Close

Strona 21 z 80 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Herj, czy ktoś jest mi w stanie pomoc odnosnie pobrania triala? zalogowalem sie na adobe, kopiuje i wklejam link i wyskakuje okno FILE NOT FOUND... co robie zle?
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawl_s Zobacz posta
    Takie cos na forum niemieckim znalazłem:

Schritt 2: (copy & paste)

Diese Adresse in die Adresszeile einfügen und aufrufen:

http://trials3.adobe.com/AdobeProduc...oom_6_LS11.dmg (Mac)

http://trials3.adobe.com/AdobeProduc...oom_6_LS11.exe (Win)
    A jesteś poprawnie zalogowany na stronie Adobe ?? Ja klikam na powyższe linki prawym klikiem, wybieram otwórz w nowej karcie i zaczyna ściągać - testowałem przed chwilą obie wersje Win i Mac. Używam Chrome'a do tego.
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

Komuś jeszcze LR 6 chodzi jak gów... przy korekcjach lokalnych? pędzle stemple itd? ja po prostu nie jestem w stanie czegoś obrysować tak mniej więcej tak to muli... fakt że akurat przy HDRach ale jednak
    D7100 T11-16 S18-35 T60 T90 S50-150 OS dużo planów Parę zdjęć na fejsie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joterem Zobacz posta
    A jesteś poprawnie zalogowany na stronie Adobe ?? Ja klikam na powyższe linki prawym klikiem, wybieram otwórz w nowej karcie i zaczyna ściągać - testowałem przed chwilą obie wersje Win i Mac. Używam Chrome'a do tego.
    Próbowałem właśnie pobrać triala i dostaję informację "access denied". Jakieś pomysły jak to pobrać?
    Nikon D610, N28 f1.8 G, N50 f1.8 G, N24-85 VR, T70-300 VC USD, SB-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bbart79 Zobacz posta
    Próbowałem właśnie pobrać triala i dostaję informację "access denied". Jakieś pomysły jak to pobrać?
    Musisz mieć ustanowione ciasteczko od Adobiego, że po pierwsze masz tam konto, i po drugie, że właśnie jesteś aktywny. W tym celu musisz albo się zalogować na istniejące konto, albo stworzyć nowe (warunek konieczny!), a potem odwiedzić jakąś stronę z plikami trialowymi jaką sobie znajdziesz, na przykład z trialem PS Elemnets*, albo inną (oczywiśćie nie ściągaj stamtąd nic, strona ustawi Ci cistaeczko i tylko tyle ma zrobić).

Zaraz po odwiedzeniu strony z trialami zaczynasz ściągać i link już nie będzie 'denied'.

---------------------
    * - Nie wiem na pewno, ale chyba odwiedzenie strony z trialami CC nie skutkuje, więc znajdź sobie stronę z trialami nie CC, tylko numerowanymi.

.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 26-04-2015 o 20:46
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Musisz mieć ustanowione ciasteczko od Adobiego, że po pierwsze masz tam konto, i po drugie, że właśnie jesteś aktywny. W tym celu musisz albo się zalogować na istniejące konto, albo stworzyć nowe (warunek konieczny!), a potem odwiedzić jakąś stronę z plikami trialowymi jaką sobie znajdziesz, na przykład z trialem PS Elemnets*, albo inną (oczywiśćie nie ściągaj stamtąd nic, strona ustawi Ci cistaeczko i tylko tyle ma zrobić).

Zaraz po odwiedzeniu strony z trialami zaczynasz ściągać i link już nie będzie 'denied'.

---------------------
    * - Nie wiem na pewno, ale chyba odwiedzenie strony z trialami CC nie skutkuje, więc znajdź sobie stronę z trialami nie CC, tylko numerowanymi.

.
    A mi tam ściągnęło bez logowania i żadnych ciasteczek (wersja dla Windows).
    D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
    PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.

Domyślnie

W końcu się udało. Problemem był najprawdopodobniej brak ciasteczek Wielkie dzięki za pomoc 2pompony.

W chwili obecnej korzystam z lightrooma 5 i muszę się zastanowić nad upgradem do LR6 lub przejściem na Capture One Pro 8, gdyż upgrade z wersji 6 do 8 wyjdzie podobnie kwotowo. Dziwnie się człowiek czuje planując zrobić upgrade LR5 wiedząc, że program który zamierza kupić będzie jego ostatnią wersją
    Ostatnio edytowane przez bbart79 ; 26-04-2015 o 21:26
    Nikon D610, N28 f1.8 G, N50 f1.8 G, N24-85 VR, T70-300 VC USD, SB-700

Domyślnie

W końcu się udało. Problemem był najprawdopodobniej brak ciasteczek Wielkie dzięki za pomoc 2pompony.

W chwili obecnej korzystam z lightrooma 5 i muszę się zastanowić nad upgradem do LR6 lub przejściem na Capture One Pro 8, gdyż upgrade z wersji 6 do 8 wyjdzie podobnie kwotowo. Dziwnie się człowiek czuje planując zrobić upgrade LR5 wiedząc, że program który zamierza kupić będzie jego ostatnią wersją
    Gdzie napisali, że następna wersja lightroom będzie tylko cc?
    Daj link do poczytania

Domyślnie

Trzy szybkie (aby kurcze nie czytać tego wszystkiego ):
    Opłaca się zaopatrywać w LR6?
    Dużo lepszy od 5.X?
    Lepiej 6. czy 5 i machinery?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paveu Zobacz posta
    A mi tam ściągnęło bez logowania i żadnych ciasteczek (wersja dla Windows).
    Znaczy, że oszukałeś Adobe. Napisz gdzieś o tym, bo na razie nikomu na świecie się nie udało.

No problem, niech służy.

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Gdzie napisali, że następna wersja lightroom będzie tylko cc?
    Daj link do poczytania
    Nigdzie nei napisali, ale coraz bardziej to widać. Jeśli będą updaty (tzn. wersje 6.1, 6.2, itd) do darmowego ściągnięcia - można mieć nadzieję, że pomimo utrudnień będą oferować pudełka w dalszym ciągu. Jeśli nie, to znaczy pudełko zatrzyma się na 6.0, a CC będzie się updatować o nowe ficzery i obsługę nowych body - wtedy sytuacja będzie jasna.

Jeśli tak się stanie, moim zdaniem będzie tylko taka alternatywa: albo migracja do czegoś innego (C1Pro wygląda obecnie najbardziej obiecująco), albo kupno wersji CC ale z licencją wieczystą w sklepie torrent.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 21 z 80 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów