Close

Strona 41 z 217 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 2164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Ja wszystko mam z drugiej lub trzeciej ręki. [...]
    +1
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Biedny Ashwin Rao dostrzega różnice w obrazku pomiędzy M9 a M240:

http://www.stevehuffphoto.com/2014/1...by-ashwin-rao/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bach Zobacz posta
    Biedny Ashwin Rao dostrzega różnice w obrazku pomiędzy M9 a M240:

http://www.stevehuffphoto.com/2014/1...by-ashwin-rao/
    Podobnie mogę napisać, że na tej samej stronie w teście M240 Steve napisał:
    The color…oh the color. Color can be MUCH MUCH richer and more beautiful than it was with the M9.

Dalej napisał również:
    The M output is even better than the M9 in every single way (and I know many M9 shooters are shaking their fist at me right now) and once someone works with the files of the new M they will see this for themselves.
    a w końcu:
    The color is much much different than the M9. The color signature is not like the D800 or 5D II or II either. It is what I call “The new Leica color” and it is much richer, deeper (than the M9) and the sensor handles reds much better as well where the M9 had a tendency to blow them.
    Co to udowadnia? Właściwie wszystko i nic - przed zakupem robiłem porównania M9 i M240 i faktycznie obrazek z nich przy porównaniu bezpośrednio RAW'ów jest inny, natomiast da się zrobić tak aby był praktycznie identyczny. Natomiast zgadzam się że M240 praktycznie pod każdym względem jest sporym krokiem naprzód w porównaniu do M9, która notabene również jest świetnym aparatem. Ale po prostu ergonomia w sensie wypustki pod kciukiem, lepszym akumulatorem, ogólną obsługą, wreszcie sensownym wyświetlaczem i jeszcze kilkoma rzeczami jest po prostu lepsze niż M9. Obie puszki są świetne, ale M240 jest lepsze i nie ma co zakrzywiać rzeczywistości.

Jeżeli ktoś na siłę się upiera że woli M9 to niech kupi M9 (ew. w wydaniu M9P czy też M-E), a reszta kupi M240 lub Monochroma
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

A propos M240 to ktos mi kiedys donosil, ze sa problemy z szykoscia. Chyba chodzilo o to, ze aparat ma jakies opoznienia na spuscie. Nie wiem ile w tym prawdy, nie sprawdzalem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    A propos M240 to ktos mi kiedys donosil, ze sa problemy z szykoscia. Chyba chodzilo o to, ze aparat ma jakies opoznienia na spuscie. Nie wiem ile w tym prawdy, nie sprawdzalem.
    Jak ten ktoś robił z LV (albo LV z wykorzystaniem EVF2) to rzeczywiście jest jakoś tak dłużej. Jak normalnie "na wizjer" to jest szybko.
    N i L

Domyślnie

mialem M240 kilka dni jedynie, wiec moze nie odkrylem jakiegos myku, czegos co sie ustawia w menu
    ale rzeczywiscie bylo tak ze dzialal wolniej, myslal w jakim trybie sie uruchomic i kadry uciekaly
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    myslal w jakim trybie sie uruchomic i kadry uciekaly

Specjalnie nie porównywałem czasów reakcji po włączeniu M i M9 (którą miałem kilkanaście dni) ale nie zauważyłem różnicy.
    Pytanie dotyczyło czasu rekcji po przyciśnięciu spustu i tu jak najbardziej w trybie LV jest dłużej niż "na wizjer" - gdzie jest reakcja od razu.
    N i L

Domyślnie

Ja również nie widzę najmniejszego problemu z szybkością działania czy czasem reakcji. Natomiast jak jest w LV to w sumie nie wiem bo generalnie nie używam - wolę wizjer
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    wolę wizjer
    Ja też, ale jak próbowałem crona 90 to coraz bardziej dojrzewam do myśli, że to nie jest taka głupia rzecz ten EVF2 .
    A podpinałem też inne szkła (nikonowskie) i szczególnie MF N105/2.5 fajnie daje radę.
    N i L

Domyślnie

Ja uważam, że przy mojej m-e to m240 jest demonem prędkości. Jedna na siedem - osiem prób uruchomienia mojego aparatu kończy się bez efektu. Trzeba wyłączyć i włączyć ponownie, wtedy poczekać, aż pomiga sobie przez kilka sekund to czerwone światełko z tyłu, i dopiero robić zdjęcia. A zawieszenie się aparatu, do którego ogarnięcia trzeba wyjąć baterię to tak raz w tygodniu się zdarza, jak więcej robię, to częściej. Jak robiłem ostatnio zdjęcia na koncercie, to przez godzinę aparat mi się z sześć razy tak na amen zawiesił.

Strona 41 z 217 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni