Close

Strona 46 z 217 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 2164

Domyślnie

ale o jakiej nonszalancji mowimy

mialem profi puszki nikona i gonilem za nowosciami i cyferkami
    ale w pewnym momencie zauwarzylem ze zamiast mi ulatwiac to jedynie utrudniaja mi fotografowanie

z biegiem mojego rozwoju fotograficznego zmienialy sie priorytety

ktos kto robi sport moze potrzebuje wiecej klatek, cropa w puszce, sledzenia AF itd
    ja przy moich reportarzach potrzebowalem malej, niepozornej puszki, wizjera w ktorym widze wiecej niz tylko kadr majac zdecydownie wieksza kontrole nad kadrem a to daje mi tylko dalmierz i jest jedna z podstawowych zalet tego aparatu

rozumiem ze ktos moze robic zdjecia nocne na iso5000 i mowic dla niego szumy w M9 sa nie do zakceptowania
    ale niech druga strona zrozumie ze sa tacy ktorzy uzywaja noca max iso800 i w moim przekonaniu efekty ich pracy sa duzo lepsze
    Road to Manila

Domyślnie

Moje poparcie dla wypowiedzi qbica było w całkowitym oderwaniu od reszty dyskusji - po prostu drażni mnie modna wśród niektórych "humanistów" i "ahtystów" poza pełna pogardy dla techniki i nauk ścisłych.
    A zdjęcia ranbir kapoora akurat bardzo mi się podobają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    mialem profi puszki nikona i gonilem za nowosciami i cyferkami
    ale w pewnym momencie zauwarzylem ze zamiast mi ulatwiac to jedynie utrudniaja mi fotografowanie
    Nie neguje że masz taki user experience, nie każdy posiadający sprzęt dobry/nowy/egzotyczny/drogi/tani itp goni za nowościami. Tak jak i nie każdemu posiadany sprzęt utrudnia fotografowanie.

z biegiem mojego rozwoju fotograficznego zmienialy sie priorytety
    To chyba normalne, każdy ma rożne okresy w swoim życiu.

rozumiem ze ktos moze robic zdjecia nocne na iso5000 i mowic dla niego szumy w M9 sa nie do zakceptowania
    ale niech druga strona zrozumie ze sa tacy ktorzy uzywaja noca max iso800 i w moim przekonaniu efekty ich pracy sa duzo lepsze
    Cóż za przypadkowa liczba akurat dla mnie zaletą M9 zdecydowanie jest obraz z CCD-ka. Z tego co zauważyłem mocno obrabiasz zdjęcia w pewien specyficzny sposób (mocno podbite clarity?) - z CMOS'a wyszłaby sieczka - wtedy być może temat techniczny zyskałby rację bytu... co oczywiście nie wpływałoby na treść zdjęcia... pojawiłaby się tylko smutna przeszkadzajka wizualna.

Teraz pytanie - jaka druga strona? Max ISO800 to jakaś nowa frakcja? Nie do końca rozumiem chęć separowania się w jakieś obozy.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 13-01-2015 o 20:10

Domyślnie

zauwarzylem [...] reportarzach
    Ja niezbyt merytorycznie (przepraszam), ale... jak ktoś kiedyś napisał:
    Błędy człowieka czynią go sympatycznym. A w moim milczeniu też są błędy językowe.

Twoje najsłabsze zdjęcia mają taki poziom, jakiego moje najlepsze pewnie nigdy nie osiągną...
    Ostatnio edytowane przez o(t)ho ; 13-01-2015 o 21:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Gdyby poza skupianiem sie na sprzecie, co tez ciekawe, nie zaprzeczam, pokazywac i pisac cos o zdjeciach, ktore robicie.(...) Ale w moze w koncu poczulbym magie, przekonal sie i poszedl kupic ten aparat.
    Ja to zwyczajnie. Idę sobie w celu turystycznym wśród gór alpejskich względnie piasków nadbałtyckich, albo jadę rowerem quer durch przez park, patrzę, jest fajne oświetlenie, ciekawe kolory i ogólnie interesujący motyw. No to staję, wyjmuję Leikę z kieszeni/plecaka (o ile nie mam jej na szyi), przysłonę na ogół zawczasu mam ustawioną na 8 albo 5,6, ewentualnie ją zmieniam, czas naświetlania biorę przeważnie z głowy (bywa też, że z Leicametra), pojedynczym długim lub podwójnym krótkim (zależy który aparat) ruchem kciuka naciągam migawkę, przykładam sprzęt do oka, staram się najlepiej jak umiem ustawić ostrość, a potem już tylko cyk i jest magia.

Z matmy miałem piątkę na maturze, ale to kilka lat temu było. Tymczasem odezwała się we mnie dusza artysty, acz nie aż do tego stopnia, żebym miał za wszelką cenę upierać się przy f1,4.

Ale ja się nie liczę, bo jestem tylko prostym analogowym człowiekiem z M3 z drugiej ręki.

Domyślnie

kupował ktoś może coś od użytkownika "login_zo" w serwisie aukcyjnym ? Miał m4 i m2 w cenach atrakcyjnych, tylko że już raz się przejechałem, na atrakcyjnej cenie stąd pytanie i nie wiem czy jak znów czegoś nie wystawi, to czy nie zaryzykować... .
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Tak w ramach zdjęcia bez epatowania bokehem. f8. Cięcie na dole niezamierzone.

N i L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    kupował ktoś może coś od użytkownika "login_zo" w serwisie aukcyjnym ? Miał m4 i m2 w cenach atrakcyjnych, tylko że już raz się przejechałem, na atrakcyjnej cenie stąd pytanie i nie wiem czy jak znów czegoś nie wystawi, to czy nie zaryzykować... .
    hej, mało wypowiadam się na forum ale czytam już od dłuższego czasu.
    To M-2 to ja własnie kupiłem z tym że najpierw obejrzałem osobiście. Aparat wydaje się być w naprawdę ok stanie - będę wołał pierwsze filmy na dniach także wtedy się jeszcze wypowiem ale wszystko wygląda w porządku. Facet wydał mi się wiarygodny - bardziej pasjonat niż handlarz a może po prostu dobry aktor? Ja w każdym razie nie mam na razie zastrzeżeń do aparatu i mam nadzieje ze tak zostanie.

pozdr

Domyślnie

Jaka cena?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Zaskakuje mnie nonszalancja w wypowiedziach ludzi którzy starają się za wszelką cenę drwić ze spraw technicznych - podnosząc wirtualnie swój ezoteryczny kunszt artysto-fotograficzny. Przypomina mi to wypowiedzi niektórych dziennikarzy którzy chwalili się ze mieli z matematyki mierny - natomiast z wodolejstwa same piąteczki.
    różnica jest taka, ze mistrzucieczki robi zdjęcia, a Ty analizujesz banding po wyciągnięciu 2ev z cienia

Strona 46 z 217 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni