Mi juz dawno A7 przestał działać ... Jak żyć ? Jak żyć ?? Dobrze ze kliszy mam jeszcze pol lodówki
Szukaj
Mi juz dawno A7 przestał działać ... Jak żyć ? Jak żyć ?? Dobrze ze kliszy mam jeszcze pol lodówki
A jesz ją z chrzanem czy z musztardą?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Chrzan - ORWO Chrom, musztarda - ORWO Color?
Snoblesse oblige:
Obecnie telefonem da się zrobić zdjęcia z treścią/przekazem, one mają tę fajną cechę że nie muszą być ostre od narożnika do narożnikaTo tu się skupiamy na sprzęcie. I jak widać powyżej też się nim nie da zrobić zdjęć z ostrymi narożnikami ale za to w 36megapikselach;p
24-70 lepiej wypada w życiu niż w testachSwoją drogą ciekaw jestem jak inne pełnoklatkowce z 36MP się sprawdzają z własnymi zoomami 24-70...
Natomiast (pomijając kwestię szkła) obecnie trzeba najpierw poznać sprzęt i jego ustawienia aby być w pełni zadowolonym, chociażby z manualnego ostrzenia czy wizjera.
Tak się co do wizjera jeszcze upewnię bo można zapomnieć - ustawiłeś sobie dioptrie?
A jak obraz skakał to musiały być istnie srogie warunki...
tomek s - można szukać opcji z LAEA, są minolty i soniaki f1.8(1.7) i 1.4. W systemie fe na razie tylko 55/1.8.
Zawsze można użyć cos z cropem ...
A filmy jadam z ostrymi papryczkami .. Obraz tez sie wtedy na kliszy wyostrza
Ja je czasem przegryzam winylowymi plackami. Do tego obowiązkowo miód i bita śmietana.
Ustawiłem korekcję (dioptrie w wizjerze ), warunki były raczej dobre, karta oświetlona lampą z pilotem z odległości ok 1,5 metra.
Aby trafić z ostrością wykonałem kilka zdjęć sonym. Poruszanie pierścieniem ostrości w niewielkim zakresie nie powodowało zmian w wizjerze.
Dodam, że moim starym aparatem wykonałem jedno zdjęcie ustawiając ostrość manualnie, bez najmniejszego problemu. Obraz na matówce był jasny i duży...
No cóż, mój aparat ma ok. 10 lat, jak widać te systemy dzieli więcej niż 10 lat.
Szkoda pisania, proponuje pozostać z dzieśęcioletnim aparatem
D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6
I jeszcze w kwestii formalnej - porównywany był zoom FF ze standardem MF.![]()
Snoblesse oblige:
Skontaktuj się z nami