Przed godziną wróciła do mnie lampa z serwisu (została wymieniona na nową). Działa rewelacja, żadnych problemów z ustawieniem CLS nie ma. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za porady.
Szukaj
Przed godziną wróciła do mnie lampa z serwisu (została wymieniona na nową). Działa rewelacja, żadnych problemów z ustawieniem CLS nie ma. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za porady.
Sorry za odkopanie ale mam pewien mały problem. Otóż nie mogę ręcznie wysunąć odbłyśnika w YN-565. Nie wiem czy mam za krótkie paznokcie czy co ale z pomocą przychodzi mi.... penceta której nie zamierzam niestety nosić w torbie foto. Czy jest to kwestia nowości i z czasem "się wyrobi"? Też mieliście na początku pewne trudności z wysunięciem?
Odbłyśnik wysuwasz wyciągając dyfuzor. Jeśli nie chcą razem wyjść, to znaczy, że coś jest nie tak, np.:
1) ułamany zaczep w dyfuzorze (taki wypustek gdzieś na środku)
2) odbłyśnik nie zahacza o zaczep - może być przygięty
3) odbłyśnik za ciasno siedzi.
Miałem pożyczoną nową YN-565EX i mam YN-560EX - w żadnej nie ma/było problemów z dyfuzorem i odbłyśnikiem.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Mam takie możę głupie pytanie do YN-565 EX, którą chcę nabyć i używać z D5100. Są wersje tej lampy dla nikona i dla canona. Czym się różnią (stopka?) i czy można używać na D5100 zamiennie?
nabijam posty aby osiągnąć magiczną liczbę i móc coś sprzedać na giełdzie
Wersja canonowska jakoś tam błyskała podpięta do fuji S5Pro, oczywiście tak jak sabinka podpięta do canona tylko manual. Dla rozróżnienia z zewnątrz to wersja dla nikona ma żółte napisy a dla canona białe, i tak jak wspomniał GonzoG stopka i soft inne. Choć działają obie wersje jako slave zamiennie, czyli dedykowaną dla nikona wyzwolisz sterowaniem canona i odwrotnie.
Pozdrawiam Szymon Znojek
S5Pro+MB-D200; Ʃ 18-35/1.8A; 80-200/2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ 24-60/2.8D; Metz 48 AF-1; EX1; reszta z C
Odświeżę trochę stary temat...
Czy mógłby ktoś wrzucić kilka zdjęć zrobionych tą lampą?
D Siedem Tysięcy Sto
Dołączam się do prośby i zadaję dodatkowe pytanie:
Widzę, że tytułowa lampa pojawiła się w wersji 565 II.
Kto wie coś o różnicach i czy są one in + czy in - względem wersji 565 (bez II) ?
Na znanym serwisie aukcyjnym ceny są w tej chwili bardzo zróżnicowane, a bywają bardzo korzystne.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami