Close

Strona 312 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2122623023103113123133143223624128121312 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 111 do 3 120 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ludzie...
    Czy uważacie, że Wasze życie to ostrość?
    To jest płycizna tępości przecież.
    I nic więcej...
    nic nie uważamy.
    z dedykacją dla Ciebie.

Domyślnie

Ja tez jestem ahtysta. Ponizsza fotografie wykonalem podczas upadku w biurze, gdy moje cialo lecialo w strone podlogi i probowalem ratowac aparat. Nazwalem je "Nieznosna nieostrosc bytu".

usuniety bo obrażał uczucia religijne

Domyślnie

i parę pstryków z parku.
    grip zdecydowanie pomaga przy ostrzeniu, zdecydowanie.
    szczególnie, że wszystkie foty na f 1,4.
    w akcji takumar s-m-c 50mm
    coraz bardziej podoba mi się obrazek z tego połączenia.
    1.

2.

3.

4.

Domyślnie

No cóż, wypowiem się, jako przyszły posesor A7II
    Mówi teoria, że zdjęcie powinno być przede wszystkim ostre, a potem dopiero cała reszta
    Nie chce mi się znów opisywać mej bezczelnej obecności majtka wśród Ahabów, ale w sumie w mej przedszkolakowej ponownej przygodzie z fotografią, wpkx dopiero oczarował mnie nieostrością zdjęć.
    W tej kwestii chciałbym napisać, że zdjęcie może być nieostre, jeśli coś wyraża, coś na nim chłyta Jak jest po prostu nieostre, to jak ten dawny gif, gdzie malarz za przeproszeniem kupę przez wiatrak przepuszcza rzucając na blejtram i... szast prast = sztuka!
    A potem się zakochałem w mej żony dziadka nieżyjącego primoplanie Owóż szkiełko choć mydlane na 1,9 sprawia tyle radochy, no i jest piękne. Piękne z zewnątrz, a przede wszystkim piękne z wewnątrz. Robiąc nim zdjęcia można zrozumieć, że nie ostrość jest ważna, bo szkiełko to ma charakter, maluje lekko fioletowo, aksamitnie, smoooth, nie znajduję już słów. Pisząc szczerze, nie wierzyłem, że 60letne wykopalisko po dziadku zrobi jakąkolwiek fotografię, a tu szast-prast!
    Wasze nieostre fotografie napełniają mnie tak okropną radochą... No dobra, znów piszę po piwku i już żona patrzy srodze, zaraz zostanę spacyfikowany
    Wojtka Ahmeda foty też fajne i śledzę od jakiegoś czasu, szkoda że a6000 nie ma uszczelnień bo za dwa tygodnie też zabieram na pustynię.

Zastanawiam się, czy chciałem coś konkretnego napisać? czy tylko palcotok. Hm. Lubie to forum

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

dodam jeszcze tylko, iż, wielu z poszukiwaczy ostrości, wyświetla zdjęcia na max full HD ale w np. 21" do 24" ...

używam kilku wyświetlaczy zdjęć, ale to co daje MacBook Pro z Retina, powala wszystko co znam - zdjęcia są totalnie inne - ilość detali i ostrość powoduje, iż zdjęcia są aż nienaturalne, choć wiem że sam je zrobiłem, takiego efektu juz w iMacu nie widzę - za duży ekran, w tablecie z Retina także tu być może za mały i moje oko tego nie rejestruje

polecam każdemu by choć raz zobaczyli swoje zdjęcia na Retinie

Domyślnie

MBP z retiną fajny, wiem bo mam.
    a ja jak zwykle motam się od ściany do ściany i jednak wygrała opcja zakupu sonnara 55 f1,8.
    przejrzałem sample itd i ten bokeh nie jest wcale zły, nie jest tylko nerwowy.
    jakby ktoś chciał opylić swoją używkę proszę o info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    przejrzałem sample itd i ten bokeh nie jest wcale zły, nie jest tylko nerwowy
    Tu jest właśnie pies pogrzebany, i z prawdziwym Sonnarem i jego obrazkiem ten "Sonnar" ma mniej wspólnego, niż "Nikkorlux" 1,8/50 z Noctiluksem 1,0/50.
    Ale dobrze, Robert, kupuj tanio, bo potem mnie odsprzedasz jeszcze taniej.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

tyle to ja wiem jeżeli o obrazek chodzi, myślałem,że Ty kupisz żeby mi sprzedać tanio, ale widzę,iż myślenie nie jest moją mocną stroną

Domyślnie

A ja odbiegnę od tematu 50-55 nabyłem Meyer-Optik Görlitz Orestor 2.8 135. I muszę przyznać, że naprawdę przyjemne szkiełko całkiem ostre na 2.8 a i rozmycie dzięki aż 15 listkom jest naprawdę bardzo przyjemne...przykładziki na szybko:
    http://zapodaj.net/1b39d8f4fb172.jpg.html
    http://zapodaj.net/7a8307c817785.jpg.html
    Ostatnio edytowane przez ciszy ; 29-08-2015 o 12:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ciszy Zobacz posta
    A ja odbiegnę od tematu 50-55 nabyłem Meyer-Optik Görlitz Orestor 2.8 135. I muszę przyznać, że naprawdę przyjemne szkiełko całkiem ostre na 2.8 a i rozmycie dzięki aż 15 listkom jest naprawdę bardzo przyjemne...przykładziki na szybko:
    http://zapodaj.net/1b39d8f4fb172.jpg.html
    http://zapodaj.net/7a8307c817785.jpg.html
    Znów Ci się nie chciało wrzucić zdjęcia... A mnie się nie chce klikać linki.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 312 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2122623023103113123133143223624128121312 ... OstatniOstatni