4 swinie
a test OKD bo ostrosc inaczej ustawiona
Szukaj
4 swinie
a test OKD bo ostrosc inaczej ustawiona
Road to Manila
Tak właśnie rodzą się internetowe legendyOgraniczmy się do krytykowania braków, które faktycznie istnieją, bez wynajdywania nowych: korektę ekspozycji możesz w M9 jak najbardziej regulować kciukiem - kółkiem z tyłu. A z codziennym czyszczeniem matrycy, to nie wiem, o co chodzi...
No i wystarczy. Przynajmniej dla tych, którzy chcą fotografować dalmierzem i którym podoba się, jak rysują szkła Leiki. Nie każdy chce/potrzebuje tych wszystkich wodotrysków i iso pierdyliard z puszek pro canikona. Nie każdy chce nosić takie klamoty.
Jeśli nie optyka Leiki (i fakt, że M9 i M-ką naprawdę można robić zdjęcia - nawet nocne) nie jest dla Ciebie wystarczającym argumentem, to nie ma sensu przekonywać się na siłę do tego systemu. Tym bardziej, że z ostatniego zdania może wynikać, że tak naprawdę kręci Cię wygląd a la dalmierz, a nie sam dalmierz![]()
w moim przekonaniu do pewnego rodzaju fotografii to zdecydowanie najlepszy sprzet
i nic innego, niewazne czy kosztuje 2 tys i jest stylizowane, czy kosztuje 20tys i jest pro, go nie pokona
Road to Manila
Kontynuując - jeden kot i jeden pies, M9, F1.0:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
zawsze myslalem ze lepiej czytac tych co maja do czynienia ze sprzetem i pokazuja wyniki
niz tych co piszą - z tego co wyczytalem, uslyszalem ... to podobno
pies i kot
Road to Manila
bo franek pisze mądrze i serio
Road to Manila
To nie była krytyka, na pewno nie w znaczeniu w jakim odbierasz moje słowa, lecz moje spostrzeżenia. I błędny wyciągasz wniosek że potrzebuję w aparacie wodotrysków. Co do M9 powód podałem jeden główny - słabe wysokie, na których często fotografuję. Nie udaję, że M240 miałem w rękach, ale to nie znaczy że o danym aparacie mogą wypowiadać się jedynie ci - i oni mają tylko rację - którzy go posiadają. Zresztą, nie wypowiadam się o wszystkim, a o kilku rzeczach na które sam zwróciłem uwagę, a samą krytykę zostawiłem tym którzy M240 używają - podając link do takich wypowiedzi na forum Leiki. Im trudno zarzucić że krytykują nie mając podstaw, prawda? Być może gdybym spędził dzień z M240 przyznałbym, że to co oferuje body warte jest $7K. Jestem w innej sytuacji więc oceniam na podstawie tego co widzę, czytam, z czym użytkownicy się dzielą. Gdy planowałem kupić M9 oglądałem z niej sporo zdjęć, w tym wydruki znajomego, wydaje mi się, że odróżniłbym i wiele innych osób - nie wiem czy w każdym przypadku i warunkach - te same surowe ujęcia z podobnymi ustawieniami i bez gmerania suwakami wykonane M9 i M240. Fajnie byłoby się o tym przekonać w terenie w bezpośrednim porównaniu.
D4s mnie nie interesuje. Do pracy na razie myślę tylko o D750 z powodu wysokich iso i szybkiego AF. Dalmierz ma być spełnieniem przeznaczenia
Optyka jest argumentem, ale niekonieczne podłączana pod body M. Kręci i dalmierz, ale też styl dalmierzowy, o ile EVF będzie dobry i po lewej stronie![]()
Ostatnio edytowane przez Bach ; 07-01-2015 o 00:56
Właśnie oblałem test OKD![]()
A jeśli już dyskusja zeszła na psy, to też coś dodam: 90 mm, f2 (podobno nie da się na tym ustawić ostrości), manual focus w trybie śledzenia ciągłego 3D
Jeśli tak wysoko cenisz gorzkie żale wylewane na forach internetowych, to polecam lekturę wątku "D750 odcięcie/cień przy flarze" - zaraz będzie miał 700 postów, albo "D750 niespełnione nadzieje" - 1200 postówAlbo o D600, albo o D800... Nie twierdzę, że to wszystko urojone problemy, ale skala narzekania nie odzwierciedla rzeczywistości. Zadowoleni nie płaczą po forach, tylko robią zdjęcia
![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 07-01-2015 o 01:15
Skontaktuj się z nami