Close

Strona 199 z 1914 PierwszyPierwszy ... 991491891971981992002012092492996991199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 981 do 1 990 z 19131

Domyślnie

Tak na marginesie, pierwsza matryca jakiej używałem miała pixele o wielkości 15 um, następna 9 um, obecna 7,2 um. W Sonym A7R pixele mają ok.4,9 um.
    Konsekwencje są takie, że obraz wygląda dobrze w małej rozdzielczości (nie dot. zniekształceń). Konieczny jest mocny komputer, dużo RAM itd... po to aby obrabiać niezbyt wyraźne zdjęcia
    Moje portfolio: www.AndrzejStajer.pl

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

a ja mam arabskiego Appela ... i zawsze działa dobrze

Domyślnie

Campsis - więc może jakieś stałoogniskowe szkła do tej alfy?

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    a ja mam arabskiego Appela ... i zawsze działa dobrze
    ... dopóki nie wybuchnie.

Domyślnie

[QUOTE=Franek_;3529631]Campsis - więc może jakieś stałoogniskowe szkła do tej alfy?

Tak, dobre, stałoogniskowe obiektywy.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    A ja myślałem, że o obiektywie o sexy brzmiącej nazwie Sony Carl Zeiss Vario Sonnar 24-70 mm f/2.8 T* SSM
    A ja myślałem że mówimy o Sony Carl Zeiss Vario-Tessar T* FE 24-70 mm f/4 ZA OSS.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    A, zapomniałem dodać, że jeszcze większym przegięciem jest obligatoryjna programowa korekta zniekształceń optycznych, zamiast porządnego skorygowania samej optyki.
    Gęstość matryc i w/w korekta wylazły na zewnątrz z kompaktów, czyli sprzętu przede wszystkim dla totalnych laików.
    Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    No, cóż, to potwierdza moją odwieczną opinię o firmie Sony, że to jednak przede wszystkim firma elektroniczna, a dopiero na drugim miejscu optyczna. Przerzucili na elektronikę to, czego nie mogli/chcieli zrobić metodami optycznymi. Ale nie myślałem, że aż tak bardzo.
    Nie rozumiem tego wszechobecnego zdziwienia że firmę sony jednak dotyczą prawa fizyki tak jak wszystkich... Już pomijając to że obecnie chyba wszystkie firmy oferują obecnie korektę wad optycznych w aparacie to zawsze jest wybór czy się chce:

- soniaka 24-70/4 - 73 x 94.5mm, 426g czy
    - canona 24-70/4 - 83 x 93mm, 600g

Macie szkło ważące 30% mniej! Coś za coś, optyka to zawsze kompromisy. A i można też wybrać kilogramowego zeissa 24-70/2.8 przez LAEA. Jak ktoś się nie godzi na kompromisy to do A7ek może podpiąć te wszystkie szkła które wydają się Wam takie superowe.

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    Jak będziesz miał jakieś portrety z Jupitera 9 to wrzuć tu Chętnie zobaczę jak rysuje ten zestaw.
    Raczej mało prawdopodobne, zdjęć rodzinnych nie wrzucam. Ale jakieś inne pewnie się pojawią;]

Domyślnie

W sklepie, który był uprzejmy i zgodził się na mały test były dwa obiektywy:
    - Sony FE 28-70mm 3,5-5,6,
    - Zeiss Vario-Tessar 24-70mm 4,0,
    Wypróbowałem obydwa i moim zdaniem nieznacznie lepszy jest 28-70. Lepsza ostrość w narożnikach.

Domyślnie

Ostrość to nie wszystko. Zeiss jest jaśniejszy, ma większy zakres, pewnie ładniej rozmowa tło, pewnie ma lepszy kontrast i lepiej się sprawuje pod światło... No i są różne kombinacje ogniskowych i przysłon, na części będzie lepszy a na innych gorszy... A czy wart swojej ceny to zależy tylko od użytkownika Niektórzy kupią go choćby dla tego lepszego zakresu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Ostrość to nie wszystko. Zeiss jest jaśniejszy, ma większy zakres, pewnie ładniej rozmowa tło, pewnie ma lepszy kontrast i lepiej się sprawuje pod światło... No i są różne kombinacje ogniskowych i przysłon, na części będzie lepszy a na innych gorszy... A czy wart swojej ceny to zależy tylko od użytkownika Niektórzy kupią go choćby dla tego lepszego zakresu.
    Tak, zgadzam się, to wszystko prawda. Ja wykonałem jednym i drugim po jednym zdjęciu, gdzie ocenić mogłem tylko rozdzielczość i zniekształcenia. Na tej podstawie zrezygnowałem z zakupu...

Domyślnie

A ja jutro startuję do Karpacza ze swoimi obiektywami, jak dopisze pogoda to pewnie coś się uda zrobić.
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Strona 199 z 1914 PierwszyPierwszy ... 991491891971981992002012092492996991199 ... OstatniOstatni