Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    A na Airze nie zainstalujesz windowsa?
    Racja zapomniałem oczywiście że można jednak czy to ma sens? Kupić "jabłuszko" żeby instalować na nim windowsa i mieć sprzęt właściwie tylko dla wyglądu i jakości wykonania. Nie wiem jak śmiga windows na apple ale ten sprzęt jest raczej zoptymalizowany do pracy na iOSie. Jeżeli jest inaczej chętnie się dowiem na przyszłość bo teraz i tak siostra nie kupi aira ze względu na cenę. Używki niestety nie wchodzą w grę.

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Po tym co napisałeś wydaje mi się, że sensowny tablet byłby lepszym rozwiązaniem. Oczywiście, z klawiaturą w okładce.
    Może jakiś używany Surface pro 2? Pro 3 byłby lepszy ze względu na proporcje wyświetlacza, ale cenowo raczej poza zasięgiem.
    Również rozważaliśmy taką opcję i to tak naprawdę nie ma znaczenia czy to będzie tablet z doczepianą, wyginaną o 360* klawiatura, czy zwykły ultrabook. Najważniejsze dla siostry są cechy które wymieniłem wcześniej. Budżet można delikatnie naciągnąć o ile będzie warto powiedzmy o jakieś 500 zł. Jednak nie aż tak żeby iść w Surface pro 2.

Cytat Zamieszczone przez metebul Zobacz posta
    Ceny innych trochę wyższe niż zakładany budżet ale może uda Ci się wylicytować... Ogólnie sprzęt raczej godny polecenia...
    Jak wyżej używki niestety nie wchodzą w grę. A dodatkowo 13" to już dla siostry za dużo

Cytat Zamieszczone przez M_B Zobacz posta
    Lenovo s210, w najdroższej wersji na jaką Cię stać.
    Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    Od konsumenckich Lenovo radzę trzymać się z daleka. Zwłaszcza od serii S i G
    Dobrze wiedzieć bo rozważaliśmy Yoga ideapad 11s. A jaką 11" poleciłbyś od lenovo w granicach rozsądku i właściwie, pytam z czystej ciekawości, co jest nie tak z seriami s i g. Ogólnie uważałem lenovo za jedną z lepszych firm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yabby Zobacz posta
    Dobrze wiedzieć bo rozważaliśmy Yoga ideapad 11s. A jaką 11" poleciłbyś od lenovo w granicach rozsądku i właściwie, pytam z czystej ciekawości, co jest nie tak z seriami s i g. Ogólnie uważałem lenovo za jedną z lepszych firm.
    Yoga jeszcze daje radę, w seriach S i G Lenovo (delikatnie mówiąc) przyoszczędziło na jakości plastików a każde uszkodzenie (najczęściej przy zawiasach, dziwnym trafem w 99% przypadków wyglądają identycznie) są z automatu kwalifikowane jako spowodowane przez użytkownika bo za bardzo otwierał klapę

Pracowałem na polskim supporcie Idea, po zmiane serwisu na Medion jest hartkor.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Lekki, cienki i 11"...
    Po przejściu ze stacji roboczej 15,6" jest lekki jak piórko Ale jak ma być nowy w takim budżecie to nie było tematu.

Jak chce się mieć cuda to zawsze zostaje X1 Carbon :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    A może Levovo Yoga 2? Kumpel ma taki wynalazek i sobie chwali. Można to używać jako laptok, bo ma normalną klawiaturę albo tablet, bo ma dotykowy ekran. Tylko nie wiem czy do kieszeni się zmieści.
    Yoga jest bardzo ciekawą opcją tylko tak jak wspomniałem bardziej do gustu przypadł nam ideapad 11s. Do kieszeni jak się nie zmieści to jeszcze siostra przeboleje ważne żeby do małej aktówki wszedł

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Lenovo X220 lub X230.
    Oj zdecydowanie odpada. Już nie będę pisał dlaczego...

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    Yoga jeszcze daje radę, w seriach S i G Lenovo (delikatnie mówiąc) przyoszczędziło na jakości plastików a każde uszkodzenie (najczęściej przy zawiasach, dziwnym trafem w 99% przypadków wyglądają identycznie) są z automatu kwalifikowane jako spowodowane przez użytkownika bo za bardzo otwierał klapę

Pracowałem na polskim supporcie Idea, po zmiane serwisu na Medion jest hartkor.
    Nie liczę na jakość wykonania jak przy airze, ale zdecydowanie wolałbym nie kupować czegoś co się rozpadnie... i będzie problem z gwarancją.

http://www.mediamarkt.pl/ultrabook-l...ceneo_spo=true
    Czy to serio taka promocja i okazja czy szukać haczyka?
    Ostatnio edytowane przez Yabby ; 05-02-2015 o 12:41

Domyślnie

Yoga jest bardzo ciekawą opcją tylko tak jak wspomniałem bardziej do gustu przypadł nam ideapad 11s. Do kieszeni jak się nie zmieści to jeszcze siostra przeboleje ważne żeby do małej aktówki wszedł
    No to 11s to pierwsza generacja Yoga. Jeśli się zdecydujesz to zwróć uwagę żeby było z "s", Yoga 11 na Tegrze pracuje na Windows 8 RT i nie ma wsparcia w Polsce.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Ten co podlinkowałem wydaje się ok. biorąc pod uwagę fakt że to pierwsza generacja może być w promocji. Najlepszym rozwiązaniem byłby pro 2 ale nie ten budżet. Trzeba iść na kompromisy.

Może jeszcze jest coś podobnego gabarytowo i o podobnej specyfikacji wartego polecenia.

Domyślnie

Ja tam wziąłbym pomarańczowy, szary jest mocno nijaki

Domyślnie

To już nie ma znaczenia bo nie widzę żeby był gdziekolwiek dostępny... do Przemyśla jechał nie będę żeby odebrać osobiście w media :/

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Oj zdecydowanie odpada. Już nie będę pisał dlaczego...
    Dobra, przyznaj, że jest brzydki i siostrze się nie podoba

Domyślnie

ku6i
    Tak jest i nic nie poradzisz...

Chociaż wygląda klasycznie (i mi się podoba) bo jest podobny do mojego starego IBM'a R40

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów