Close

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 126

Domyślnie

Przed godziną wróciła do mnie lampa z serwisu (została wymieniona na nową). Działa rewelacja, żadnych problemów z ustawieniem CLS nie ma. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za porady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szabuk Zobacz posta
    Tak i można też radiowo. Ale wtedy to już nie cls i pracuje się w manulnych ustawieniach lampy, chociaż już są radiowe wyzwalacze z przeniesieniem TTL (Pixel King) - ale to nie jest tanie rozwiązanie.
    W lutym we fleepers ma być w sprzedaży wyzwalacz TTL YN 622 do Nikona za około 400zł nadajnik+odbiornik.

Domyślnie

Sorry za odkopanie ale mam pewien mały problem. Otóż nie mogę ręcznie wysunąć odbłyśnika w YN-565. Nie wiem czy mam za krótkie paznokcie czy co ale z pomocą przychodzi mi.... penceta której nie zamierzam niestety nosić w torbie foto. Czy jest to kwestia nowości i z czasem "się wyrobi"? Też mieliście na początku pewne trudności z wysunięciem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pako7726 Zobacz posta
    Sorry za odkopanie ale mam pewien mały problem. Otóż nie mogę ręcznie wysunąć odbłyśnika w YN-565. Nie wiem czy mam za krótkie paznokcie czy co ale z pomocą przychodzi mi.... penceta której nie zamierzam niestety nosić w torbie foto. Czy jest to kwestia nowości i z czasem "się wyrobi"? Też mieliście na początku pewne trudności z wysunięciem?
    Odbłyśnik wysuwasz wyciągając dyfuzor. Jeśli nie chcą razem wyjść, to znaczy, że coś jest nie tak, np.:
    1) ułamany zaczep w dyfuzorze (taki wypustek gdzieś na środku)
    2) odbłyśnik nie zahacza o zaczep - może być przygięty
    3) odbłyśnik za ciasno siedzi.

Miałem pożyczoną nową YN-565EX i mam YN-560EX - w żadnej nie ma/było problemów z dyfuzorem i odbłyśnikiem.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Odbłyśnik wysuwasz wyciągając dyfuzor. Jeśli nie chcą razem wyjść, to znaczy, że coś jest nie tak, np.:
    1) ułamany zaczep w dyfuzorze (taki wypustek gdzieś na środku)
    2) odbłyśnik nie zahacza o zaczep - może być przygięty
    3) odbłyśnik za ciasno siedzi.

Miałem pożyczoną nową YN-565EX i mam YN-560EX - w żadnej nie ma/było problemów z dyfuzorem i odbłyśnikiem.
    Wiem, że odbłyśnik wysuwa się razem z dyfuzorem. Chodziło mi o wysuwanie ogólnie. Jak dyfuzor to odbłyśnik idzie razem z nim. Źle się wyraziłem wcześniej. Ciągnę paznokciami i nie mogę. Ale dałem koleżance i od razu bez problemu wysunęła.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Mam takie możę głupie pytanie do YN-565 EX, którą chcę nabyć i używać z D5100. Są wersje tej lampy dla nikona i dla canona. Czym się różnią (stopka?) i czy można używać na D5100 zamiennie?
    nabijam posty aby osiągnąć magiczną liczbę i móc coś sprzedać na giełdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezzar Zobacz posta
    Mam takie możę głupie pytanie do YN-565 EX, którą chcę nabyć i używać z D5100. Są wersje tej lampy dla nikona i dla canona. Czym się różnią (stopka?) i czy można używać na D5100 zamiennie?
    A czy D5100 to Canon ??

Poza stopką różnią się jeszcze prawie całym oprogramowaniem.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Wersja canonowska jakoś tam błyskała podpięta do fuji S5Pro, oczywiście tak jak sabinka podpięta do canona tylko manual. Dla rozróżnienia z zewnątrz to wersja dla nikona ma żółte napisy a dla canona białe, i tak jak wspomniał GonzoG stopka i soft inne. Choć działają obie wersje jako slave zamiennie, czyli dedykowaną dla nikona wyzwolisz sterowaniem canona i odwrotnie.
    Pozdrawiam Szymon Znojek

S5Pro+MB-D200; Ʃ 18-35/1.8A; 80-200/2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ 24-60/2.8D; Metz 48 AF-1; EX1; reszta z
    C

Domyślnie

Odświeżę trochę stary temat...
    Czy mógłby ktoś wrzucić kilka zdjęć zrobionych tą lampą?
    D Siedem Tysięcy Sto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucash Zobacz posta
    Odświeżę trochę stary temat...
    Czy mógłby ktoś wrzucić kilka zdjęć zrobionych tą lampą?
    Dołączam się do prośby i zadaję dodatkowe pytanie:
    Widzę, że tytułowa lampa pojawiła się w wersji 565 II.
    Kto wie coś o różnicach i czy są one in + czy in - względem wersji 565 (bez II) ?

Na znanym serwisie aukcyjnym ceny są w tej chwili bardzo zróżnicowane, a bywają bardzo korzystne.
    Pozdrawiam

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów