Close

Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 252

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    W świetle przepisów ściągamy/chowamy go jeżeli nie ciągniemy przyczepki. Jeżeli hak jest na starszym pojeździe gdzie jego demontaż wiąże się z odkręceniem belki to może on ostać na aucie.

Mbodniak, nie ma takich przepisów.
    Jest jedynie dyrektywa UE 94/20, odnosząca się do mechanicznych urządzeń sprzęgających pojazdów silnikowych i ich przyczep oraz systemów ich mocowania do tych pojazdów,
    która w załączniku VII mówi :
    2.1.4. Zamontowany zaczep kulowy nie może zasłaniać tylnej tablicy rejestracyjnej, w przeciwnym przypadku musi być stosowana kula zaczepowa odłączana bez użycia narzędzi specjalnych.

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Z Was to są kombinatorzy. Najgorsze, że traktujecie policjantów jako zło konieczne. Szkoda....
    Zdradziłem Nikona na rzecz Sony,ale sentyment o forum pozostał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    To w takim razie jeżeli przypadkiem (jeżdżę przepisowo ale "każdemu się może zdarzyć") przekroczę prędkość i będzie za mną jechał taki "rejestrator" to teoretycznie mogę odmówić przyjęcia mandatu bo policjant też przekroczył prędkość a sam siebie nie ukarał. Później w sądzie jak by to wyglądało?
    Chyba Cię Chrystus opuścił.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto4deg Zobacz posta
    Z Was to są kombinatorzy. Najgorsze, że traktujecie policjantów jako zło konieczne. Szkoda....
    zło, złem, ale jeśli pomiar prędkości, za który mam zapłacić mandat jest robiony 'na oko', to raczej nie ja jestem kombinatorem tylko pan, który ten sposób wymyślił...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Chyba Cię Chrystus opuścił.
    Odnośnie ortografii i interpunkcji czy czegoś innego?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    2.1.4. Zamontowany zaczep kulowy nie może zasłaniać tylnej tablicy rejestracyjnej, w przeciwnym przypadku musi być stosowana kula zaczepowa odłączana bez użycia narzędzi specjalnych.
    Możliwe, kiedyś mi ktoś to tłumaczył a ja wyciągnąłem za daleko idące wnioski.

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    zło, złem, ale jeśli pomiar prędkości, za który mam zapłacić mandat jest robiony 'na oko', to raczej nie ja jestem kombinatorem tylko pan, który ten sposób wymyślił...
    Zgoda, ale idąc takim tokiem (że sami muszą łamać przepisy) to mogli by w ogóle nie jeździć i nie rejestrować wykroczeń, bo przecież 5x służba wiązała by się z utratą przez nich prawa jazdy Ja tam nawet na to oko się zgadzam bo tolerancja błędu jest relatywnie mała, a niezmiernie rzadko się zdarza żebym nieświadomie przekroczył prędkość.
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

No jasne, a Ty nie?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Wiesz, człowiek się zmienia. Kiedyś kombinowałem, ale z tego wyrosłem.

Co do policji - szkoda, że nie ma w Polsce do niej takiego szacunku, jak w Norwegii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Akurat w policyjnych wozach, gdzie montuje się wideorejestratory, montuje się homologowane tachografy. Wideorejestratory nie są sprzęgnięte z fabrycznymi prędkościomierzami.
    A jak policja zalozy mniejsze felgi? To ipomiar ich wlasnej predkosci tego super tachografu bedzie zawyzony, a przez to pomiar 'pirata" tez....
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Ja piernicze, na całym świecie jest używany podobny sprzęt, tylko Polacy mają z tym problem. Zapraszam do mnie, zobaczymy, czy takie kozaki będziecie w Norwegii. Mogą być tez Niemcy, Austria, Szwajcaria i Finlandia.

Strona 10 z 26 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów