a cała reszta została stara i dlatego działa...

jezeli chodzi o osx zawsze stawiam od nowa czysta wersje
    C1 poszedl bez najmniejszego problemu zainstalowany od zera, lyknal od razu sam z siebie cale ustawienia rawow z backupa

Domyślnie

Np.
    http://forum.phaseone.com/En/viewtop...06bf883953bb7b
    You can change it in your preferences.

"C1 starts again when disabling OpenCL in com.phaseone.captureone8.plist in /Users/<uname>/Library/Preferences/

<key>UseOpenCL</key>
    <integer>0</integer>
    <key>UseOpenCLForProcessing</key>
    <integer>0</integer>"

"If your mac has a NVIDIA GEFORCE card installed, just go to the NVIDIA website, download the latest drivers for your card that support OS X Capitan 10.11 and Capture One will not crash on you. http://www.nvidia.com/object/macosx-...20-driver.html
    jrawl004"

PS
    W każdym programie są wymienione OS pod jakimi działa. A jak tego OS na liście brak, to jak to się mówi " na własne ryzyko"

Domyślnie

Żartowałem sobie w poście który cytujesz...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

cholera stary a glupi znaczy ja jakos myslenie mialem wylaczone wczoraj

Strona 54 z 70 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów