Close

Strona 5 z 73 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 725

Domyślnie

amen
    i Wesołych Świąt
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

F7 i F8 powodują klonowanie zdjęcia ale nie tak jak w C1 6 jednego tylko wyskakuje 6 róznych wariantów. Gdzie się ustawia preferencje aby było tak jak w 6?

Domyślnie

Manfred u góry masz taki przycisk clone variants czy coś w tym rodzaju tego nie było w np v.5 mnie to strasznie wkurzało że musiałem przełączać nim aby sklonować zdjęcie z ustawieniami i później wyeksportować obie wersje naraz, wiem że trzeba było nim klikać non stop bo jak klonowanie variantów to nie renderuje wszystkich naraz skrótem a jak renderuje to nie sklonuje i tak w kółko dlatego wróciłem do starszej v5 i dalej na niej działam Przycisk ten bodajże jest na belce pod napisem "help" ale mogę się mylić co do tego dla spokoju możesz sprawdzić jeszcze w preferencjach i skrótach klawiszowych co masz tak naprawdę przypisane do f7 i f8
    Me, Myself and I. Nikon i słoików kilka. BLOG

Grzegorz Wasylko

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

W 6 po wciśnięciu f8 miałem sklonowane zdjęcie z ustawieniami. A teraz daje mi 6 róznych zdjęć. Jak nie urok to sraczka. Nie wiem gdzie to skasować ustawić. Skróty sprawdziłem sa odpowiednie.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Kolejnych problemów ciąg dalszy. Po wybraniu pędzla lub gradient i dokonywaniu korekcji wpływa na cały obraz. Gdzie popełniam błąd w ustawieniach?

Domyślnie

Kliknij i otwórz zakładkę pod pędzelkiem - w oknie u góry będziesz miał background/tło i kolejne obszary "pędzelkowania" - a co najmniej jeden, który powstaje z pierwszym przyłożeniem pędzla. Wybierz konkretny obszar i dopiero wtedy dokonuj korekt - teraz najprawdopodobniej zaznaczony masz (w zakładce pędzla - nawet nie otworzonej) właśnie background.
    Mogę coś mylić z nazwami bo piszę z pamięci...
    .
    fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakie piotr.jaruga_at_gmail.com

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Otwieram zdjęcie
    wybieram pędzel i maluje tworzy mi się następna warstwa
    Dokonuje korekty no i d... zbita bo korekta idzie na całe zdjęcie.

Domyślnie

Nie jestem biegłym użytkownikiem tego programu ale spróbuj dodać na drugiej listwie od góry ikonkę pędzelka. Viev- Add Tool tab- Local Adjustmensts.
    Podczas korekty symbol tego pędzelka powinien być zaznaczony

Domyślnie

kazzi dobrze prawi
    Możesz też wybrać windows\workspace\default - tam ikonka/symbol pędzla jest standardowo
    .

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Jak mogłem być tak ślepy. Oczywiście wszystko działa. Dziękuje serdecznie za pomoc.

Strona 5 z 73 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów