Close

Strona 319 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2192693093173183193203213293694198191319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 181 do 3 190 z 19131

Domyślnie

Crazy...
    Over the rainbow he is crazy...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Domowej roboty shift i petzval czyli helios 58 f2 i przykładowe foty:
    Zakręcony dywan:

Karmiczek na f~4

Karmiczek na f22

I gratis taki

Jeszcze nie wiem do czego mam zamiar go wykorzystać ale coś się wymyśli. Tak to jest gdy ma się nadmiar czasu i jakieś stare popsute szkła
    Ostatnio edytowane przez ciszy ; 31-08-2015 o 18:53

Domyślnie

To nie jest shift, tylko tilt.

Domyślnie

A sory zawsze mi się to przekręca

Domyślnie

Jak się przekręca to zoom jest raczej.

Mam pytanko, bo chyba nie do końca łapię, co ma dać wymiana bagnetu w body na ten podany chwilę wcześniej w wątku, czy zachowuje się pełną kompatybilność z systemowymi obiektywami (opisany jest jako E, wiec jakby chyba tak?).

Ogólnie koszmarnie irytuje mnie luz na bagnecie, czy to właśnie jest rozwiązanie tego problemu?

Pytania może dziwne ale to pierwszy znany mi przypadek kiedy w aparacie trzeba wymieniać jakieś kawałki konstrukcji, żeby uzyskać podstawową wydawałoby się funkcjonalność - mocowania a nie 'mocowania' obiektywu do aparatu ;/
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

To ja wrzucę pstryk rodzinny. A7II + Konica Hexanon 135 / 2.5. Pełna dziura, jpeg z puszki, jedynie oczęta rozjaśnione nieco:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Jak się przekręca to zoom jest raczej.

Mam pytanko, bo chyba nie do końca łapię, co ma dać wymiana bagnetu w body na ten podany chwilę wcześniej w wątku, czy zachowuje się pełną kompatybilność z systemowymi obiektywami (opisany jest jako E, wiec jakby chyba tak?).

Ogólnie koszmarnie irytuje mnie luz na bagnecie, czy to właśnie jest rozwiązanie tego problemu?

Pytania może dziwne ale to pierwszy znany mi przypadek kiedy w aparacie trzeba wymieniać jakieś kawałki konstrukcji, żeby uzyskać podstawową wydawałoby się funkcjonalność - mocowania a nie 'mocowania' obiektywu do aparatu ;/
    Ma dać bagnet metalowy zamiast plastikowego w A7, A7R i A7S, bo metalowy fabrycznie jest dopiero w v. II.
    I ten zamiennik jest raczej zgodny w 100%.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Czyli klepnęli się w łepetyny jeszcze w serii I.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Na to wygląda, chociaż myśle że metal vs plastik to bardziej kwestia psychiki niż mechaniki.

... a teraz kilka głów prosto z KRK.

Strona 319 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2192693093173183193203213293694198191319 ... OstatniOstatni