Wrzućcie jak możecie jakieś zdjęcia w HDR Auto będę bardzo wdzięczny.
Szukaj
Wrzućcie jak możecie jakieś zdjęcia w HDR Auto będę bardzo wdzięczny.
Witam, do właścicieli a6000, może ktoś już załapał na jakiej zasadzie działa oszczędzanie baterii, czyli automatyczne wyłączanie aparatu po zadanym czasie. U mnie od przypadku wyłączy, ale jak powieszę na szyi to nigdy się jeszcze nie zdażyło by się wyłączył. No i w kwestii oszczędzania baterii, lepiej wyłączać za każdym razem po zrobieniu kilku zdjęć ręcznie, czy chodzić z włączonym aparatem?
Suzuki SV 650N
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
Do tego lepszy AF, podatek od nowości (a3000 już wyprzedają stąd fajna cena, a a6000 jeszcze nie spadła za wiele), no i ficzery wyższych modeli - lepsze wykonanie, masa guzików i pokręteł, ruchomy, lepszy lcd, szybkość działania, ogólne możliwości (niższe modele są często kastrowane z niektórych wejść), trochę lepszą matrycę... A czy to warte różnicy w cenie to po pierwsze w ogóle kwestia tego czy ktoś akceptuje gabaryty a3000
Masz ustawione wyzwalanie pilotem? Bo wtedy się nie wyłącza.
Ikit, właśnie gabaryty są imho zaletą A3000. A6000 się ciężko trzyma w ręku, przez mały uchwyt, przynajmniej mnie. A3000 jest ani małe ani duże, taki złoty środek. Polemizowałbym też z lepszym wykonaniem i lepszym LCD. On jest lepszy tylko na papierze. Gdybym Ci zakrył aparaty a zostawił tylko LCD nie rozpoznałbyś, no chyba że jam ślepy. AF jest szybszy w A6000, to fakt, ale ani jeden ani drugi do reporterki się nie nadaje. Różnica jest w EVF, w A6000 jest zdecydowanie lepszy, ale i tak daleko mu do optycznych wizjerów nawet z DSLR low end.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Ależ ten wątek ma tempo - jeden dzień poza forum i już paręnaście stron do nadczytania...![]()
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
No wierzę że są ludzie którym a3000 pasuje, dla mnie jest on zupełnie bez sensuChoć sama idea teoretycznie mogła by wyprzeć lustrzanki bo ma więcej opcji... Ale one chyba i tak tracą pole i nie ma co się tam pchać...
A o optycznych wizjerach i to w lowendowych aparatach przy a6000 nawet nie chcę zaczynać dyskusji...![]()
Skontaktuj się z nami