Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Nikon i USB

Domyślnie Nikon i USB

Witam!
    ------------------
    ... tak sobie czasami przeglądam forum, a tu ciach - w aparacie są fotki, które chciałem zgrać do komputera. I teraz dylemat - najbezpieczniej wyłączyć komputer, wyłączyć aparat - podpiąć wszystko razem i uruchomić. Najpierw komputer, później aparat - a może odwrotnie?
    Chociaż czekać aż Win wystartuje - szkoda czasu /przecież fotki czekają/.
    To może wyłączony aparat podpiąć pod uruchomiony komputer? Potem Nikonka na ON.
    A jakby kartę w czytnik i bach.. usb podpiąć pod chodzący komputer?
    A jak Wy przenosicie fotki do kompa, Szanowni Forumowicze, aby było bezpiecznie dla aparatu i karty?
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

czytnik
    zadnych klopotow.
    Pozdrawiam Beata

D300, D70s, N17-55, N80-200, T100/2.8, N50/1.8, SB-800, Raynox 250,

Domyślnie

Niepotrzebnie komplikujesz to, co jest nieskomplikowane. Standard USB wymyślono właśnie po to, abyś nie musiał wyłączać komputera przed podłączeniem urządzeń. Podłączaj na gorąco i tyle, a najlepiej czytnik i po sprawie.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    I teraz dylemat - najbezpieczniej wyłączyć komputer, wyłączyć aparat - podpiąć wszystko razem i uruchomić. Najpierw komputer, później aparat - a może odwrotnie?
    a po kiego wyłączać kompa??? Przeca te czasy już dawno minęły że przy podłączeniu czegokolwiek do kompa trzeba go było wyłączać. Teraz wszystko "hot-swap" P&P i inne skróty
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

kabel na USB można wtykać do kompa jak Ci sie podoba, na włączonym aparacie lub nie, po to wymyślili USB żeby to było można robić "ON-THE-GO" i nie kombinować jak np. na COM gdzie trzeba było restartować kompa lub uruchamiać program do wykrycia aparatu

Domyślnie

Extra - tylko ten Nikonik taki fajny, że nie chcę aby mu się coś stało
    Chyba macie rację - najlepiej kartę do czytnika.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Extra - tylko ten Nikonik taki fajny, że nie chcę aby mu się coś stało
    Chyba macie rację - najlepiej kartę do czytnika.
    ja tam zrzucam wprost z aparatu, nie używam czytnika. Przynajmniej jestem pewien że karty nie zapomnę wziąć z domu bo ją zostawiłem w czytniku
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

ja tam zawsze korzystam z czytnika - przynajmniej jestem pewna, że nie uszkodzę aparatu
    Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam, Ewa.

Domyślnie

A jak Wy przenosicie fotki do kompa, Szanowni Forumowicze, aby było bezpiecznie dla aparatu i karty?
    ja to biorę łopatę i przerzucam, jak jest ich dwa giga to się trzeba namachać jak ch...
    najlepsza jest taka metalowa bo te plastiki do śniegu to się łamią...
    amirez pójdź do sklepu metalowego, tam na pewno kupisz taką łopatę, tylko pamiętaj - metalową,
    jak już ją będziesz miał to fotki migiem będziesz przerzucał do kompa...

a i jeszcze jedno, najlepiej to użyj tej łopaty do wybicia sobie z głowy bzdurnych pytań...

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eef Zobacz posta
    ja tam zawsze korzystam z czytnika - przynajmniej jestem pewna, że nie uszkodzę aparatu
    hehe może odpaść klapka, uszkodzić się mechanizm do "wyrzucania" karty, styki się wyrobią itd.
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów