Close

Strona 43 z 209 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 2164

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Robercie:

1 - porownujac tworczosc nie kieruje sie ani urokami osobistymi ani tymbardziej niecheciami
    2 - urok osobisty summiluxa nie ma tu nic do rzeczy, Franek najczesniej uzywa elmarita
    3 - w temacie fotografii przyjmij ze moge stawiac zdjecia Franka duzo wyzej niz qubika
    4 - pod katem techniki nie porownywalem , podparlem sie zdjeciami Franka w dyskusji o tym ze M9 do nocnych zdjec sie nie nadaje bo nie ma dobrego wysokiego iso
    5 - kolegi krolewicza tez nie zrozumiales
    6 - dlaczego napisales "projekt"? - odbieram to jako dyskredytowanie
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    Robercie:

1 - porownujac tworczosc nie kieruje sie ani urokami osobistymi ani tymbardziej niecheciami
    2 - urok osobisty summiluxa nie ma tu nic do rzeczy, Franek najczesniej uzywa elmarita
    3 - w temacie fotografii przyjmij ze moge stawiac zdjecia Franka duzo wyzej niz qubika
    4 - pod katem techniki nie porownywalem , podparlem sie zdjeciami Franka w dyskusji o tym ze M9 do nocnych zdjec sie nie nadaje bo nie ma dobrego wysokiego iso
    5 - kolegi krolewicza tez nie zrozumiales
    6 - dlaczego napisales "projekt"? - odbieram to jako dyskredytowanie
    Blogoslawiona subiektywnosc sztuki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Przepraszam Cie Mariusz ale nie wiem do konca o czym piszesz. Porownujesz zdjecia kolegow Franka i Qubica pod katem fotografii czy techniki? Bo jesli masz na mysli zdjecia, to musisz byc pod duzym wrazeniem uroku osobistego Franka i niecheci do Qubica stawiajac jednego z nich wyzej nad drugim. No chyba, ze urok Summiluxa tak podzialal na Ciebie, lub lubisz dobrze opisane "projekty".

Czy bycie znanym przeklada sie na jakosc zdjec?
    Te, Robert, ale o co Ci chodzi? Jakis bol duszy wyczuwam, nie znajac jego powodu. Nie mow, ze to przez ten telefon po pijaku z Wroclawia.. Sprobuj "Noz w wodzie" obejrzec, a nuz pomoze.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 15-01-2015 o 20:01

Domyślnie

Problem jest taki że nie wygłosiłem zdania przeciwnego. Moja niechęć do Leicy M tylko i wyłącznie podyktowana jest kiepską technologią CMOS - i dotyczy to obrazu na niskich czułościach. Mając do dyspozycji szkła 1.0 po co komu wysokie ISO? Nie trzepie lustro - czas można wydłużyć itp itd...

Kolejna rzecz, mówiłem o technikaliach, dobre zdjęcie może być zrobione pudełkiem po butach - ale jeżeli schodzimy na taki poziom dyskusji to rozmowa o jakimkolwiek sprzęcie zaczyna tracić sens.

Czy posiłkowałeś się moją twórczością - raczej wątpię - nie znasz jej, zobaczyłeś 2 przypadkowe pstryki w wątku o sony (tak przypadkowe, bo aparat mam od tygodnia), 1 stronę z mojego bloga - na tej podstawie tworzysz jakąś moją wirtualną opinie.

Domyślnie

Coraz ciekawiej, i to kto przeciw komu?
    Zatem ze szklaneczką scotcha czekam na rozwinięcie akcji... jako prosty "Człowiek z M3" (tak Jacku, nie tylko Ciebie grał Kobiela... ):

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Zatem ze szklaneczką scotcha czekam na rozwinięcie akcji... jako prosty "Człowiek z M3" (tak Jacku, nie tylko Ciebie grał Kobiela... ):
    Ale na tym obrazku to chyba jest "Człowiek z M4"? Czy źle widzę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    Ale na tym obrazku to chyba jest "Człowiek z M4"? Czy źle widzę?
    Cholera, zapomniałem, że zmieniłem mieszkanie... Brawo za czujność... Czuwaj!
    Tutaj już naprawdę z M3:

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Ja tam znowu nie pekam...
    Kasia też nie, mimo TAKICH person w kuchni:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Subiektywna sztuka błogosławieństwa.
    A może sztuczne błogosławieństwo subiektywności?
    Kto by się w tym połapał...

A z lejków to najbardziej lubię M7 (jak Franek), choć 9 też bym nie pogardził, gdyby body i każde szkło z osobna nie kosztowało więcej niż oba moje samochody. Z motocyklem włącznie.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

liczylem Robercie na nieco inna odpowiedz
    wszak sam pisales kilka stron wczesniej ze warto dyskutowac, opowiadac o zdjeciach...

dodatkowo sam sobie zaprzeczasz, sam kryjesz sie pod haslem subiektywnosci sztuki, gdy mi wmawiasz ze kierowalem sie sympatia osobista a w dalszej kolejnosci sybiektywna przemiana jednego szkla w drugie
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    liczylem Robercie na nieco inna odpowiedz
    wszak sam pisales kilka stron wczesniej ze warto dyskutowac, opowiadac o zdjeciach...

dodatkowo sam sobie zaprzeczasz, sam kryjesz sie pod haslem subiektywnosci sztuki, gdy mi wmawiasz ze kierowalem sie sympatia osobista a w dalszej kolejnosci sybiektywna przemiana jednego szkla w drugie
    Nie zaprzeczam. Probuje sie dopasowac.
    Summilux, Elmarit, Lajka, Zenit, kolorowe kredki - czy wazna nazwa, kiedy staje sie wazniejsza od tresci? Pozwol, ze Cie zacytuje - niezrozumiales.

Strona 43 z 209 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni