Close

Strona 266 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1662162562642652662672682763163667661266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 651 do 2 660 z 19131

Domyślnie

Ej, Ahaby...
    Rzadko proszę o pomoc, ale nagle zgłupłem.
    Więc mam do Was lamerskie chyba pytanie, bo się okazało, że nie wiem, jak zrobić coś, co wydaje się banalne w dobie gadających aparatów: chciałbym za jednym naciśnięciem spustu uzyskać wielokrotną ekspozycję z zadanej ilości zdjęć cząstkowych w zadanych odstępach czasu, i to tak, by plik wynikowy był RAWem a zawarte w nim zdjęcie nie było prześwietlone, czyli żeby aparat odpowiednio podzielił ekspozycję na ilość pstryknięć... Czy to w ogóle możliwe? Zacząłem grzebać wśród dostępnych aplikacji, ale żadna nie wydaje się zdolna do tak z pozoru prostej i oczywistej rzeczy - albo ja nie umiem szukać i/lub nie rozumiem opisów... A może jakaś zdalnie sterująca maszyna jest do tego konieczna? To by było dopiero bez sensu.
    Ktoś pomoże?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ej, Ahaby...
    Rzadko proszę o pomoc, ale nagle zgłupłem.
    Więc mam do Was lamerskie chyba pytanie, bo się okazało, że nie wiem, jak zrobić coś, co wydaje się banalne w dobie gadających aparatów: chciałbym za jednym naciśnięciem spustu uzyskać wielokrotną ekspozycję z zadanej ilości zdjęć cząstkowych w zadanych odstępach czasu, i to tak, by plik wynikowy był RAWem a zawarte w nim zdjęcie nie było prześwietlone, czyli żeby aparat odpowiednio podzielił ekspozycję na ilość pstryknięć... Czy to w ogóle możliwe? Zacząłem grzebać wśród dostępnych aplikacji, ale żadna nie wydaje się zdolna do tak z pozoru prostej i oczywistej rzeczy - albo ja nie umiem szukać i/lub nie rozumiem opisów... A może jakaś zdalnie sterująca maszyna jest do tego konieczna? To by było dopiero bez sensu.
    Ktoś pomoże?
    Po pierwsze...

WOW! Cytowania działa. NARESZCIE!!!

Ale ad rem. Masz tylko jedną taką foto apkę, czyli Wielokrotne naświetlanie (https://www.playmemoriescameraapps.c...9014_00-000009), ale ona na 99,99% zapisuje wynik do JPG.
    Tobie chodzi o to, żeby najpierw x razy sczytała dane z matrycy, a potem dopiero zapisała wynik do RAW, a aparaty Sony chyba tego nie umieją...

Z innej beczki: Iskra i Petzval:

Domyślnie

Michel, ta wiekopomna aplikacja, z tego co wyczytałem, skleja aż 2 zdjęcia - tylko po to, aby np. buzia sweet-laski była trędowata patternem jej własnych stringów... Czyli nic ponad fejsika - brawo Sony.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Trochę więcej, jest nawet tryb prawie manualny, ale faktycznie chyba tylko 2 zdjęcia. Co nie zmienia faktu, że jest jedyna...

Domyślnie

Nie sądzisz, że to żenujące?
    Żeby choć była zwykła funkcja wielokrotnego naświetlania... Miałem taką choćby w F100. Statyw, tryb manualny, obliczenie cząstki ekspozycji i wyzwalanie co ile chcę wężykiem...

"Dotychczas tak było, ale teraz mamy komputer. Może Pan pisać co tylko Pan chce to nie ma żadnego znaczenia."
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Moja opinia o większości tych arek jest taka, że są kierowane do początkujących, więc dla mnie... mocno niewystarczające, by ująć to delikatnie

Domyślnie

>>wpkx<< Wielkie dzięki.

Domyślnie

Pierwsza przymiarka do voitka 15/4.5 z pierścieniem pośrednim:]

Domyślnie

Witam
    Czy ktoś z kolegów próbował robić fotki sztucznych ogni, oczywiści rozmawiamy o A7. W moim mniemaniu jest to prawie niemożliwe chyba, że czegoś nie wiem
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Zakładam, że żartujesz... 12 lat temu można było cykać fajerwerki kompaktami, bo najtańszy DSLR z optyką kosztował 8-9k... a Ty powiadasz że nie da się tego zrobić z najnowszymi matrycami Sony przy niskich szumach i minimalnym lagu migawki?

Strona 266 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1662162562642652662672682763163667661266 ... OstatniOstatni