amen
i Wesołych Świąt![]()
Szukaj
amen
i Wesołych Świąt![]()
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Manfred u góry masz taki przycisk clone variants czy coś w tym rodzaju tego nie było w np v.5 mnie to strasznie wkurzało że musiałem przełączać nim aby sklonować zdjęcie z ustawieniami i później wyeksportować obie wersje naraz, wiem że trzeba było nim klikać non stop bo jak klonowanie variantów to nie renderuje wszystkich naraz skrótem a jak renderuje to nie sklonuje i tak w kółko dlatego wróciłem do starszej v5 i dalej na niej działamPrzycisk ten bodajże jest na belce pod napisem "help" ale mogę się mylić co do tego dla spokoju możesz sprawdzić jeszcze w preferencjach i skrótach klawiszowych co masz tak naprawdę przypisane do f7 i f8
Kliknij i otwórz zakładkę pod pędzelkiem - w oknie u góry będziesz miał background/tło i kolejne obszary "pędzelkowania" - a co najmniej jeden, który powstaje z pierwszym przyłożeniem pędzla. Wybierz konkretny obszar i dopiero wtedy dokonuj korekt - teraz najprawdopodobniej zaznaczony masz (w zakładce pędzla - nawet nie otworzonej) właśnie background.
Mogę coś mylić z nazwami bo piszę z pamięci...
.
fotografuję portrety, sport, teatr tańca i jeszcze kilka innych obszarów - w tym w szczególności reportaże wszelakiepiotr.jaruga_at_gmail.com
Nie jestem biegłym użytkownikiem tego programu ale spróbuj dodać na drugiej listwie od góry ikonkę pędzelka. Viev- Add Tool tab- Local Adjustmensts.
Podczas korekty symbol tego pędzelka powinien być zaznaczony
kazzi dobrze prawi
Możesz też wybrać windows\workspace\default - tam ikonka/symbol pędzla jest standardowo
.
Skontaktuj się z nami