Close

Strona 39 z 73 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 725

Domyślnie

Jeśli dobrze rozumiem, chcesz mieć identycznie jak w LRze: (A) mieć jedną bazę wszystkiego z dostępem do wszystkiego, plus (B) możliwość kompletnego backupu poszczególnych sesji (kompletnych, czyli zdjęcia + wszystkie potrzebne ustawienia programu).

Spytaj tak: czy w C1 jest możliwość pracowania na całej bazie wszystkich zdjęć (A) i pracując w ten sposób jakoś łatwo zrobić coś analogicznego jak w LR export fragmentu Catalogu wraz ze zdjęćiami (B) w celach backupu?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Panie(?), Panowie, czy ktoś rozgryzł może kwestię pracy w C1 na dwóch monitorach? Konkretnie chodzi mi o umieszczenie browsera zdjęć na lewej części pulpitu (po tej stronie mam ekran „paletkowy”). Niestety – jak prawie wszystkie okienka narzędziowa można „odpiąć” i zmienić ich rozmiar, tak to z przeglądarką zdjęć już niestety nie. Mało tego – może być tylko po prawej stronie okna C1 lub na jego dole. Gdyby chociaż udało się je przenieść na lewą, to bym tak porozciągał całe okno C1, żeby same miniaturki mieć na lewym monitorze a edycję i narzędzia na centralnym. Niestety, jakoś nie mogę znaleźć takich możliwości.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Panie(?), Panowie, czy ktoś rozgryzł może kwestię pracy w C1 na dwóch monitorach? Konkretnie chodzi mi o umieszczenie browsera zdjęć na lewej części pulpitu (po tej stronie mam ekran „paletkowy”). Niestety – jak prawie wszystkie okienka narzędziowa można „odpiąć” i zmienić ich rozmiar, tak to z przeglądarką zdjęć już niestety nie. Mało tego – może być tylko po prawej stronie okna C1 lub na jego dole. Gdyby chociaż udało się je przenieść na lewą, to bym tak porozciągał całe okno C1, żeby same miniaturki mieć na lewym monitorze a edycję i narzędzia na centralnym. Niestety, jakoś nie mogę znaleźć takich możliwości.
    czy dobrze rozumiem, że chodzi Ci o taką sytuacje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    czy dobrze rozumiem, że chodzi Ci o taką sytuacje?
    Taaa… Już rozkminiłem. Uparłem się na szukanie przesunięcia browsera, i nie pomyślałem, że przesunięcie narzędzi – zamieni je miejscami.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach Awatar sonicq
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Jeśli dobrze rozumiem, chcesz mieć identycznie jak w LRze: (A) mieć jedną bazę wszystkiego z dostępem do wszystkiego, plus (B) możliwość kompletnego backupu poszczególnych sesji (kompletnych, czyli zdjęcia + wszystkie potrzebne ustawienia programu).

Spytaj tak: czy w C1 jest możliwość pracowania na całej bazie wszystkich zdjęć (A) i pracując w ten sposób jakoś łatwo zrobić coś analogicznego jak w LR export fragmentu Catalogu wraz ze zdjęćiami (B) w celach backupu?
    Nie do końca w punkcie A - mogę pracować na części kolekcji, jakiejś jej kategorii (czyli mogę mieć kilka kolekcji, bo np sportu z imieninami u ciotki Klotki nie muszę mieszać). Ale w całości nawet i takie rozwiązanie z uwzględnieniem punktu B jest ok. Znasz rozwiązanie?

Domyślnie

W LRze znam, bo używam, C1 nei znam.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

No to jeszcze jeden problemik. Spotkał się ktoś u siebie z niedziałającym Adjustment Clipboard (czyli szybkim kopiowaniu ustawień konkretnego narzędzia do innego zdjęcia)? Robię dokładnie tak, jak jest tutaj napisane, i nie działa. Widać, że nawet nie tyle wklejanie ustawień ile kopiowanie – nie dochodzi do skutku. Przy wklejaniu brakuje po prostu zaznaczonych wcześniej (teoretycznie) skopiowanych informacji. Czyli jeśli kopiuję ustawienia z Color Editora – konkretnie z zakładek Basic i Skintone, to podczas wklejania np. Skintone nie jest zaptaszkowane, po czym wnoszę, że w schowku nie ma informacji o danych z tej zakładki. To przydatna cecha (bo rzadko kiedy wskazane jest kopiowanie wszystkich danych obróbki) a jej strajk bardzo mnie męczy. Miałem to na 8.2, teraz zrobiłem aktualizację i na 8.2.2 jest tak samo.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

a nie trzeba mieć przy tym ( przy wklejaniu na zaznaczone zdjęcie ) wciśniętego shifta przy wciskaniu strzałki w dół ( zastosuj dopasowania )?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    a nie trzeba mieć przy tym ( przy wklejaniu na zaznaczone zdjęcie ) wciśniętego shifta przy wciskaniu strzałki w dół ( zastosuj dopasowania )?
    Próbowałem, ale nie wkleja nawet poprzez okienko, w którym można po prostu kliknąć „Apply”.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

dziwna sprawa, u mnie działa z najbardziej nawet cudacznymu zastosowaniami, tylko przy wklejaniu do kolejnej foty czasem krzyczy, że nie można zastosować i wymienia listę, głównie o maski chodzi.
    masz maca ? czy winzgrozę ?
    ja mam mac z polską wersją C1 i działa.

Strona 39 z 73 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów