Dziękuje.
Szukaj
Dziękuje.
zdyboo, można zapytać w jakim trybie robiłeś tą piekielną fotkę? Głównie mi chodzi o to czy pełny manual, czy priorytet przysłony a iso z ręki czy autoiso?
To nie jedyna stacja w Sztokholmie zrobiona w ciekawy sposób. Tu są wymienione wszystkie, a że miałem miesięczny bilet zakodowany na karcie, to odwiedziłem wszystkie oprócz stacji Tensta, bo na sam koniec niebieskiej linii nie chciało mi się jechać.
Aczkolwiek stacje zielonej linii dodane trochę na siłę do tej listy. Może jakby tak bardzo nie padało, to obejrzałbym Thorildsplan nieco dłużej niż trwa przejście peronu w poprzek.
Na przykład takie Radhuset też wygląda odjazdowo. Chyba nawet bardziej odjazdowo niż Solna. Choć ceglany kolor ścian nie jest tak efektowny jak czerwień Solny.
Wszystko powinno być w EXIFie, oprócz przysłony (f/2.8 ) i ogniskowej (12 mm) bo to S12/2 robione.
Priorytet przysłony, ISO na stałe wbite 400. Autoiso jest tak niefunkcjonalne, że przestałem go już dawno temu używać.
Tomek, ostatnie 3 zdjęcia bardzo mi się podobają![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Dzięki Mr. J.
Jeszcze zostając w podziemnych klimatach, choć fotosy z powierzchni też mam. Stacja Stadion.
Dla zainteresowanych plotkami o nadchodzącym a6xxx, Optyczne donoszą, że premiera znów się przesuwa, do połowy czerwca, i prawdopodobnie nie będzie to bezpośredni następca a6000, tylko coś pozycjonowanego wyżej.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Hm brzmi jak 3500zł. Chyba gdzieś tyle kosztowała n7-ka po wyjściu. Za to bardzo by było fajnie jak by wyszło uszczelniane body. Mnie już to co prawda rybka ale na pewno by się przydało takie body w ofercie (wraz z jakimś uszczelnianym 16-70). Sam się trochę obawiam używać dłużej a6000 podczas mżawki...
Skontaktuj się z nami