Close

Strona 234 z 239 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 331 do 2 340 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

1. nie wiadomo.
    2. po gwarancji, niestety płacisz.

W trybie DX rozdzielczość nie zmienia się w zależności od użytego obiektywu Czyli masz o ile pamiętam ok 15Mpix.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

3. nie wiadomo (a to najbardziej interesujące)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jakaś tutaj cisza nastała, chyba wszystkie D800 zaczęły dobrze działać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Fala złości przeszła na D750
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    nie zaczelymoj juz 4 raz jest w serwisie(3 miesiace tam juz sie z nim mecza) i zakazdym razem wraca ,,naprawiony'' zgodnie z nikon quality standards(cokolwiek to jest) a FF jak byl tak i jest,po 3 wizycie w serwisie zwatpilem juz i poprosilem znajomego by on przetestowal moje d800 ze swoimi obiektywami i wyszlo mu to samo czyli FF,wiec jak dla mnie opinia serwisu ,ze to wina moich obiektywow chyba legla w gruzach.
    teraz czekam na sample zrobione przez nikon uk z uzyciem ich ********ych nikorrow,podalem im numer ostatniego zdjecia,maja zrobic po 5 zdjec w odleglosci 1m,5m i 15m od obiektu z uzyciem stalek 35,50 i 85 wszystko na f1/4 i kazde usuniete zdjecie bedzie dowodem na ukrycie wady aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norty Zobacz posta
    nie zaczelymoj juz 4 raz jest w serwisie(3 miesiace tam juz sie z nim mecza) i zakazdym razem wraca ,,naprawiony'' zgodnie z nikon quality standards(cokolwiek to jest) a FF jak byl tak i jest,po 3 wizycie w serwisie zwatpilem juz i poprosilem znajomego by on przetestowal moje d800 ze swoimi obiektywami i wyszlo mu to samo czyli FF,wiec jak dla mnie opinia serwisu ,ze to wina moich obiektywow chyba legla w gruzach.
    teraz czekam na sample zrobione przez nikon uk z uzyciem ich ********ych nikorrow,podalem im numer ostatniego zdjecia,maja zrobic po 5 zdjec w odleglosci 1m,5m i 15m od obiektu z uzyciem stalek 35,50 i 85 wszystko na f1/4 i kazde usuniete zdjecie bedzie dowodem na ukrycie wady aparatu
    w jakim serwisie ? Nikon Polska , czy na wyspach ?

Jezeli u nas to sie nie dziwie, w moim Nikonie 16-35mm ktory potrafil przy F9 zrobic nieostre zdjecie pod nogami, mimo ze wskaznik AF wykazywał ze ostrosc jest ustalona, a punkt ostrosci był mozna powiedziec pod nogami.
    Po wizycie w Nikon Polska stwierdzono ze wszystko jest w/g norm. Poprosiłem o odesłanie do serwisu centralnego w Niemczech, tam wymieniono mi bagnet i na nowo justowano optykę.
    Obecnie to nie to szkło. Ale miesiąc w Nikon Polska i półtora w Nikonie Niemieckim, byłem dwa i poł miesiaca bez szkła. Upewnilem sie czy przedłuzą mi gwarancję o te dwa i poł miesiaca, otrzymałem zapewnienie ze tak. Jednak nieraz warto sie uprzec, w serwisie centralnym mają lepsze oprzyrządowanie

Domyślnie

Tydzień temu robiłem testy w trybie AF-C i nawet na centralnym punkcie AF trafia gdzie chce. Dobrze, że nie używam tego trybu

Domyślnie

no to miarka sie przebrala,4 wizyta w serwisie(6 tygodniowa tym razem) i nadal s...t,kierownik dzialu serwisowego powiedzial mi,ze aparat jest sprawny tylko,ze mam za duze wymagania wobec mojego sprzetu i ze nie zaleca mi uzywanie go z obiektywami otwartymi do 1/4,kurcze chyba gdzies nie doczytalem tego w instrukcji jak kupowalem aparat,w kazdym badz razie mam przymykac obiektyw,nie robic zdjec z odleglosci powyzej 5 m i wszystko bedzie ok
    ps.dzis jade na zakupy nowego aparatu a d800 na ebaya

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norty Zobacz posta
    no to miarka sie przebrala,4 wizyta w serwisie(6 tygodniowa tym razem) i nadal s...t,kierownik dzialu serwisowego powiedzial mi,ze aparat jest sprawny tylko,ze mam za duze wymagania wobec mojego sprzetu i ze nie zaleca mi uzywanie go z obiektywami otwartymi do 1/4,kurcze chyba gdzies nie doczytalem tego w instrukcji jak kupowalem aparat,w kazdym badz razie mam przymykac obiektyw,nie robic zdjec z odleglosci powyzej 5 m i wszystko bedzie ok
    ps.dzis jade na zakupy nowego aparatu a d800 na ebaya
    No mój też już spakowany i czeka na wymianę ! Na co się decydujesz D810 czy D750? Ja się jeszcze waham!

Domyślnie

ja jade dzis kupic d810

Strona 234 z 239 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów