Close

Strona 45 z 217 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 2164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    wszystko wskazuje na to, że będę właścicielem elmarita 28 z drugiej ręki, wiec jak w temacie
    Z Mysiej? Właśnie się nad nim zastanawiałem W okularach nie ogarniam ramek do 28 mm, więc póki co nie mam pewności, czy to ogniskowa dla mnie...

ranbir, Cooder - zdjęcia bardzo mi się podobają
    Dzięki!

Domyślnie

co do innych rzeczy, o jakie już tu zahaczyliście, czyli osobistej fotografii wpkx, argumentów Keeka dot. dokumentu, a na deser znużenia Jacka bokehowym rozmemłaniem w portrecie, to trudno myśli zebrać
    ranbir, Cooder - zdjęcia bardzo mi się podobają
    No. Fajny watek moglby byc. Gdyby poza skupianiem sie na sprzecie, co tez ciekawe, nie zaprzeczam, pokazywac i pisac cos o zdjeciach, ktore robicie. Tylko wlasnie - pisac. Zdjec zrobionych Lajka, po wpisaniu w googla "M9" wychodzi tysiace. Gdybyscie dodali jeszcze do tego jakas krotka historie, moze watek wzioslby sie wyzej. Tylko, tak, wiem - znowu mi sie marzy nie wiadomo co. Ale w moze w koncu poczulbym magie, przekonal sie i poszedl kupic ten aparat.

Domyślnie

To ja chetnie dam opis do mojego zdjecia
    Road to Manila

Domyślnie

Wyręczę Cię: zdjęcie przedstawia złodziei mydeł hotelowych dzielących swój łup.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Wyręczę Cię: zdjęcie przedstawia złodziei mydeł hotelowych dzielących swój łup.
    Jest i element hazardu - żaden się nie schylił...

Domyślnie

wizja Roberta spodobala mi sie wiec maja chwile kilka slow

zdjecie powstalo w wiezieniu w tacloban
    hazard jest tam nielegalny ale w rzeczywistosci na porzadku dziennym
    naczelnik wiezienia gdy juz mialem opuscic ten przybytek chcial bym w jego obecnosci wykasowal zdjecia na ktorych widac kosci, karty itd
    caly moj pobyt tam nalezal do tych chwil kiedy ciesze sie ze mam mala kanciasta puszke w dloni a nie wielka puche krzyczaca z daleka - patrzcie jestem profi fotorgafem z lepszego swiata

jestem przekonany ze wielu zdjec ktore zrobilem nie powstalo by gdybym mial na pasku lustrzanke

wiec wszystkie te dyskusje o wyzszym iso, szybkostrzelnosci, lepszym lsd itd sa rozwazaniami teoretykow i nijak maja sie z rzeczywistoscia

tu maly set:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=257295
    Road to Manila

Domyślnie

Temat znacznie bardziej przyziemny, czyli domowa manufaktura, w której powstaje ser tofu w okolicach Yogjakarty. Ziarna soi są moczone i zawijane w liście bananowca dla spęcznienia. Po jakimś czasie rozgotowywane, mielone i odciskane, a powstałe w ten sposób mleko sojowe jest koagulowane przy pomocy kwasu (np. cytrynowego). Powstający ser jest układany w foremkach i odciskany z pozostałości serwatki. Pod liściami bananowca widać biały worek, w którym była soja. Po wyciągnięciu go okazało się, że soja jest... made in USA.
    Całość M9 i Zeiss Sonnar 50/1.5, iso 800 i dość trudne warunki oświetleniowe.

set: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...eferrerid=6502
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    wiec wszystkie te dyskusje o wyzszym iso, szybkostrzelnosci, lepszym lsd itd sa rozwazaniami teoretykow i nijak maja sie z rzeczywistoscia
    Gdyby nie teoria i pewne eksperymenty fizyków być może nie miałbyś do dyspozycji takiego sprzętu jaki masz. W sumie to nie wiem czy piszesz o wszelakich aspektach technicznych czy tylko o rozmowach przez osoby nietechniczne które się podniecają liczbami bez ich rozumienia....

Zaskakuje mnie nonszalancja w wypowiedziach ludzi którzy starają się za wszelką cenę drwić ze spraw technicznych - podnosząc wirtualnie swój ezoteryczny kunszt artysto-fotograficzny. Przypomina mi to wypowiedzi niektórych dziennikarzy którzy chwalili się ze mieli z matematyki mierny - natomiast z wodolejstwa same piąteczki.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 13-01-2015 o 19:44

Domyślnie

Zaskakuje mnie nonszalancja w wypowiedziach ludzi którzy starają się za wszelką cenę drwić ze spraw technicznych - podnosząc wirtualnie swój ezoteryczny kunszt artysto-fotograficzny. Przypomina mi to wypowiedzi niektórych dziennikarzy którzy chwalili się ze mieli z matematyki mierny - natomiast z wodolejstwa same piąteczki.
    Popieram w 100%

Strona 45 z 217 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni