Szukaj
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Zupełnym przypadkiem zakład o takiej samej nazwie jest w Hambugsach. I przypadkiem robi dokładnie to samo, a nawet bardziej.
http://www.wiese-fototechnik.de/Website/Uber_Uns.html
Skoro jest społeczne zapotrzebowanie, to przebijam i daję więcej osób, które nie patrzą w stronę obiektywu z drugiej ręki.
Jak nie patrzą? A ten na schodach ruchomych nawet do ciebie kieruje 'hello, hello'!
Jeden to się nie liczy. Może chce sprawdzić, czy jest dobrze wyregulowany dalmierz?
Tutaj się wyrównuje.
A tutaj niektórzy do tego stopnia nie patrzą w obiektyw, że za karę nie załapali się do głębi ostrości. I nic im nie pomogą dramatyczne napisy na koszulkach
Coraz lepiejW Manili było dobrze. Gęsto i blisko ludzi a każdy zajęty swoimi sprawami. Trzeba albo "zmęczyć" ludzi i przyzwyczaić do swojej obecności, lub wyczekać "ten" moment. Powiedzmy, że dla mnie decydujący
![]()
Dziękuję za zdjęcia i ciekawo-śmieszne posty.
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
to ja się pochwalę, ale tylko po to, by wyrazić uwagę ogólniejszą
pod koniec ubiegłego roku zrobiliśmy z kolegą wspólną wystawę, do której ów kolega mnie zaprosił
założeniem było pokazanie zdjęć tylko z naszego miasta, ale z różnej perspektywy
kolega pokazał miejskie podwórka w szerokokątnych ujęciach, ale zupełnie puste, bez jednego człowieka, ja - nocne zdjęcia, ale z ludźmi
wszystko się udało, że tak kolokwialnie powiem, na wernisaż przybyło ok. 400 osób, a do mnie wciąż docierają miłe sygnały zwrotne
i tu się zaczyna ciekawie, już na wernisażu, ale i później, kilka osób zagaiło, że oni by takich zdjęć nie zrobili, bo sprzęt mają za słaby do takich warunków...
gdyby wiedzieli, że robione były aparatem z manualnym ustawianiem ostrości, który szumi już przy ISO 800...
domyślam się wiec, że niektóre zdjęcia ich po prostu zaciekawiły i nawet nie zauważyli niedoskonałości technicznych
już to kiedyś pisałem, i powtórzę - pewne ograniczenia w sprzęcie mogą być stymulujące, a nadmiar sprzętu może nawet wpływać niekorzystnie na efekty końcowe
to tak w odniesieniu do koncepcji jeden czy dwa, a może trzy obiektywy i jako komentarz do dyskusji z sąsiednich tematów, gdzie kolegom wciąż czegoś brakuje i czekają na nowości
Panowie! Od razu się ubezpieczę... Ja się nie znam na sprawie, ale... z zainteresowaniem oglądam tutaj foty i czytam ten watek bo Leica od zawsze była w mojej głowie. Tylko, ze... mam nieodparte wrażenie, ze wasze aparaty noszone na pasku czy to na szyi czy tez na ramieniu bardzo często same wyzwalają migawkę i potem te zdjęcia lądują tu na forum i w innych tego typu stronach, galeriach itp. wzbudzając niezmienne och i ach bo it is lux, cron itd. itp... Ot moje wrażenia podziwiacza pewnego rodzaju twórczości...
Skontaktuj się z nami