Nie myle
Pierwszy z brzegu artykul na ten temat: http://moto.onet.pl/policyjne-wideor...i-absurd/m1pqx
Szukaj
Nie myle
Pierwszy z brzegu artykul na ten temat: http://moto.onet.pl/policyjne-wideor...i-absurd/m1pqx
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Polecam Szwajcarię w takim razie. Za przekroczenie w terenie zabudowanym prędkości o 21-24 km/h policja na miejscu zabiera prawo jazdy na miesiąc (do 20 km/h jest ostrzeżenie). Auto na lawetę i do domu. O 30 km, prawo jazdy na 3 miesiące. Żadne sądy i rozprawy. Dzień dobry, przekroczył pan prędkość. Proszą wysiąść z samochodu i oddać prawo jazdy.
Poza terenem zabudowanym są minimalnie inne limity , ale procedura taka sama. Taki nieduży z wzorcowym i cywilizowanym społeczeństwem kraj a fotoradarów i wideorejestratorów wszystkich łącznie ponad 3600. Za wielokrotną recydywę prawo jazdy można stracić na dłużej, a nawet na zawsze z opinią psychologa i psychiatry włącznie. Wychodzą założenia, że ktoś kto notorycznie łamie te same przepisy ma coś z głową.
A nasz zła nasza policja czepia się kierowców, którzy jadą zgodnie z przepisami i nie przekraczają dopuszczalnych prędkości.![]()
Ostatnio edytowane przez freefly ; 12-01-2015 o 01:10
Kto ma? Pewnie chodzi Tobie o samochody ITD, ktore wyposazone sa w fotoradar i robia zdjecia stojac na poboczu. To wlasni eich auta maja wystajace radary z atrapy chlodnicy czy zderzaka.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Jadę sobie kiedyś dwupasmówką, przede mną nic, za mną nic. Patrzę w lusterko dojeżdża mnie jakiś wariat, dojechał i siedzi mi na ogonie, myślę sobie -jedź chłopie, drugi pas wolny- a ten ewidentnie mnie podpuszcza. Aż w końcu dostrzegłem jego czapkę z tyłu na półce i sobie myślę 'o ty sk.........!' .Gość w końcu zwątpił, jak mnie wyprzedzał to patrzył na mnie, a ja pukałem się po głowie.
Tylko mnie tak zastanawia dlaczego jechał sam?, zresztą już sam nie wiem, dawno to już było - czasy niebieskich fordów mondeo.
Ktoś na pewno spotkał się z podobną prowokacją.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-01-2015 o 13:22 Powód: pis. ("z resztą")
D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci
Chłopaki - litosci, temat jest odgrzebany. Pytanie zadałem o możliwość nagrywania przez wideorejestrator po zmierzchu lub w nocy. Znalazłem 13 odpowiedzi NIE na temat ( nie przeczytałem jeszcze instrukcji obsługi ).
Czy ktoś zna odpowiedź ?
Skontaktuj się z nami