Close

Strona 28 z 48 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 473

Domyślnie

Cropowanie w NX-D. Mam pytanie bo nie widzę takiej możliwości a manual też tego nie wyjaśnia. Funkcja CROP ma dwie możliwości RATIO czyli zdefiniowane odgórnie proporcje boków i FREE CROP. Czy istnieje możliwość zdefiniowania własnych proporcji np. 3:1 czy 21:15 np. pod odbitkę?? Niestety ja takiej możliwości nie dostrzegam. Np NX2 była funkcja CUSTOM w tym zakresie definiowalna przez użytkownika.
    D4, D800, 500/4VR, 70-200VRII, manfrot, wimberley i inne ciężkie rzeczy www.pomaski.pl www.FabrykaWspomnien.com.pl

Domyślnie

W tzw. międzyczasie napisałem pytanie do Nikona, jest odpowiedź - wklejam ją poniżej. Dobre, że pójdzie wyżej i może ktoś tak prostą a bardzo potrzebną funkcję doda przy okazji update softu.

"Niestety, ale opcja wpisania własnych proporcji do cropa nie jest dostępna w programie Capture NX-D. Można wybrać tylko dostępne proporcje lub "free crop".
    Przekazałem Pana uwagi jako sugestię do centrali Nikona."
    D4, D800, 500/4VR, 70-200VRII, manfrot, wimberley i inne ciężkie rzeczy www.pomaski.pl www.FabrykaWspomnien.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    Może kogoś z Was zainteresuje ta informacja: http://www.fotopolis.pl/n/20026/raw2...e-capture-nx2/
    no wlasnie
    Czym walczycie z RAWami z D750 ? Zatrzymalem się na NX2 i D3s no i takie male zaskoczenie.
    Ten konwerter nie otwiera mi plikow - podaje ze "bitsPerSample mode not supported"

Czegos tu nie umiem, czy jak ? No a jak cos nowego, to co ? uczyc się teraz Lightroom'a ?

PS.
    przepraszam, nie mam tu polskich znakow

Domyślnie

Musisz mieć Nx2 wer.2.4.6 z 2.4.7 nie działa konwerter.

Pozdrawiam - Dariusz. (wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalk)
    FX

Domyślnie

pomału dochodzę z tym, i chyba tylko 14-bit.
    a w tym ostatnim ustawieniu - "template folder" - co należy wskazać pod windowsem ?

Domyślnie

tu masz co i jak poustawiać http://bagnonm.blogspot.com.es/

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    pomału dochodzę z tym, i chyba tylko 14-bit.
    a w tym ostatnim ustawieniu - "template folder" - co należy wskazać pod windowsem ?
    nic nie zmieniaj, zostaw jak jest.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 21-12-2014 o 00:04
    FX

Domyślnie

tak już to doczytałem na innej stronie...ale i tak dupa. Co przejde krok dalej - kolejny komunikat
    Nikon transfer v.1 a mam 2.1 Capture 2.4.6 a mam 2.4.7 itd itp - powinienem wykastrować połowę softu,
    albo oddam to 750 albo naucze sie Lightrooma

Domyślnie

Ja nawet kupiłem Lightrooma ale strasznie ciężko mi idzie. Konwertuje i dalej obrabiam w nx-e. U mnie działa wszystko ok.

Pozdrawiam - Dariusz. (wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalk)
    FX

Strona 28 z 48 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów