Cześć!
Na kilka lat odpuściłem fotografowanie z wielu przyczyn jednak teraz wracam do tego i szukam osób które zmieniły system na Canona, a jeszcze lepiej gdy zostawiły D700 i przeszły na 5mk3.
Właśnie się zastanawiam nad pełną klatką i mam dylemat czy polować na używkę D700 czy dozbierać trochę do mk3. Obie stajnie oferują odpowiadające mi szkła więc zastanawiam się tylko nad wyborem body.
Do czego? A no fotoreportaż. Częste wypady nocą na miasto, fotografowanie akcji. Kiedyś byłem uprzedzony do Canona głównie z powodu AF ale słyszałem i czytałem że mk3 naprawił wszystkie błędy poprzedników.
Odrzucam 800, 810 z powodu megapikseli a 610, 750 z powodu ergonomii. D3 odpada ze względu na rozmiar.
Tak jak pisałem chętnie przeczytam wrażenia użytkowników którzy opuścili legendę i zaprzyjaźnili się z mk3.
Piszę tutaj bo po prostu nie chcę zakładać nowego wątku a szukam jedynie konkretnej opinii od konkretnej osoby.
PS. Nikon
[wulgaryzm] sprawę moim zdaniem z poziomowaniem swoich nowych lustrzanek btw. Wracam do foto po kilku latach i myślę sobie ********** to pewnie będzie jakiś nowy killer na miejsce 700 a tu taki misz-masz

Skontaktuj się z nami