Maciek, a nie rozważałeś opcji "zrób to sam"?
Szukaj
Maciek, a nie rozważałeś opcji "zrób to sam"?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-02-2015 o 20:58
A nie czujesz, że to nowy standard w personalizacji sprzętu: tylko właściciel wie jak rozjechany jest dalmierz i tylko On sam może wykonać ostre zdjęcie"![]()
N i L
Pytałem Ciebie, Maćkiem się podpisującego. Franek to Franek...
Nieważne, ile w tym sarkazmu, bo jest to całkiem oczywista prawda.
Wiem, o ile nie trafia mój dalmierz w M9, więc ostrząc Noctiluxem, przestawiam pierścień ostrości o znaną wartość. I biada temu, kto o tym źle myśli - to cecha dalmierzy w połączeniu z obiektywami o małej głębi ostrości.
Luszczanki, szczególnie odkąd są cyfrowe, też umieją nie trafiać (niejeden popełnił forumowe samobójstwo z powodu FF/BF), aż producenci dodali mikroadjustację.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Sarkazmu? Nic a nic. Też miałem tak spersonalizowany aparat. Razem z obiektywami spędził ponad 2 m-ce w Solms czy też Wetzlar (akurat się przeprowadzali). Raczej puściłem wodze fantazji, że to też może dałoby się "sprzedać".
A co do DSLR to 135 DC w D700 chodził jak trzeba dopiero przy wartości 20 w mikroregulacji (nie pamiętam już czy to było + czy -)
N i L
Fakt. To była taka dziwna przypadłość prawie wszystkich szkieł 105 i 135 DC. Na D700 i aparatach z tego czasu. O dziwo te same egz obiektywów na D800 ... są bez korekcji!!! Nie wiem czy to przypadek, czy inne aparaty teraz też są "poprawione". Bo chyba coś zmieniono w sofcie body.
To jeszcze przerywnik zdjęciowy, nic nie wnoszący do wątku:
N i L
Skontaktuj się z nami