Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 118

Wątek: D610 czy D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Spójrz na giełdę i inne periodyki, jakie niskie ceny "trzyma" D700. Okolice 3kpln to już poniżej wartości "użytkowej" tego sprzętu. Ceny poleciały masakrycznie.
    MZ dlatego, że wielu napaliło się na D750...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coldphate Zobacz posta
    Ja też przesiadałem się z D90. D610 to świetny aparat i też używam go z gripem. Jeśli chcesz poczuć na prawdę dużą różnicę - weź D610.
    W moim przypadku - identyczna przesiadka jestem mega zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzdz72 Zobacz posta
    W moim przypadku - identyczna przesiadka jestem mega zadowolony.
    Z dwójki D610 czy D700 też wziąłbym tego pierwszego.
    Nikon

Domyślnie

Witam!
    Ja z kolei (jako użytkownik d300s) dokupiłem d700. Wolę jednak coś starszego, ale sprawdzonego, poza tym - te same baterie, grip i obsługa (d300s się nie planuję na razie pozbyć). O "pancerności" nie wspomnę...
    pozdrowienia!
    Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...

Oszczędny w słowach Awatar krispike
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ck_dezerter Zobacz posta
    Witam!
    Ja z kolei (jako użytkownik d300s) dokupiłem d700. Wolę jednak coś starszego, ale sprawdzonego, poza tym - te same baterie, grip i obsługa (d300s się nie planuję na razie pozbyć). O "pancerności" nie wspomnę...
    pozdrowienia!
    Miałem podobny dylemat. Postąpię dokładnie tak jak Ty.
    |D50|D300s|N18-70|N50/1.8|T17-50/2.8VC|SB-800|MF055XPro|
    "Wszystko, na co patrzysz w Twoim otoczeniu, powinno Cię cieszyć. A wszystko, co widzisz... to światło"

Domyślnie

A jak ma się rozmieszczenie punktów AF takie trochę ściśnięte duży problem w kadrowaniem ? chodzi oczywiście o D610.
    D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ck_dezerter Zobacz posta
    Witam!
    pozdrowienia!
    Pozbędziesz się 300ki baaardzo szybko. Przerobiłem na własnej skórze

Jako wieloletni użytkownik D700 mogę o tej puszce wypowiadać się praktycznie w samych superlatywach. Przy obecnych cenach to bardzo dobra propozycja i mocno bym się nad nią zastanowił.

D610 z pewnością lepsza matryca. Jeśli ktoś ma D7100 i pasuje mu puszka (budowa, grip itd) robi portrety to chyba lepsza opcja ze względu na 24mpix.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    Pozbędziesz się 300ki baaardzo szybko. Przerobiłem na własnej skórze

Jako wieloletni użytkownik D700 mogę o tej puszce wypowiadać się praktycznie w samych superlatywach. Przy obecnych cenach to bardzo dobra propozycja i mocno bym się nad nią zastanowił.

D610 z pewnością lepsza matryca. Jeśli ktoś ma D7100 i pasuje mu puszka (budowa, grip itd) robi portrety to chyba lepsza opcja ze względu na 24mpix.
    W takim wypadku na pewno jest to lepsza opcja, zwłaszcza, że ergonomia chyba podobna w D7100 i D610. A jak jest z zasilaniem ? mają oba tę samą baterię i grip?

Domyślnie

Ergonomicznie D300 i D700 są prawie identyczne. D7100 i D610 to mniejsze puszki.

Domyślnie

Jasne, to wiem, ale chodziło mi o to, czy D7100 i D610 mają to samo zasilanie, bo co do ich gabarytów, to też wydają się być bardzo do siebie zbliżone?

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów