Close

Strona 320 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2202703103183193203213223303704208201320 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 191 do 3 200 z 19131

Domyślnie

Dziś kurier zabrał Summiluxa 50 ASPH i przyniósł Hexanona 50 / 1.4

Jeden strzał kuchenny na szybko + crop ze środka kadru. Jak na 290 zł to chyba może być... A i parę groszy w kieszeni zostało

Ostatnio edytowane przez Cooder ; 31-08-2015 o 21:38

Domyślnie

Dzięki Wojtku
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Na to wygląda, chociaż myśle że metal vs plastik to bardziej kwestia psychiki niż mechaniki.
    toż pisałem, iż różnica jest i to wyraźna.
    zadne kwestia psychychiki, tylko konkretnej mechaniki.
    teraz na adapterach do m42 nie mam żadnych luzów, a były mocne przedtem.
    myslę, że na obiektywach "oryginalnych" będzie tak samo dobrze.
    nie mówiąc o tym, ze jak się weźmie "oryginalne" mocowanie bagnetu, to strach dotykać, żeby się ie połamało, w porównaniu z zamiennikiem.
    ja osobiście, jestem bardzo zadowolony z podjętej decyzji o wymianie.
    osobiscie polecam i zalecam.
    ale róbta co chceta.

Domyślnie

ale, że co ?
    przecież gość pisze o plastikowych mocowaniach bagnetu w obiektywach.
    do tego, nijak ma się to do SonyA7.
    nie rozumiem, po co to linkowałeś ?
    chyba, że jako ciekawostkę.

Domyślnie

Po to żeby pokazać że plastik nie jest zły sam w sobie, przeczytałeś całość?

Domyślnie

tak, przeczytałem, a widziałeś ten plastik w sony po odkręceniu ? dokładnie plastik z tym kawałkiem blaszki ?
    bo ja widziałem i nie dziwię się, że obiektywy mają luz.
    i tylko o tym mówię, a dywagacje, że w obiektywach są plastikowe i jest ok, nic nie wnoszą do tego akurat konkretnego przypadku.
    ja napisałem o swoich doświadczeniach.
    co kto zrobi, albo nie, to jego sprawa.
    kolega wyżej się pytał czy warto zmieniać, wg mnie warto.

Domyślnie

Spotkałem się kiedyś ze stwierdzeniem - chyba bezpośrednio jednego z producentów - że sam bagnet celowo jest plastikowy po to, żeby w razie czego sam się się ułamał jako najtańsza i najprostsza do wymiany część, oszczędzając znacznie droższe i trudniejsze do wymiany - również plastikowe - elementy wewnętrzne, do których jest mocowany, czy to w obiektywie, czy to w aparacie.
    Oczywiście, luz na bagnecie (czy plastikowym, czy metalowym, bo też się zdarza w różnych aparatach) to osobna sprawa.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

W moim sonioaku luz jest koszmarny, w życiu nie miałem żadnego aparatu z takimi luzami, włączając w to 40 letnie cccpowskie i nrdowskie konstrukcje.
    Przy połączeniu z guzikiem zwalniającym blokadę z drugiej strony (tam gdzie paluchy trzymam) ciągle miałem wrażenie, że przypadkowo odpiąłem obiektyw.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

To w takim przypadku aparat odsyła się do naprawy, jak firma odstawia kasszane to niech ponosi koszty.

Strona 320 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2202703103183193203213223303704208201320 ... OstatniOstatni