...i kto wie, co z tego moze jeszcze wyniknac...
Szukaj
...i kto wie, co z tego moze jeszcze wyniknac...
Trzeba uważać...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ja tam znowu nie pekam...
Kurcze, jest M3 i Leicameter! To jesteśmy już dwaj prawdziwi twardziele w tym wątku z drugiej ręki. Plus jeden twardziel z M2, a gdyby jeszcze dołączył Franek z M7, to jedna butelka tego skocza będzie za mało. Aczkolwiek ja w zasadzie skocza nie piję, bo mi był mój gastrolog odradził, jak raz wrzody żołądka leczyłem. Powiedział, że wszelkie kolorowe to świństwo i kazał mi pić tylko czyściochę dobrze zmrożoną. I tego się trzymam.![]()
M3 to moja pierwsza.
Tylko, że dałem ją niejakiemu Adamczykowi do przesmarowania migawki, a ten typ, nie dość, że tragicznie niesłowny, to ją zwyczajnie, jak ostatni lamer, popsuł, urywając śruby od regulacji kurtyn.
Śruby, które nawet ja umiałem ustawiać, i dałem mu instrukcję. Bo samemu bałem się rozbierać dalej, a gość był sławny z renowacji analogów, tyle, że głównie MF. Niestety Leicę miał zdaje się w łapskach po raz pierwszy...
Oj, przydałby mi się ten Twój spec - Herr Wiener, tak? - ale on jest w Reichu...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Tacy goście jak Herr Monsieur Wiener to jest wielki skarb całej postępowej ludzkości. On by pewnie tę migawkę naprawił i skóry za to z prostego człowieka by nie zdarł.
Tę starszą M3 (ona obiektywnie jest młodsza, ale w moich drugich rękach jest o miesiąc starsza) bardzo elegancko mi wyrychtował za przystępny pieniądz. Na AO nie wszyscy zaglądają, więc dam tutaj jeden przykład magii, a dla odmiany również coś na kolorowo z podręcznego zbioru.![]()
Ja to jak powiedziałem, mocno taki sobie artysta jestem. Przysłonę zwyczajnie jak prosty człowiek używam, przeważnie z zakresu 5,6-11, a ISO za ostatnich 5 lat jeden raz 800 założyłem, a normalnie to 100-400. Te szumy na wodzie to nie szumy z matrycy, lecz szumy od deszczu i wiatru na jeziorze. Tam jeszcze pada na połowie jeziora, a tuż obok przedwieczorne Słońce przebiło się przez chmury. Jak nie przetestować ponad 50-letniego Elmara 135 w takich warunkach? Do pełnej dziury go otworzyłem.
Ostatnio edytowane przez JacekB ; 15-01-2015 o 03:15
Wrzucę zdjęcie, które powstało podczas tłumnej procesji - wycelowałem w burmistrza miasta idącego na czele i "wychciałem" by się obrócił. Jak widać, odebrał komunikat. Trzeba sobie jakoś radzić bez auto-focusa
Skontaktuj się z nami