Close

Strona 189 z 1914 PierwszyPierwszy ... 891391791871881891901911992392896891189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 881 do 1 890 z 19131
    Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Mi juz dawno A7 przestał działać ... Jak żyć ? Jak żyć ?? Dobrze ze kliszy mam jeszcze pol lodówki

Domyślnie

A jesz ją z chrzanem czy z musztardą?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Jak negatyw to tylko keczup, szpinak i jagody - chrzan i musztarda to tylko z ORWO.

Domyślnie

Chrzan - ORWO Chrom, musztarda - ORWO Color?
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Panie i Panowie. Tak czytam Was ... jest tutaj ktoś jeszcze to zwraca na treść / przekaz obrazu ?? Wydaje się, że fotografia jako taka jest sprawą drugorzędną Co do jakości obrazu jaki oferuje sprzęt ... (sam napaliłem się na Fuji/Sony) ... otwieram stronę internetową pixel-peeper ... badam w różnych rozmiarach obrazki i ... niestety ... niektóre bezlusterkowce to ... prawie ideał ... prawie ... w stosunku do pełnej klatki. Chyba 3eba poczekać jeszcze. Aczkolwiek zwracając uwagę jedynie na treść, idąc na kompromis z jakością ... taki x-e2, czy Nex 6 to pełen wypas i nie ma co marudzić ... jeśli by iść na kompromis.
    Obecnie telefonem da się zrobić zdjęcia z treścią/przekazem, one mają tę fajną cechę że nie muszą być ostre od narożnika do narożnika To tu się skupiamy na sprzęcie. I jak widać powyżej też się nim nie da zrobić zdjęć z ostrymi narożnikami ale za to w 36megapikselach;p

Cytat Zamieszczone przez Campsis Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    opiszę krótkie spotkanie z sony a7r. Miałem zamiar kupić ten aparat z ob.24-70 mm do mniej wymagających prac.
    Ponieważ nigdy nie miałem kontaktu z takim sprzętem postanowiłem sprawdzić przed zakupem jak to działa.
    Do małego testu zabrałem jedną lampę, test koloru i mój stary aparat.
    Testowanie nie trwało długo, po kilku zdjęciach stwierdziłem, że na pewno nie jest to zestaw dla mnie.
    Po pierwsze nie potrafiłem ustawić ostrości ręcznie (aparat ustawiał źle) w wizjerze obraz był ciemny i niewyraźny.
    Po drugie, gdy udało mi się ustawienie ostrości nie wierzyłem, że to co widzę to obraz z sonego - ogromne zniekształcenia geometryczne i brak ostrości w narożnikach. Zamknąłem przysłonę do 11 - nic to nie dało.
    Zmieniłem obiektyw na 28-70 - ostrość w narożnikach nieco się poprawiła, ale zniekształcenia były jeszcze większe.
    Włączyłem programową korekcję obiektywu - zniekształcenia mniejsze, ale ostrość chyba jeszcze gorsza i w przypadku 28-70 mniejsza rozdzielczość.
    Zmieniłem aparat na mój stary sprzęt - obraz idealny także pod względem reprodukcji barw.
    24-70 lepiej wypada w życiu niż w testach Swoją drogą ciekaw jestem jak inne pełnoklatkowce z 36MP się sprawdzają z własnymi zoomami 24-70...
    Natomiast (pomijając kwestię szkła) obecnie trzeba najpierw poznać sprzęt i jego ustawienia aby być w pełni zadowolonym, chociażby z manualnego ostrzenia czy wizjera.
    Tak się co do wizjera jeszcze upewnię bo można zapomnieć - ustawiłeś sobie dioptrie?
    A jak obraz skakał to musiały być istnie srogie warunki...

tomek s - można szukać opcji z LAEA, są minolty i soniaki f1.8(1.7) i 1.4. W systemie fe na razie tylko 55/1.8.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Zawsze można użyć cos z cropem ...

A filmy jadam z ostrymi papryczkami .. Obraz tez sie wtedy na kliszy wyostrza

Domyślnie

Ja je czasem przegryzam winylowymi plackami. Do tego obowiązkowo miód i bita śmietana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Obecnie telefonem da się zrobić zdjęcia z treścią/przekazem, one mają tę fajną cechę że nie muszą być ostre od narożnika do narożnika To tu się skupiamy na sprzęcie. I jak widać powyżej też się nim nie da zrobić zdjęć z ostrymi narożnikami ale za to w 36megapikselach;p

24-70 lepiej wypada w życiu niż w testach Swoją drogą ciekaw jestem jak inne pełnoklatkowce z 36MP się sprawdzają z własnymi zoomami 24-70...
    Natomiast (pomijając kwestię szkła) obecnie trzeba najpierw poznać sprzęt i jego ustawienia aby być w pełni zadowolonym, chociażby z manualnego ostrzenia czy wizjera.
    Tak się co do wizjera jeszcze upewnię bo można zapomnieć - ustawiłeś sobie dioptrie?
    A jak obraz skakał to musiały być istnie srogie warunki...

tomek s - można szukać opcji z LAEA, są minolty i soniaki f1.8(1.7) i 1.4. W systemie fe na razie tylko 55/1.8.
    Ustawiłem korekcję (dioptrie w wizjerze ), warunki były raczej dobre, karta oświetlona lampą z pilotem z odległości ok 1,5 metra.
    Aby trafić z ostrością wykonałem kilka zdjęć sonym. Poruszanie pierścieniem ostrości w niewielkim zakresie nie powodowało zmian w wizjerze.
    Dodam, że moim starym aparatem wykonałem jedno zdjęcie ustawiając ostrość manualnie, bez najmniejszego problemu. Obraz na matówce był jasny i duży...
    No cóż, mój aparat ma ok. 10 lat, jak widać te systemy dzieli więcej niż 10 lat.

Domyślnie

Szkoda pisania, proponuje pozostać z dzieśęcioletnim aparatem
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

I jeszcze w kwestii formalnej - porównywany był zoom FF ze standardem MF.
    Snoblesse oblige:

Strona 189 z 1914 PierwszyPierwszy ... 891391791871881891901911992392896891189 ... OstatniOstatni