Szukaj
D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6
[/IMG]
Obie fotki z 24 -70
Fajne te mgiełki dorwałeś
Ze stałkami m42 różnie bywa, do widoczków jednak często lepszy będzie nawet zwykły kit.
Jak ktoś bebła tło to stare stałeczki będą z kolei ciężkie do zastąpienia nowoczesna optyką, ich wady dają im unikalny charakter[Oczywiście jedne są do tego lepsze a inne gorsze.] A za fajne stałeczki nowoczesne trzeba słono zapłacić...
Ze stałek 'do widoczków' na m42 mam tylko czj35/2.4 który na apsc nie lśnił a na a7 rozwinął skrzydła i mnie bardzo mocno zaskoczył. Może się uda jeszcze coś dorwać z tej ogniskowej, jakiegoś takumara, pentaxa czy canona to sobie porównam...
Natomiast zastanawiam się nad tymczasowym kitem do A7ki póki nie mam nic dedykowanego z AFem który bywa przydatny. Na pewno to nie prymus ale jeśli wierzyć testom to jakość zdjęć nie odbiega znacząco od zooma zeissa, do tego też jest uszczelniany, nie wydłuża się prawie podczas ostrzenia a używki kosztują pod 800zł...
Tylko czy wygra w noszeniu z tandemem np. czj 35/2.4+jupiter 85/2? Albo z nexem z lepszymi szkłami? Czy ta większa matryca jest warta dokupienia zwykłego kita czy lepiej wtedy zabrać półklatkową ale z lepszym szkłem?
Ja mam podobny problem z tym ze mam go w zestawie i jakoś go jeszcze nawet nie podpiąłem.
Bo niby nie po to wziąłem a7, ale z drugiej strony to w górach by się przydało trochę elastyczności...
Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu
Praktycznie używam tylko 24-70, moje stałki 42 to: Helios 44-2 58/2, Porst 50/1,7 sporadycznie używane. Sporadycznie z tego względu, że mam problem z ustawieniem ostrości mimo, że jest powiększenie nie zawsze udaje się idealnie ustawić ale to chyba wiekuaczkolwiek czasami wychodzi perfekcyjnie. A7 nie ma stabilizacji i w tym największy problem używając stałek M42 i nie tylko.
M42
Samyang 14 do mnie leciCiekaw jestem co umie i ile lepszą jakość zdjęć da w tandemie z A7 od a6000+e10-18... Cena sumaryczna podobna
Wagowo 2:1 dla pełnoklatkowca;p
Skontaktuj się z nami