Close

Strona 193 z 1914 PierwszyPierwszy ... 931431831911921931941952032432936931193 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 921 do 1 930 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    A tam zaraz kłamać. Wkręcać - to jest słowo właściwe dla "poważnego forum".

Zdecydowanie masz racje, dzięki za podpowiedź, jakoś w pierwszej chwili nie przyszło do głowy
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

Chyba nie zrozumiałeś sugestii

Domyślnie

No to lipa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    No to lipa
    Zatem siądź pod jej liściem, a odpoczni sobie!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

co niniejszym czynie relaksuje się

Domyślnie

tak się zastanawiam z tym kupnem aparatu. Zajmuję się fotografią, wiem o co w tym wszystkim biega, w googlach jest wszystko, wpadam i czytam (tak zrobiłem z A7) i kupuje co mnie pasuje bez zbędnych pytań i dociekań. Fakt można się podpytać ale z tego co widzę wszystko jest BE, nie wiem w czym problem.
    Ostatnio edytowane przez ZYSKI ; 05-03-2015 o 19:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Błagam... Wpadłeś tu, żeby ponarzekać, że Sony nie ma podejścia do Phase One?
    Człowiek wpadł z konkretnymi danymi i wnioskami, żeby sie nimi podzielić a Ty sie prujesz jakbyś bronił suwerenności kraju conajmniej. To tylko zoom od Sony, wiem ze ludzie maja tendencje do bronienia sprzętu którego używają za wszelką cenę ale chyba trochę przesadzasz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djhonda Zobacz posta
    Człowiek wpadł z konkretnymi danymi i wnioskami, żeby sie nimi podzielić a Ty sie prujesz jakbyś bronił suwerenności kraju conajmniej. To tylko zoom od Sony, wiem ze ludzie maja tendencje do bronienia sprzętu którego używają za wszelką cenę ale chyba trochę przesadzasz.
    Drogi Hondo. Zacznijmy od tego, że firmy Sony nie lubię. Lubiłem, jak miałem walkmana. W życiu nie miałem żadnego innego produktu tej firmy (poza wspomnianym walkmanem). Nie zamierzam też takowego produktu nabywać - Sony kojarzy mi się z kupnem Minolty i panią Wojciechowską reklamującą jakieś sonyalfa. Nie bronię więc sprzętu, którego używam za wszelką cenę i tym bardziej nie pruję się - suwerenność kraju pominę, gdyż o nią tym bardziej bym się nie pruł. Bronię zdrowego rozsądku. Pełnoklatkowy bezlusterkowiec o rozdzielczości prawie 40 milionów pikseli z vario-sonnarem za siedem i pół koła robi dobre zdjęcia. Kropka. Bzdurą jest porównywanie go do Phase One. Kropka.

Jakie to są konkretne wnioski? Bo ja wyczytałem, że tym aparatem nie da się robić zdjęć architektury i nawet ludzi w studio ciężko fotografować. Co jest bzdurą, stoi w sprzeczności ze zdrowym rozsądkiem i to chciałem zaznaczyć.

Jeśli zostałem odebrany jako prujący się - przepraszam, gdyż nie miałem takiego zamiaru. Nie lubię tylko gadania, że zestaw za pół roku krajowej pensji nie robi zdjęć. A już argumentowanie tego faktem, że robi gorsze niż cyfrowy średni format zakrawa na absurd. To trochę tak, gdybym powiedział, że Twoja Honda nie jeździ, a wiem to, bo porównywałem ją z nową s klasą.

Domyślnie

Najlepsze jest to, że Maciek wcale nie ma Sony.

PS Za późno moja uwaga...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

A ja sobie kupiłem adapter helikoidalny... do M42 Problem MFD na niektórych szkłach zostanie rozwiązany, a część którą trzymałem głównie ze względu na nią będzie mogła pójść w świat Jak przyjdzie to zdam relację.

No i doszedł takumarek 50/1.4 Miodne szkiełko, żałuję że go wcześniej nie miałem (chociaż na nexa nie miał większego sensu bo jest wypasione e50/1.8 w tej cenie, a z lensturbo by było szkoda).

Więc na razie udało mi się skompletować dość przyjemny zestawik pełnoklatkowy... za mniej niż najtańszy zeiss fe (za ok. 2500zł):
    - samyang 14/2.8
    - czj35/2.4
    - takumar 50/1.4
    - jupiter 85/2
    - czj 135/3.5

Teraz tylko się zmotywować do jakichś zdjęć...

PS. Franek_ - dobrze piszesz, też mnie irytują takie przesadne wnioski po zrobieniu paru zdjęć nieustawionym pod siebie aparatem, pewnie bez nowego softwaru, wspomagania manualnego ostrzenia itp i uogólnianiu że szklarnia nie daje rady na nowoczesnej matrycy na podstawie zooma który ma swoje za uszami...

Strona 193 z 1914 PierwszyPierwszy ... 931431831911921931941952032432936931193 ... OstatniOstatni