Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: Nikon i USB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    hehe może odpaść klapka, uszkodzić się mechanizm do "wyrzucania" karty, styki się wyrobią itd.
    hi hi hi
    jakoś daję radę, chociaż to trudne okrutnie...
    Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam, Ewa.

Domyślnie

No to żeście sobie pogadali, a odpowiedź już została udzielona.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

tak na serio, to jak komu jest po prostu wygodniej jedni mają czytniki inni zgrywają prosto z aparatu.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    Teraz wszystko "hot-swap" P&P i inne skróty
    P&P czyli "Plug and Pray"
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    rehehehe oplułem monitor

no tak, jak się wtyka w gniazdko usb jakiś wymysł chińskiej myśli technicznej (vide wiatraczki, lampki i inne takie pomysły) to naprawdę "Pray"
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Najlepiej czytnik - u mnie w d50 jak przerzucam prosto z aparatu na kompa strasznie mi wpiernicza baterie. Czy to normalne jest w D50? A i ważna informacja mam USB 1.0 i 1 Gb zrzuca mi ok. 8 minut
    NIKON D50\18-55 G ED\JUPITER 37A\JUPITER-9\HELIOS-44-2\MIR-1B\Słoik po delikatesowej Topca 325 CS

Domyślnie

Zdecydowanie czytnik jest najlepszym rozwiązaniem, w dodatku mozna go ze sobą brać gdzie się chce i do kazdego komputera z USB podłączyć i zdjęcia na nim np. przejrzeć

Domyślnie

Oj widzę, że mamy podobne doświadczenia

Domyślnie

he plug & play. ja uzywam czytnika, czasem podłącze aparat do kompa ale staram sie tego unikmnąć. styki w mini usb są delikatne, poza tym gumowa klapka po częstym otiwraniu i zamykaniu może się zniszczyc, i jakies paprochy będą lecieć do środka. pozdrawiam
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez segl Zobacz posta
    i nie kombinować jak np. na COM gdzie trzeba było restartować kompa lub uruchamiać program do wykrycia aparatu
    ale to tylko w windzie normalne systemy operacyjne nie maja takich problemow
    podpis nieczytelny

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów