Close

Strona 65 z 88 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Staś Zobacz posta
    Czy ja wiem czy lepiej?
    Mnie jako amatorowi, dokumentaliście - nie artyście - GR jest baardziej mobilnym, obraz - jpeg taki sobie, raw OK, nawet baardzo OK.
    Co masz na myśli pisząc że obraz JPEG jest taki sobie?
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Jest taki sobie w porównaniu do X100 i olka, które miałem ( nie odpowiada mi np. oddanie koloru skóry).

Domyślnie

No i mamy nową wersje: http://www.dpreview.com/articles/167...gr-feature-set

Zmiany minimalne, aczkolwiek miło widzieć poprawiony AF czy większy bufor. Niemniej dotychczasowi posiadacze wymiany raczej rozważać nie będą. No i ciekawe czy problem z zasysaniem kurzu rozwiązali.
    D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    No i mamy nową wersje
    Dobry aparat to i nie ma co poprawiać
    Jak dojdą do etapu małoobrazkowej matrycy to pomyślę nad zmianą swojego egzemplarza...
    Pozdrrawiam!
    Maciek

Domyślnie

Miałem nadzieje na zmiany typu:wbudowany wizjer lub odchylany lcd oraz matrycę z 24 Mpixlami[ przy cropie 35mm lub 45mm przydalaby sie].Chcialem kupic Ricoha gr, ale wowczas był nieosiagalny w sklepach i skorzystalem z promocji na nikona coolpixa A, traktujac go jako zakup tymczasowy, do pojawienia sie nastepcy GR.No i chyba zostane na dluzej z coolpixem, ktory teraz wydaje sie niezłą alternatywa. Jesli jeszcze promocja trwa, to warto sie rozejrzec.Ale jest pozytywne to , ze ricoh nadal bedzie produkowac wersje GR.

Domyślnie

Bardzo mi się podoba wstawianie większego jpg do dng co poprawia sprawę podglądu rawów w powiększeniu.
    Dodanie bezprzewodowego sterowania lampami Pentaxa to też dobra zmiana dla niektórych.
    Szkoda, że nie zmienili zakresu kompensacji wbudowanego flesza. IMHO -2ev to czasami trochę za mało.

Ciekawe czy część tych zmian dadzą do starego GR jako nowy firmware.
    Pozdrawiam,
    Tomek

urko
    Gość

Domyślnie

Odkopię. Dręczy mnie pytanie, następującej treści, jak w Waszych Ricohach GR wygląda indeks cykniętych fotek ? W moim pierwszym Ricohu, którego kupiłem we wrześniu br. w przyzwoitym sklepie stacjonarnym, indeks ten wyglądał, mniej więcej, następująco 101 0228, co rodziło we mnie niejasne podejrzenie, iż ktoś się Ricohem bawił, cykając 228 zdjęć. Aparat wyglądał na nówkę nie śmiganą, wszystko fabrycznie zapakowane, poza tym, że karton nie był ofoliowany. Po radosnym miesięcznym współżyciu z moim GR, skradziono mi go 8 października 2015, a ja w dniu wczorajszym odebrałem ze sklepu internetowego kolejnego Ricoha GR. Aparat ponownie wygląda na funkiel nówkę , ponownie karton firmowy nie jest zafoliowany, a indeks fotek, po zrobieniu pierwszego zdjęcia był następujący: 102 0001, może wiecie o co chodzi, bo może jednak nie o to, że tym akurat aparatem, cyknięto 1000 zdjęć . Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, wiem , że istnieje instrukcja ale najprawdopodobniej mam problemy z percepcją, bo tego co jest w niej napisane generalnie nie ogarniam

Domyślnie

A włożyłeś zupełnie czystą, sformatowaną kartę pamięci? Jeśli był na niej jakiś folder ze zdjęciami, aparat mógł założyć nowy folder 102 i w nim zaczął numerować od nowa.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

urko
    Gość

Domyślnie

Karta była czysta ale nie sformatowałem jej przed pierwszym zdjęciem.

Strona 65 z 88 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów