Close

Strona 31 z 80 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

u mnie po instalacji LR cc tez jest wolniej,ale ja mam pytanie do fachowcow z innej beczki,do tej pory w poprzednich wersjach LR w panelu develop gdy otwieralem nef'a do obrobki w zakladce basic mialem wszystkie suwaki na zero ,teraz po przejsciu na cc to istny show jest,kazdy gdzie indziej,zdjecia sa wyswietlane z ogromnym kontrastem,przepalone itd.(miniaturki w pasku tez swieca po oczach),czy ktos wie jak na stale ustawic suwaki na zero?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norty Zobacz posta
    u mnie po instalacji LR cc tez jest wolniej,ale ja mam pytanie do fachowcow z innej beczki,do tej pory w poprzednich wersjach LR w panelu develop gdy otwieralem nef'a do obrobki w zakladce basic mialem wszystkie suwaki na zero ,teraz po przejsciu na cc to istny show jest,kazdy gdzie indziej,zdjecia sa wyswietlane z ogromnym kontrastem,przepalone itd.(miniaturki w pasku tez swieca po oczach),czy ktos wie jak na stale ustawic suwaki na zero?
    W Lightroom4 po wczytaniu RAW-a z swojego aparatu (będąc w module Develop) należało kliknąć na zakładkę Develop/Set Default Setings i w oknie które się pojawi kliknąć na przycisk: Restore Adobe Default Setings. W LR6 sądzę będzie tak samo. Przy następnym wczytaniu RAW-a z danego modelu aparatu suwaki powinny być w pozycjach zresetowanych (domyślnych Adobe).
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 03-05-2015 o 19:30

Domyślnie

to nie dziala,niestety
    jeszcze dodam,ze przy wszystkich starych nefach suwaki sa na 0,a dwie ostatnie sesje juz wczytane w cc sa rozjechane na maxa
    Ostatnio edytowane przez norty ; 03-05-2015 o 19:36

Domyślnie

Nie masz podpiętego żadnego presetu podczas importu?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

nie uzywam zadnych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norty Zobacz posta
    to nie dziala,niestety
    jeszcze dodam,ze przy wszystkich starych nefach suwaki sa na 0,a dwie ostatnie sesje juz wczytane w cc sa rozjechane na maxa
    Nie wiem czy dobrze rozumiem. To co napisałem wyżej powinno zadziałać dopiero dla nowo importowanych RAW-ów.

Można jeszcze ewentualnie spróbować jak ma się te rozjechane suwaki zresetować je samemu (będąc w Develop - przycisk Reset w prawym dolnym rogu) i następnie kliknąć na zakładkę Develop/Set Default Setings i w oknie które się pojawi kliknąć na przycisk: Update to Current Setings.
    Właściwie to to samo, a można zastosować wtedy gdy zawsze w RAW-ie przesuwamy jakiś suwak (bądź kilka). Po zresetowaniu ustawień możemy dowolny, jaki chcemy, suwak skorygować i dopiero wtedy kliknąć: Update to Current Setings Wówczas zawsze gdy zaimportujemy RAW-a z danego modelu aparatu ten suwak (suwaki) będą tak ustawione jak to zrobiliśmy wcześniej.
    Innej metody nie znam na domyślne zresetowanie, bądź wprowadzenie na stałe swoich ustawień.

Domyślnie

juz robilem to co opisales i nie dziala,od 3 dni sie mecze i po wyczerpaniu wszystkich pomyslow postanowilem tutaj napisac,ustawialem recznie wszystkie na zero,updateowalem do tych ustawien,a nowe nefy jak sie wczytywaly rozjechane tak sie dalej wczytuja,przy tak wczytanych nefach przycisk reset dziala tak,ze ustawia suwaki rozjechane,dla mnie ciekawe jest to,ze to sie stalo wraz z aktualizacja do cc,wczesniej wszystko bylo ok i w sumie stare nefy dalej sa ustawione na zero,no nic chyba musze napisac do wsparcia technicznego adobe,albo po prostu z tym zyc

Domyślnie

Sprawdź może jeszcze czy w Edit/Preferences/zakladka-Presets nie masz zaznaczone opcji: Apply auto tone adjustments
    Wtedy przy imporcie RAW-a Lightroom robi zdaje się swoją automatyczna korektę, a nie zawsze robi to dobrze i lepiej mieć to odznaczone.
    Jest tam tez przycisk Reset all default develop setings, moze i jego spróbować...Już teraz pomysły chyba mi się wyczerpały

Domyślnie

i to bylo to,dzieki

Domyślnie

To cieszę się, że mogłem pomóc

Strona 31 z 80 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów