Szukaj
jestem zadowolony z CC, rozsmieszyla mnie opcja rozpoznawania twarzy (kto uzywal wie, potrafi czyjas twarz przypisac komus albo czemus innemu i jest smiesznie na poczatku), ale dziala i sporo zrobilem porzadku w tagach, wiekszych przykrosci nie zanotowalem jeszcze, zastanawiam sie tylko czy te dane (tagi) osob wyplywaja poza stacje robocza, bo to by bylo rzeczywiscie nieladnie
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
www.smooth.photography/vs13
Nie, C1 na razie daje wybór (i prawdę mówiąc Adobe z LRem jeszcze też, choć utrudnia jak może). I dokąd jest wybór nie mam cienia zastrzeżeń - każdy sobie wybiera to, co lubi.
Ale ja jestem hobbystą, nie zawodowcem. Jeśli kupię sobie wersję pudło - to za uczciwie zapłacone pieniądze kupuję możliwość pokazania znajomym zdjęć z wakacji do śmierci technicznej komputera, systemu, albo sieci energetycznej świata. I to jest OK - płacę, kupuję, mam, używam dopóki się nei rozleci ze starości.
Ale jeśli firma chce moje hobby opodatkować prywatnym podatkiem i mówi mi tak: albo nam zapłacisz comiesięczny podatek i wtedy swoje własne zdjęcia komuś pokażesz, albo jak abonament ci się skończy, to pokażesz g.wno - to ja takiemu postawieniu sprawy mówię nie. I szukam alternatyw - a jakich, to powiedziałem piętro wyżej.
Samo Adobe dostrzegło ta logikę - stąd ich własna zapowiedź, że utrzymają LRa z licencją wieczną. Ale jak widać zaczynają coraz bardziej zniechęcać. Jak poziom zniechęcenia przekroczy pewną granicę ludzie się od odwrócą albo od programu albo od legali i już.
Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 26-04-2015 o 23:42
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
A co tu pisać. Kliknąłem na link, otworzyło się się okienko z zapisem pliku i pobrałem. Na pewno nie logowałem się na konto. Teraz jak próbuję ponownie ściągnąć tego triala, to dostęp jest zabroniony, co nie zmienia faktu, że za pierwszym razem się udało. I na pewno nie tylko mi, nie przesadzaj![]()
D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.
Pewne symptomy już są: po zainstalowaniu "szóstki" wersja jest pozbawiona wersji (instaluje się jako Adobe Lightroom, a nie - jak po przednio - jako np. Adobe Lightroom 5.7). Po drugie wymaga zalogowania się na konto Adobe przy instalacji (wersje 4.x i 5.x tego nie miały).
Sam jestem ciekawy, czy pojawia się jakieś poprawki (tak, jak 5.1, 5.2 itp). Bo zapowiadany brak aktualizacji odbieram na razie tak, że nie będzie wersji 7, a nie update'ów z poprawkami.
Nieco więcej: http://konradlesniak.pl/
kolejne wersje 6.X musza byc, chocby ze wzgledu na kolejne modele aparatow i poprawki bledow. jesli nie bedzie kolejnej wersji "pudelkowej" to raczej mowa o 7
pewnie zrobia 7ke z paroma solidnymi ficzerami (np porzadne plamkowanie) i bedzie tylko wersje subskrypcyjna, zeby nam za dobrze nie bylo.
侍
Też mi się tak ściągnęło bez logowania, tylko po kliknięciu na link. Ale to tylko ściągniecie przy instalacji pewnie trzeba będzie się logować. Jeszcze nie zainstalowalem.
Ja jak kupowałem LR 4 i 5 online to i tak musiałem mieć konto i się zalogować, wiec nawet nie zauważyłem że tym razem jest jakoś inaczej. Zresztą nie widzę w tym nic dziwnego czy utrudniającego życie. W dzisiejszych czasach wszędzie trzeba się logować i mieć konto. Jak się chce C1 to albo trzeba się zalogować / podać dane na ich stronie albo na stronie internetowej która prowadzi promocję.
Nieporozumienie. Do instalacji poprzednich wersji nei trzeba było rejestracji, wystarczyło mieć plik instalacyjny. Teraz bez konta nawet jak masz plik, to oficjalnie nic nie zainstalujesz (choć nie wątpię, że ktoś znajdzie obejście i się tym podzieli).
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Skontaktuj się z nami